Köteles vagyok menni? 600 km öszesen.
Figyelt kérdés
Sziasztok! Vas megyében élek, Baranya megyébe hívnak tanúnak már mentem 1x, de még1x nem szeretnék utazni, azt mondták, hogy vas megyében ( ahol megtettem a feljelentést) is kitudnak hallgatni) és ha ezt nem engedi, mire hivatkozzak? ( én vagyok a sértett, akkor minek utazzak a vádlotthoz 600 kmert??)2018. júl. 14. 15:10
1/8 anonim válasza:
Nem vagy köteles. Kérd meg, hogy legyen a tárgyalás hozzád közelebb, senkit sem kötelezhetnek x száz km utazásra.
Az önkormányzat néha szokta vállalni a bírósági teremmé való átalakulást.
2/8 anonim válasza:
Miért kell odautaznod? Valózínűleg azért mert ott folyik a nyomozás, nem?
Nézz utána annak, hogy kérhetsz-e utazási kedvezményt vagy megtérítését az utiköltségednek ilyen esetben!
3/8 A kérdező kommentje:
kapok térítést.. de minek utazzak 600 kmert? mondta is, hogy ahol tettem a feljelentést, ott is kitudnak hallgatni.. csak a ügyész nő kéri, hogy hallgassanak ki itt ( a rendőrség nyomoz, mert a bíróság őket bizta meg)
2018. júl. 14. 15:50
5/8 anonim válasza:
Szerintem a te érdeked, hogy elmenj! ... vagy ne menj, de akkor meg ne háborogj, ha neked nem tetsző döntés születik.
6/8 anonim válasza:
A bíróság megtéríti az utazást, és az időkiesésből származó károdat, ésszerű határokon belül.
-Én is mentem tanúnak, és megtérítettek mindent.
7/8 A kérdező kommentje:
Ez nem bírósági tárgyalás.. ez még a rendőrségi nyomozás..
2018. júl. 14. 17:33
8/8 anonim válasza:
Leírtad te magad is, hogy azt mondták, nem kötelező utazni. Akkor mi a kérdés?
Egyébként tényleg nem. Kérheted, hogy a lakóhelyeden lévő rendőrkapitányságon hallgassanak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!