Mi a véleményetek a térfigyelő rendszerekről (kerületekéről, városokéról)?
Erre nem igazán lehet mit mondani, ha Te mész betörni akkor nyilván megnehezíti a dolgod, de ha a kocsidat próbálnák felnyomni és mindent felvesz a kamera, akkor persze örül az ember.
Szóval jó is meg nem is.
Tapasztalatból mondom, hogy egy kalap szar az egész.
Budapest belvárosában volt építkezésünk, a rendőrök havonta jöttek elkérni a kamera felvételeket, mert hogy a térfigyelő rendszeren semmi sem látszik, vagy nem is működik.
Ráadásul az a baj, hogy a legtöbb ilyen kamerarendszer nem olyan mint a filmekben. Nekünk ami volt felrakva ott a saját munkásainkat sem tudtam megkülönböztetni egymástól, nem hogy egy idegent felismerni rajta.
a telefonodat könnyebb beazonosítani mint az utca kamerával
viszont abba is belelehet gondolni hogy egy orwelli világban milyen lenne egy 4k kamerás világ csippekkel meg radarokkal
Bizonyítottan jó bűnmegelőzési céllal a technikai gyermekbetegségek ellenére is. Engem, mint bűncselemnéyt el nem követő állampolgárt nem zavar, ha lát egy kamera. Amúgy is látnak járókelők, nem köthetek kendőt a szemükre, és akkor mi van? Sőt, még jól is jöhet, ha egy más helyen tötént szabálytalansággal vagy bűncselekménnyel hoznának összefüggésbe.
A privát drónok jobban zavarnak.
Azért az én kerületemből vannak pozutív tapasztalatok is.
Megváltást nem várok tőlük, de szeretem, ha vannak.
A munkahelyem kerületében alig van. Olyanok is a bűnözési statisztikáik a szomszéd kerületeivel együtt. Többek között a kamerahiány számlájára írható ez szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!