Ha pedofil gyanús személyrõl bejelentést teszel, átkutatják a gépét vagy nincs ilyesmihez joguk?
Dehogyis. Bemondásra semmit se csinálnak. Az 1# válaszoló nem tudom mit linkelt de biztos hogy hülyeség.
Meg mit kutatnának át? A windows egy kémprogram amit a felhasználó felrak és használ, bármikor hozzáférnek nem kell itt kutatni semmit. Pont ugyanaz mint a droid...
Meg ahhoz is, hogy szerinted a Windows egy kémprogram."
Ez nem egy vélemény tényeket közlök. Ne aggódj a "hatalom" bármikor hozzáfér a te kis magánéletedhez. Direkt úgy csinálják a rendszereket.
Országok egymást hackelik, szerinted téged nehéz lesz megfigyelni? Ne legyél már ennyire naiv.
Elolvastam #1 -ben levő linket. Azért ez nem ugyanaz...
A lényeg, hogy aki számítógép alapján tesz bejelentést, ott vizsgálhatják, hogy illegális szoftver van-e rajta telepítve. De én úgy tudom, hogy magánhasználatra lehet, csak aki pénzt csinál belőle, annak kötelező a jogtiszta szoftver.
Mindenesetre, mivel Abszurdisztánban élünk, minden előfordulhat. Legjobb nem szólni.
A város és a dátum szerint ez is az 1. válaszoló cikkéhez kapcsolódik. Itt már nyilatkozik a Rendőrség is, elég világosan leírták, hogy ilyen esetben bejelentőt meg fogják szoptatni.
Régi eset ugyan, de nem hinném, hogy ma is okos ötlet a nyakunkra hívna a yardot.
8-as által linkelt cikkből idézek:
"A rendőrség jobb híján azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy pedofil oldalak vagy más, jogsértő online tartalmak bejelentése esetén készüljenek fel rá, hogy lefoglalhatják a számítógépüket."
Lefordítom virágnyelvről magyarra:
A rendőrség jobb híján azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy pedofil oldalak vagy más, jogsértő online tartalmak észlelésekor ne tegyenek bejelentést a rendőrségre.
Most azt kéne a jogalkotóknak végiggondolni, hogy miért jó, ha emiatt kevesebb bejelentést kapnak és több pedofil cselekmény marad rejtve, ill. hosszabb idő után kerülnek napvilágra.
Normális országban a rendőrség a saját számítógépén megnézné azt az e-mailt (a bejelentő segítségével), és onnan kutakodnának tovább. A bejelentő számítógépét meg békén hagynák. Az illegális szoftvereivel meg végképp nem foglalkoznának egy olyan világban, ahol egy cég még a dupla egérkattintást is levédeti (Microsoft).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!