Magyarországon a rendfenntartó erők már alkalmazzák a genetikai fenotípus meghatározást, vagy ez még nagyon újkeletű dolog nyugaton, pl. FBI által?
Mesélnél erről valamit?
Mert én idáig csak a veteményborsó meghatározásánál olvastam róla.
Az új FBI sorozatban ezt egy nagyon újdonsült technológiának állították be, csak nem tudom, hogy mennyire az, ezért kérdeztem.
Egyébként arról van szó, hogyha egy DNS mintát szereznek, de nincs hozzá egyezés a rendszerben, akkor a DNS-ből ki tudják nyerni az illető fenotípusát, és ebből felépíteni egy fizikumot, ami megközelítőleg úgy nézhet ki, mint az illető. Nem 100% pontosat, de a genetikai dolgok, mint pl. hajszín, szemszín, egyéb fizikai jellemzők által ki tudnak hozni belőle egy vállalható arcképet és jelentősen leszűkíteni a kört.
ebben a soriban szoktak ilyesmiket,hogy-dns elemzést az az asztalomra!-meg hasonlókat.
és még estére ott van,vagy másnapra.
itthon ez úgy működik,hogy a képbe került ember először kap egy 4 hónapos előzetest,amit általában hosszabbítanak 1 évre,aztán talán elkészül egy dns egyezést vizsgáló teszt addigra mire letelik.
olyasmi mint a sürgősségi ellátás.
a vészhelyzetben egy orvos csapat fogadja az embert a mentőktől,egyből viszik ct-re,meg minden.
itthon a sürgősségin egy padon fekszel 12 órát összetörve és közben a fejed mellé vizel egy hajléktalan,vagy épp fagyási sérülést is szenvedsz a meglévők mellé olyan hideg van.
#3:
A kérdés az, hogy mennyi a túlzás a sorozatokban? Nyilván az igaz, hogy alapból is sokkal színvonalasabb mind a rendfenntartás, mind az egészségügy nyugaton, de a sorozatok és valóság között azért valamennyi különbség mindig van. És nem hiszem, hogy MO-n használnának ilyen technológiát már, esetleg 20-30 év és rájönnek majd hogy van ilyen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!