Hogyan tudom igazolni, ha gyengébb procit tesznek a PC-be?
Gyárilag összeállított PC-t szeretnék venni. A csomagküldő hozná ki. Eddig csak leplombált gépeket vettem. Ez nem lenne leplombálva, ezért szeretnék kivédeni alkatrészhibát. Mi van ha a csomagküldő által a gyárban összeállított gépben nem a megrendelt videokártya, alaplap vagy proci van?
Felbontás után értelemszerűen telepíten a windowst és a drivereket, ami elég sokáig tart. Mi van ha csak később derül ki, hogy mondjuk nem ryzen 5 3600-ast hanem gyengébb 2000-est tettek bele?
Azzal hogy nincsen leplombálva hogyan tudom igazolni, hogy nem én tettem bele a gyengébb alkatrészt, hanem a cégben? (Aqua, Pcx, Skynet helyről venném)
Köszönöm a válaszokat ! Hasznosak voltak, de még nem született megnyugtató válasz. Mindegyikben van hiba
# 7/10 Az elektronikus számlán is már más szerepelt. Azt még korábban is észre lehetett volna venni, mindenesetre úgy is sikerült elintézni, hogy nem vettük észre a változást."
De ha kész gépet veszek, így biztos hogy a gépi konfigon szereplő alkatrészek lesznek a számlán. Más nem is lehet. Viszont a gépet amikor összerakták lehet véletlen egy gyengébb alkatrészt tesznek bele. Erre gondolok
# 8/10 14 napig indoklás nélkül elállhatsz."
Viszont, ha elállok akkor azzal a drága alkatrésszel kell visszaadni a gépet, amit véletlen kicseréltek volna. Érted : kijön egy gyenge videokarival. Én visszaküldön, erre jelzik hogy nem az a videokari van benne amit rendeltem és már vissza sem veszik. Küldik is vissza.
# 10/10 Ne vegyél gyárilag összllított pc, mert lehúzás, no pronlém.
Gy-számtek rovatába írd ki állítsanak neked összeegyet adott összegért."
Én nem értek a gépekhez. Annyi ismeretem van róluk, hogy nagyon elővigyázatosnak kell lenni az összeállításnál, mert az alkatrészek helytelen összeválogatása előidézhet túlhajtást, gépösszeomlást, hibát. Arról nem is beszélve, hogy ha valamelyik alkatrész gyengébb akkor nem is hozza ki a videokártyából a teljesítményt
Ha odamegyek a számtech rovatba, akkor kapok egy csomó teljesen eltérő összeállítást, olyan emberekről akikről fogalmam sincs értenek-e hozzá. Ott kezdődik a probléma, hogy 250 ezres vásárlást bízok idegenekre, ami ráadásul sokkal drágábban jönne ki mint kész gép esetén.
# 10/10 Az ugye megvan, hogy látszk az OSbem és a BIOSban, hogy mi van a gépben?"
Köszi, ezt sem tudtam. De ha már kihozták a gépet és feltelepítgetések után AIDÁval látom mi van benne már tökmind1.
"alkatrészek helytelen összeválogatása előidézhet túlhajtást, gépösszeomlást, hibát"
Tényleg nem ártana kicsit tanulni a témában :D
"250 ezres vásárlást bízok idegenekre, ami ráadásul sokkal drágábban jönne ki mint kész gép esetén."
Egy cégnek a lényeg a minél nagyobb haszon, ezzel szemben a forumozoknak nincs profitja ergo mért vernének át. Persze vannak trollok, de könnyen ki lehet őket szűrni.
250 ezer Ft-nal egy 1 ft- al se lesz drágabb a gép ha úgy kéred.
Nézz meg ezt a kérdést, az illető vett egy előre összerakott gépet és most jött ide hogy mit cseréljen ki rajta, mert átb#szták.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
# 12/14 Tényleg nem ártana kicsit tanulni a témában :D"
Ez tapasztalat. Most nem megyek bele az összes lehetőségbe, de egy gyenge vagy rossz minőségű táp tönkreteszi a gépet. A kevés RAM miatt túlhajtja az erős videokari a procit, amit zárlatos lesz és viszi a videokarit és ezt sorolhatnám sokáig. Ha nem olyan alaplapot veszel, ami 2 foglalatú, már a 4GB RAM-jaidat bele sem tudod tenni...
"A kérdésedből látszik, hogy szerinted a cégek megbízhatatlanok. Akkor miért ne a felhasználók állítsák össze a gépet, ha ugyanúgy megbízhatatlanok?"
Felhasználó bárki lehet. Én is dobhatok össze itt egy hasraütésszerű konfigot. Nem tudod hogy aki válaszol az mennyire ért hozzá, innentől kezdve kidobálasz az ablakon százezreket nevű játék.
A cégek az összeállításban megbízhatóak valamennyire. Hisz ezzel foglalkoznak, persze jobbat nem tudok én sem honnan lehetne kérni könfigösszeállítót, ami hiteles. De emberi hibák vannak. Van olyan hogy más alkatrészt tesz bele az ember emberi mulasztásból
# 14/14 Egy cégnek a lényeg a minél nagyobb haszon, ezzel szemben a forumozoknak nincs profitja ergo mért vernének át. Persze vannak trollok, de könnyen ki lehet őket szűrni."
Összeállított gyári gép biztos nem okoz gondot, hiszen nem érné meg nekik ha sorban hozzák vissza meghibásodás miatt. Itt akik írnak nem tudni mennyire értenek hozzá. Ez többszázezres játék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!