Egyetemen szerzett rendőri diplomával hogyan lehet kimenni külföldre?
Külföldön (a világon mindenütt) gond nélkül csak az orvosi diplomát fogadják el, mert a vese, vagy a szív Honoluluban is ott van, mint Afganisztánban.
Különböző mérnöki diplomákkal az a helyzet, hogy vizsgát kell tenni.
Amik viszont egy konkrét államnak az államigazgatásához, rendvédelméhez tartozik, az olyan mintha nem is lenne.
Ennek ellenére ha ott elvégzed a megfelelő iskolákat azért az itthon megszerzett tudásod egy részét tudod ott is kamatoztatni, nem totál kezdő vagy.
Ha a "külföld" alatt a nyugati országokat érted, kb. sehogy.
Nemhogy a rendőrtisztnek, de még a legalacsonyabb rangú rendőrnek is kell rendelkeznie (országonként változóan) több-kevesebb évi állampolgársággal.
Enélkül még közlekedési rendőr sem lehetsz.
Nem ez lesz itt a legnagyobb baj. Ahhoz hogy közigazgatási szervezetnél (a rendvédelmi szerv is ilyen) dolgozhass, állampolgárság kell. Onnantól kezdve felvételizhetsz csak rendőrnek, vagy bármi másnak. Olyan szinten kell a helyi nyelvet ismerned, hogy az adott ország nyelvén azt betartassad másokkal. Az egészben az állampolgárság megszerzése a nehéz tényező. Ha ilyenben gondolkodsz akkor kerüld el az nke-t.
Nem leszel kezdő de körülbelül az önvédelmen, a lőfegyverhasználaton kívül semmit sem tudsz hasznosítani ugyanis egy teljesen más jogrendet kell elsajátítanod.
Előző vagyok, egyébként aki rendőrnek megy, az általában nem a pénzért megy, sem itt sem máshol. Biztos, hogy ha eljutnál addig azért feltennék a kérdést, hogy mégis mi motivált téged abban hogy a hazádat elhagyva egy másik állam alkotmányos rendjére esküdj fel. Erre a kérdésre pedig nincs olyan válasz szerintem ami elfogadható lenne mert nem fér össze a hivatástudattal.
Többek között ezért sem tudok én embert aki Magyarországot elhagyva bárhol a világon rendőrként tevékenykedne. Tűzoltóról hallottam, de rendőrről nem. Okítson ki akárki ha máshogy tudja!
Ha te ismersz 2-3 embert is, aki itthonról kimenve, nyugaton rendőrködik, akkor miért született a kérdésed?
Hiszen te jobban tudod mint mi!
Sőt, azokkal is felveheted a kapcsolatot, akiket ismersz és megmondják neked a tutit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!