Hónapokig nem tudok bemenni a kocsimmal a garázsomba, mert a szigetelést végző kivitelező beállványozta a bejáratot. Mi tehetek, ha ehhez nem adtam a hozzájárulásomat?
Most az utcán áll a többmilliós autóm.
Ki fizeti a káromat, ha esetleg feltörik, vagy ami valószínűbb: ráborul egy fa, vagy elveri a jégeső?
Ha bérelek máshol egy garázst erre az időre, a kivitelezőt kötelezhetem ennek megtérítésére?
Köszönöm.
Gondolkodtam rajta hogy kérek eg birtokvédelmet, de ezzel már törölhetem, mert áll az egész állványszerkezet; azt már nem fogják lebontani, és nem is akarnék ennyire kiszúrni velük - és a házzal sem, hogy elhúzódjon karácsonyig...
A legkézenfekvőbbnek a garázsbérlést tartom, és nem szórakozásból, hanem mert ott tudom éjszakánként tölteni.
Az nekem nem etalon, hogy valaki itt Németországban a munkásszállón nem tudott garázsba állni.
Én azért vettem garázst, hogy használjam - és ebben korlátoznak.
A kérdésre továbbra is várom a hasznos válaszokat - köszönöm.
A birtokvédelmi eljárást mindenképp indítsd el, ha bérelsz garázst, akkor annak a számlával igazolható költségeit is csak az eljárás keretében téríttetheted meg.
Ha közben van esetleg kár éri az autódat, arra ott a biztosításod, az biztos nem nem tudod duplán kifizettetni a kivitelezővel.
Igen:közölte, hogy egy ekkora állványzat stabilitása ezt a megoldást kívánta meg, és ne "pofázzak" bele az ő munkájába...
Mondtam neki, hogy amikor a szomszéd házat szigetelték, akkor - igaz, azt nem ők, hanem egy hozzáértő cég csinálta - minden garázs bejáratát szabadon tudták hagyni.
Első körben menj be az önkormányzathoz és kérdezd meg a birtokvédelmi ügyekkel foglalkozó ügyintézőt, hogy ilyen esetben lehet-e, érdemes-e eljárást indítani, tud-e valamit tanácsolni.
Negatív válasz esetén keress egy ügyvédet! Én ezt tenném, bérelnék egy másik garázst és kifizettetném ezzel a céggel. AZ ügyvéd írna nekik egy levelet peren kívüli megegyezést kérve, amit ha elutasítanak (amire azért van esély), polgári peres eljárás keretében tudod kérni tőlük a kártérítést.
Köszönöm, már béreltem egy garázst erre az időre.
Én nem nyerészkedni akarok, hanem garázst.
Igen, ezt fogom csinálni, és ha kell be is perelem őket.
És nem a pénz miatt igazán, hanem ahogy az egészhez viszonyultak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!