Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hónapokig nem tudok bemenni a...

Hónapokig nem tudok bemenni a kocsimmal a garázsomba, mert a szigetelést végző kivitelező beállványozta a bejáratot. Mi tehetek, ha ehhez nem adtam a hozzájárulásomat?

Figyelt kérdés

Most az utcán áll a többmilliós autóm.

Ki fizeti a káromat, ha esetleg feltörik, vagy ami valószínűbb: ráborul egy fa, vagy elveri a jégeső?

Ha bérelek máshol egy garázst erre az időre, a kivitelezőt kötelezhetem ennek megtérítésére?

2019. aug. 6. 18:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezeken már túl vagy (amit eddig nem írtál), akkor a jegyzőtől kérhetsz birtokvédelmet.
2019. aug. 7. 05:58
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Gondolkodtam rajta hogy kérek eg birtokvédelmet, de ezzel már törölhetem, mert áll az egész állványszerkezet; azt már nem fogják lebontani, és nem is akarnék ennyire kiszúrni velük - és a házzal sem, hogy elhúzódjon karácsonyig...

A legkézenfekvőbbnek a garázsbérlést tartom, és nem szórakozásból, hanem mert ott tudom éjszakánként tölteni.

Az nekem nem etalon, hogy valaki itt Németországban a munkásszállón nem tudott garázsba állni.

Én azért vettem garázst, hogy használjam - és ebben korlátoznak.

A kérdésre továbbra is várom a hasznos válaszokat - köszönöm.

2019. aug. 7. 09:55
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
És mondjuk hogy a garázsodban lenne valami fontos dolgod, amit ki szeretnél venni? Akkor miattuk nem tudnál bemenni hónapokig? Nem kéne ezt így ráhagyni.
2019. aug. 7. 09:57
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A birtokvédelmi eljárást mindenképp indítsd el, ha bérelsz garázst, akkor annak a számlával igazolható költségeit is csak az eljárás keretében téríttetheted meg.

Ha közben van esetleg kár éri az autódat, arra ott a biztosításod, az biztos nem nem tudod duplán kifizettetni a kivitelezővel.

2019. aug. 7. 12:13
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Beszéltél azóta újra a kivitelezővel?
2019. aug. 7. 14:33
 16/20 A kérdező kommentje:

Igen:közölte, hogy egy ekkora állványzat stabilitása ezt a megoldást kívánta meg, és ne "pofázzak" bele az ő munkájába...

Mondtam neki, hogy amikor a szomszéd házat szigetelték, akkor - igaz, azt nem ők, hanem egy hozzáértő cég csinálta - minden garázs bejáratát szabadon tudták hagyni.

2019. aug. 7. 18:35
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nos ez esetben, nyugodtan indítsd el a birtokvédelmi eljárást
2019. aug. 7. 18:46
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Első körben menj be az önkormányzathoz és kérdezd meg a birtokvédelmi ügyekkel foglalkozó ügyintézőt, hogy ilyen esetben lehet-e, érdemes-e eljárást indítani, tud-e valamit tanácsolni.

Negatív válasz esetén keress egy ügyvédet! Én ezt tenném, bérelnék egy másik garázst és kifizettetném ezzel a céggel. AZ ügyvéd írna nekik egy levelet peren kívüli megegyezést kérve, amit ha elutasítanak (amire azért van esély), polgári peres eljárás keretében tudod kérni tőlük a kártérítést.

2019. aug. 8. 11:16
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm, már béreltem egy garázst erre az időre.

Én nem nyerészkedni akarok, hanem garázst.

Igen, ezt fogom csinálni, és ha kell be is perelem őket.

És nem a pénz miatt igazán, hanem ahogy az egészhez viszonyultak.

2019. aug. 8. 16:13
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amúgy teljesen igazad van. Az még megérthető, hogy elrontották, merthogy ők is emberek, biztos. De a bánásmód, miután ezt jelezted és a hangnem , hogy még majdnem te vagy a hibás... Persze. Sok sikert, megérdemlik az ilyen vezetők, hogy egyszer ők húzzák a rövidebbet!
2019. aug. 14. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!