Ha 6 eve tettem egy feljelentest a rendorsegen Es azota se kep se hang, akkor sanszos, hogy nem is foglalkoztak az uggyel?
Figyelt kérdés
2017. nov. 11. 10:55
1/6 Zápor 3.0 válasza:
Sértett voltál vagy csak feljelentő?
2/6 A kérdező kommentje:
Csak bejelento
2017. nov. 11. 13:32
3/6 A kérdező kommentje:
Csak azert erdekelne, mert az illeto ujrakezdte. Zugiraszatert jelentettem fel egy alugyvedet. nem voltam sertett az ugyben. Engem csak megprobalt becsapni.
2017. nov. 11. 13:35
4/6 Zápor 3.0 válasza:
Hát, sanszosnak sanszos, de az is lehet, hogy csak nem értesítettek. A Be. szerint ugyan a nyomozás megszüntetéséről a feljelentőt is értesíteni kell, ha viszont esetleg vádra került az ügy, arról nem értesülsz, mert iratismertetési jog csak a gyanúsítottat, a védőjét és a sértettet illeti meg. De lehet, hogy megszüntették, csak nem küldtek határozatot. De ezt így ismeretlenül nehéz megmondani.
Az, hogy azóta az illető ugyanúgy folytatja a cselekményét, nem jelent semmit. Nem mindenkut hat meg egy büntetőeljárás, vagy már kiszabott büntetés. Jelentsd fel újra, veszíteni nem vesztesz vele, és említsd meg, hogy korábban tettél már feljelentést.
5/6 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt. En arra is gondoltam amugy, hogy azota is tart a nyomozas,nem sietik el :D
2017. nov. 12. 10:05
6/6 anonim válasza:
Ha csak bejelentetted, de te magad nem voltál sértett, akkor nem kötelesek téged értesíteni semmiről. Ha te magad szenvedtél el kárt, hátrányt, sérelmet a bűncselekménnyel összefüggésben, akkor te sértettje vagy a dolognak. De ha csak szimplán valakit tanúként kihallgatnak, mert tudása, tudomása van valamiről, de őt magát nem érte sérelem, akkor ő csak szimplán tanú, akit meg semmiről nem kell értesíteniük a hatóságoknak, ügyészségnek, bíróságnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!