Hogyan lehetek nav járőr?
Alapvetően még ez van. Bemásolom egy másik kérdéshez írt válaszomat.
"Jelen pillanatban a harmadik országos határokra van felvétel (ukrán és szerb), illetve a reptérre, bár abban nem vagyok biztos, hogy ez utóbbinál nem belsőleg oldják meg a dolgot. Más helyekre tudtommal nincs felszerelés. Ez a létszámstop.
Érettségi a minimum, ezzel tiszthelyettes lehetsz, rendőrtisztin végezve automatikusan tiszt leszel.
Felvétel menete, ahogy nekem zajlott (tehát szerintem ez akár lehet másképp is, ha úgy döntenek):
1. önéletrajz beadása + friss erkölcsi bizonyítvány
2. műveltségi teszt (ahogy halottam a határokon lejjebb is vitték a pontszámokat, mert normál esetben kb. 70%-os bukta volt mindig mindenhol, és mostanság még a 30 százaléknak sem sikerült megugrani a lécet)
3. személyes elbeszélgetés
4. számítógépes teszt
5. (ha ezek után kiválasztanak) orvosi és pszichológiai kivizsgálás
6. (ha alkalmasnak találnak) fizikai felmérő /részletek fent vannak neten)/
7. (és ha minden sikeres) nemzetbiztonsági átvilágítás, mely során az NVSZ-től egy rendőrkolléga kimegy hozzátok házhoz is ún. környezettanulmányt végezni. Kérdezget ezt-azt, átmegy egy-két szomszédhoz kérdezősködni, és ennyi.
8. Ha ez is megvan, akkor nincs akadálya a felszerelésnek."
Talán feloldják nemsokára a stop-ot, mert őrületes emberhiány van mindenhol, persze ez csak egy felröppent hír.
Ha van még kérdés, írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!