Egyes önkormányzatok mikor jönnek rá, hogy nem attól lesz biztonságosabb a kerület (város), hogy minden sarokra kamerát raknak?
Tudom, volt már itt kérdésem, de bosszant a dolog.
Nálunk ez a fő mutyilehetőség, az én kerületemben ezek a "stadionok", az EU-s pénzek nyelőhelyei.
Eközben mi, lakók semmi hasznukat nem látjuk. Ugyanúgy vizelnek, szemetelnek, drogoznak mellettük, firkálnak, rongálnak és kirabolnak a kapualjban. A rendőrség aduászai: pont nem működött, pont nem arra nézett.
Most utánanéztem pár külföldi forrásnak.
Külföldön nem szeretik a kamerákat, zavarja az embereket.
Számtalan tanulmány, vizsgálat szól arról, hogy az autólopást enyhén visszaszorítják, más bűnt egyáltalán nem, a felderítést csak pár %-kal javítják.
Eközben pl rendőrt alig látni az utcákon.
Engem spec nem zavar a kamera. Megyek az utcán és annyi.
Nagyon sok bűncselekmény felderítésében segítség a kamera, ha az rendeltetésszerűen van használva.
Rendeltetésszerűen ugyan biztos nincs használva.
De ezek szerint nyugaton se, ha ennyire rosszak a tapasztalatok vele.
Pedig szerintem hasznos, ha beléd kötnek a perui indiánok (vagy akárki), akkor jól jön, hogy rá tudsz mutatni egy kamerára, hogy: "Megéri neked az a mondjuk 3 év börtön az a pár ezer forint/telefon/ nem tudom mi*?
(*amiért épp belém kötnek)
Jó mindegy.
Lesz, ami lesz.
Vannak sajnos más dolgok is, amik mutyi, lopás alapját tudják képezni és pénznyelő látszaintétkedések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!