Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ebböl, hogy lett rendőrségi ügy?

Ebböl, hogy lett rendőrségi ügy?

Figyelt kérdés

Olvastan Haon-on, hogy egy tulajdonos az alkalmazottjának adott oda többszázezer forint kézpénzt, hogy a cégnek ez meg ezt vegyen, de ő nem vett,eltette és sajátjaként rendelkezett vele. Ezért az alkalmazottat sikkasztás miatt elővette a rendőrség?

Azt, honnan tudja a redőrség, hogy ez tényleg igaz? Állítólag egy állítás egy tagadás. Csak úgy hukfukk... a rendőrség elhiszi?

Ezt valahogy bizonyitani is kell.

2019. ápr. 22. 14:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Ezért lett rendőrségi ügy.
2019. ápr. 22. 14:42
 2/16 A kérdező kommentje:

De, honnan szedte a rendőrség a bizonyítékot?

Illető hiába mondja, hogy adtam neki pénzt, magára költötte,az meg az mondja nem adott nekem semmit.

Ez nem elég az elinduláshoz.

Csak sok ilyet olvasni, hogy ez meg ez történt és a rendőrség egyből nyomozást indít a semmin.

2019. ápr. 22. 14:52
 3/16 anonim ***** válasza:
84%
Mégegyszer: ezért indítanak nyomozást, hogy legyen bizonyíték.
2019. ápr. 22. 14:58
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Ha feljelentést tesz valaki, legyen az akármilyen hülyeség, eljárást kell indítani, mert ez a törvény. Az lehet, hogy hamar lezárják, de eljárás akkor is lesz. Ebben az esetben nyilván van valamilyen bizonyíték, hogy az átadás megtörtént: átvételi elismervény, tanú, irodai kamera felvétele vagy más. A vásárlásokról is lehet bizonyíték. Amúgy a magyar hatóságokat a legkevésbé sem érdeklik ilyen hülyeségek. Pofára eldöntik, bűnös vagy-e, számba veszik, hogy kapnak-e rossz pontot, ha pont téged vesznek elő (azaz hátrányos helyzetű vagy-e vagy sem), és ha egyik sem, akkor úgy rád mennek, hogy esélyed sincs. Ha bebizonyítod, hogy ártatlan vagy, akkor sem.
2019. ápr. 22. 15:37
 5/16 A kérdező kommentje:
Ilyen nincs, hogy p...ára eldöntik,hogy bűnös vagy-e vagy sem.
2019. ápr. 22. 15:44
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Magyar gyakorlatban kellene lennie egy pénztár-kivételezési bizonylatnak, ahol a kifelé mozgó pénzmozgás már bizonyítva is van. Jobb esetben, mint átvevő az alkalmazott írta alá.

Továbbá ha eljutnak odáig, hogy bebizonyítják, az alkalmazottnál volt a pénz, akkor onnantól kezdve csak azt kell nézni, hogy ő fel tud e mutatni valami számlát, ami mutatja, hogy nem saját céljaira használta fel.

De még az is jelenthet valamit, ha egy kamera felvételen tisztán látszik, hogy a főnök lóvét nyom az alkalmazott kezébe. Körülményektől függ.

2019. ápr. 22. 16:55
 7/16 A kérdező kommentje:

Mondasz valamit,de ez utólag bizonyíték. Addig esetleg tanúként hallgathatják ki a pácienst. De 70%-os nagy butaságot ír.

A Fellebbviteli Főügyészségnél dolgozó DR. Kujbus Mária vezető ügyészasszony vagy DR.Polt Péter lefőbb ügyészségen dolgozó legfőbb ügyész állandóan látni a hírekben,hogy erről nyilatkoznak meg arról. Ezeket az embereket szinte minden nap adja a média,ezt mind megcáfolnák. Ugyanis. Csak akkor hallgatható ki valaki gyanusítottként, ha megalapozott gyanú áll fent az üggyel kapcsolatban.

Itt meg már mindenféle vizsgálat nélkül kimentek az alkalmazottért és gyanusítottként hallgatták ki. Néha olyan dolgokat tesz a nyomozóhatóság ami köszönőviszonyban nincs a törvényes eljárással.

Sokat olvasok rendőrségi híreket és nem ez az egyetlen. Volt egy másik: Felhívásban közzétették, hogy egy lány kozmetikumokat lopott egy boltból,aki felismeri jelentkezzen. Kamera felvétel volt a lányról igaz olyan,hogy az utcán házak előtt gyalogol,nem pedig olyan felvétel,hogy amikor a polcról leveszi és a ruhájába v táskájába teszi. Előbbi nem bizonyíték utóbbi igen.

Az ügyészség nem csak azért van,hogy vádat emeljen,hanem kiderítse az igazságot,felügyelheti a rendőrség munkáját. Ha a rendőrség nem tud olyan kétséget kizáró bizonyítékot mutatni,akkor nem lesz vádemelés.

Nap mint nap olvasok olyat,hogy így keresik ezt meg azt az embert de nem az esetről van kamerafelvétel,hanem arról,hogy ott gyalogol,meg ez is,hogy csak állításra,hogy sikkasztott az alkalmazott,mindenféle kivizsgálás nélkűl gyanusítva van. Na ez a mai megfogott és ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyen esetekben milyen bizonyíték alapján gyanusítanak meg valakit.

Nem vagyok jogász, picit már belelátok a büntetőjogi dolgokba, mert már én is átestem egy-két kihallgatáson (tanúkihallgatás) és neten olvasni szoktam ezeket a dolgokat.

2019. ápr. 22. 18:24
 8/16 anonim ***** válasza:
Ne legyél már ennyire értetlen b#zdmeg
2019. ápr. 22. 18:25
 9/16 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Ugye még fiatal vagy nagyon? Mert akkor érthető a válaszod.

2019. ápr. 22. 18:27
 10/16 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz az ilyenekkel.

Az a bizonyos Tomcat már többször összetűzésbe került a törvénnyel.

Uszításért elítélték.

Garázdaságért, rágalmazásért szintén.

Ezek bűncselekmények.

Még ha voltak is szimpatikus törekvései, ő egy bűnöző.

Mint ahogyan megverni egy gyilkost is morálisan érthető, mégis téged fognak elővenni önbíráskodásért.

Szóval ő egy radikális figura, nyilván aki ennyire védi, az is az, ilyenekre meg nem hatnak az észérvek. Ők a verekedéssel kompenzálnak.

Ha nincs felvétel vagy bizonyíték, akkor ejteni fogják az ügyet, bizonyíték hiánya miatt.

Én is állíthatom, hogy odaadtam neked fél milliót, és te nem adtad vissza, hiába nincs bizonyítékom, feljelenthetlek és per lesz belőle. Amit később mindenki elfelejt, hiszen senki nem nyerheti meg. Ha az alkalmazott mindvégig következetesen tagad, és TÉNYLEG nincs bizonyíték, akkor a tulaj bukta a dolgot, és ez volt neki a tanulópénz.

2019. ápr. 22. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!