A rendőröknek miért nem kell betartani az arányosságot?
Ha betőrnek hozzád egy kiskéssel nem védezhetsz baltával, mert nem arányos a te támadásod. Ez így rendben van. De a rendőrök miért szeghetik ezt a törvényt meg? Amit ma délelőtt újpalotán műveltek az felháborító. Láttam a lövöldüzésről a videot. Mi van ha valakit eltalálnak ccivilt?
Egy csupán garázdaság miatt 1 évre ítélt ember megszökött. Magával vitte a biztonsági őr tingli-tangli pisztolyát, amibe talán volt pár golyó is. Erre egy csomó rendőr üldözte. Lőttek rá Orbán kopói, pedig lehet a kormány intézkedései miatt lett garázdaság elkövetésének társadalmi áldozata. Erre nem gondol senki?
"Ha betőrnek hozzád egy kiskéssel nem védezhetsz baltával"
Soha se ezt jelentette az arányosság. Támadás céljával kellett arányban lenni. Vagyis, ha a támadás célja más életének kioltása, akkor olyan módon is lehetett védekezni, ami szintén alkalmas volt élet kioltására. És itt nem az eszközön, hanem a védekezés módján van a hangsúly!
Amúgy meg ez már lecserélődött "szükségességre", de csak formai változtatás, nem tartalmi.
Vannak azért bajok ebben a kérdésben. Kezdve attól, hogy az arányosság nem egyenlő azzal, hogy kés vagy balta, ahogy az előttem szóló írja. Másrészt ha már támadólag lépsz fel, az alapból vizsgálandó ügy lesz.
A lövöldözésről meg annyit, hogy elég célzott lövések voltak, átlagos civil nagyobb veszélyben van egy lámpa nélküli zebránál vagy a belvárosban ahol hullik a cserép, vakolat.
Az meg külön vicc, hogy azt se tudjuk kiről beszélünk, de máris áldozat.
De akkor összegezzük, a kérdezőnek fogalma sincs az alábbi fogalmakról:
- arányosság
- törvény
- garázdaság
Nincs már ilyen a törvényben, hogy arányosan védekezhetsz csak.
Akinél fegyver van, arra már más előírások vonatkoznak a rendőrök részéről, mint egy garázdára.
Ne legyél már ennyire egyszerű..
Áldozat... xDDD
Ez az elmebeteg pszichopata fegyverrel lopott autót, úgy olvastam, nem sok hiányzott, hogy valakit meg is öljön közben. A civilek miatt valóban kissé veszélyes lehetett, de ha nem kapják el, az még nagyobb veszélyt jelentett volna az emberekre. Remélhetőleg megdöglik a férgese.
Aki meg fideszezik itt, azt nagyon nem értem... Rühellem a Fideszt, bűnözőkből, tolvajokból áll... De ettől még az egyéb bűnözőket nem kell védeni.
"Ha betőrnek hozzád egy kiskéssel nem védezhetsz baltával, mert nem arányos a te támadásod. "
Nem, nincs rendben. És ez nem is igaz. Ha a betörőnek lehetősége van megölni, akkor te is védekezhetsz. Akármivel.
"Egy csupán garázdaság miatt 1 évre ítélt ember megszökött. Magával vitte a biztonsági őr tingli-tangli pisztolyát, amibe talán volt pár golyó is."
Kíváncsi lennék, hogy akkor is ilyen lazán védenéd-e ezt a görényt, ha menekülés közben neked hadonászik fegyverrel, a te autódat lopja el stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!