Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A rendőrök ennyire nem tudják...

A rendőrök ennyire nem tudják kívülről a btk. -t? Pedig ehhez is kapcsolódik a munkájuk.

Figyelt kérdés

Tanúként voltam kihallgatáson a rendőrségen,azt ők nem gondolták,hogy olyan ember érkezik hozzájuk aki ismeri a btk-t és a be.-t is. Mivel óvatosan ajánlatos tanúskodni résen kell lenni,nehogy valamit ráterheljenek az emberre átratlanul,ezt jogászok is szokták hangsúlyozni.

Amikor megérkeztem,elkezdett velem kötetlen beszélgetést kezdeményezni a nyomozó,én pedig mondtam neki,hogy legyen szíves a jegyzőkönyves kihallgatást kezdje el,mert azért jöttem,ne pedig bedzélgessen vagy hamisan próbáljon előnyt szerezni a beszélgetés miatt,nekem pedig hátrányt okozni,hogy esetlegesen el ne kövesse a hivatali visszaélést a btk 305 paragrafust. Ekkor jött be az alosztályvezető aki hallotta és megkérdezett,hogy a hivatali visszaélés tényleg a 305 paragrafus ,nem a 329-es,mondom igen a 305. Azt mondta,hogy na ezt megnézem,elment,két perc mulva visszajött,mondta tényleg a 305-ös az,mennyire tudja...

Az a kérdésem,hogy egy rendőr ráadásul alosztányvezető tényleg nem tudják kívülröl a btk-?

Nem tudom,szerintem tudta csak játszotta magát,de ki tudja,lehet tésnyleg nem tudta.

Szerintetek?

Pedigvazok alapján is dolgoznak.

2019. márc. 8. 20:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Aztán ezeket a típusú embereket nap mint nap elviselni...
2019. márc. 9. 21:14
 12/18 A kérdező kommentje:

Nem,csak én azt hittem tudják,mert ami papírt írnak,mindenemnszerepel paragrafus,hogy eszerint,meg ez alapján idézem meg döntöttem stb.

Értitek.

2019. márc. 9. 21:58
 13/18 A kérdező kommentje:
*mindenen szerepel"
2019. márc. 9. 21:59
 14/18 anonim ***** válasza:
Már nem ezért, de a tanúnak igazmondási kötelezettsége van, és magát, vagy családtagját hamisan nem köteles vádolni, szóval nem értem a vergődésed sem ezzel a hivatali visszaéléssel. Szóval szerintem röhögtek rajtad magukban, nyíltan nem merték, mert nem tehették.
2019. márc. 9. 23:54
 15/18 A kérdező kommentje:

javítok:

* mindenen szerepel *

2019. márc. 10. 01:00
 16/18 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Igazmondási kötelezettsége van a tanúnak ,ez igaz.

Viszont a beszélgetést megtagadhatja.

Nem beszélgetni megy a tanú,hanem kihallgatásra ami mind jegyzőkönyvbe kell,hogy kerüljön.

Gyanusított,megtagadhatja,hazudhat is,egy kikötés van,mást hamisan bűncselekménnyel nem vádolhat.

Tanúnak igazmondási kötelezettsége van ,nem tagadhatja meg a jegyzőkönyves kihallgatást.

Illetve megtagadhatja ,ha önmagát vagy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésével vádolná.

Meg még van egy,kettő,három olyan dolog ami miatt megtagadhatja,tikoktartás miatt. Gondolok ilyenekre pl. Média,vallás pl. a munkájából kifolyólag.

Amúgy,ha a tanú ügyvéddel megy kihallgatásra,birom mikor ezek a nyomozók "olyankor" nem kezdeményeznek kötetlen beszélgetést a tanúval,hanem csak a jegyzőkönyves kihallgatást végzik el. Mondhatnám,picit meghúzzák magukat.

Persze,ha ott a kézzelfogható bizonyíték,akkor ügyvéd előtt is meggyanusítsák a tanút.

2019. márc. 10. 01:29
 17/18 A kérdező kommentje:
* meggyanusítják *
2019. márc. 10. 01:32
 18/18 anonim ***** válasza:
Milyen bizonyítékokkal gyanúsítanának meg tanút? Ne beszélj már ennyi hülyeséget könyörgöm.
2019. márc. 10. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!