Mi értelme volt a telefonomat kikapcsolni?
Voltam kihallgatáson a rendőrségen (tanú) ,előszőr nem kihallgatás volt hanem beszélgetés,majd aztán történt a kihallgatás amit jegyzőkönyvbe foglalt.
Amikor bementünk az irodába és leűlt a rendőrhadnagy én is leűltem és ezt mondta nekem:
Ott a telefon a zsebében,"vegye már elő!"
Elővettem ,erre azt mondta,"Kapcsolja már ki!"
Kikapcsoltam,erre más témára tért,hogy "jajj nyitok egy ablakot,olyan meleg van itt,ezt mondta.Terelt. Aztán visszaűlt és mondta,hogy "vissza,bekapcsolhatja felőlem a telefonját."
Bekapcsoltam.
Miért kapcsoltatta ki velem a telefonom ,utána azt mondta,hogy bekapcsolhatom,ha gondolom?
Mire volt ez jó?
1. Ebben az eljárásban telefonról egyáltalán nincs szó.
2. Nem vádlott voltam hanem tanúként bent,hogy jön ide a telefonom.
valószínűleg semmi jelentősége nem volt, csak ilyen kedve volt.
De ha mégis, akkor figyelte a reakciódat az ő utasításaira, a viselkedésedet. Ha kelően megzavart, akkor nem tudtál volna hamisan tanúskodni olyan egyszerűen, mert eleve bizonytalan voltál amiatt amit csinált, meglátszott volna rajtad ha nem az igazat mondod. De ez csak spekuláció, csak ő tudhatja, hogy miért csinálta..
"... előszőr nem kihallgatás volt hanem beszélgetés..."
Nem akarta, hogy a beszélgetést hangfelvételen rögzítsd. A kihallgatásról úgyis készül jegyzőkönyv, ott ha felveszed, akkor sincs baj, mert van nyoma annak, hogy mi hangzott el. Viszont előfordulhat, hogy a jegyzőkönyvön kívüli "műsoridőben" elejt egy-két olyan kérdést, amiről te nem is tudod, hogy az ügyhöz vagy egy másik ügyhöz tartozik, neki viszont hasznos információkat ad a válaszod. Ezt pedig jobb, ha nem tudod utólag hangfelvétellel bizonyítani.
Ezekszerint lehet azt gondolta,hogy mielőtt odaérek a rendőrségre,még a rendőrségi épületen kívűl járok még az utcán és bekapcsolom a hangfelvevőt,hogy innentől ráér a telefon a zsebemben venni az elhangzottakat?
Gondolom lehet ezért.
Amúgy eszem ágában sem volt ilyen,de tegyük fel mi baj lenne,ha hangfelvételen is megvan minden?
Csak úgy érdekel,de amúgy nincs jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!