Elképzelhető-e, hihető-e a bulvárhír majdnem vak kisfia rokkant-kártyájával "visszaélő" apa lelki megkínzásáról, őrizetbevételéről, fogvatartásáról és bűnügyi nyilvántartásba vételéről?
Ezt jobb lett volna, ha inkább magadban tartod...
Tudod, ha hallgattál volna...
Nincs is szebb, mint mikor a laikus osztja az észt szakmai dolgokban...
"Csoda, hogy az apukának nem borult el az agya."
És akkor mi lett volna? Hiányzott volna neki egy hiv.szem. vagy gari. a nyakába?
Jah, hát ha "nem szokás", az más. Majd hétfőn bemegyek, és tájékoztatom a rendészeti és bűnügyi osztályt, hogy mi volt a szokás vidéken, a 2000es években...
Na jó, ez már komédiának is szar...
218/2003. (XII.11.) Korm. rendelet 8.
(4) Az igazolvány nem adható át használatra az arra jogosulatlan személynek. A jogosultat szállító jármű vezetője az igazolvány által biztosított kedvezményekkel csak a jogosult szállítása esetén élhet.
Amennyiben a jogosult maga él vissza az igazolvány biztosította kedvezményekkel, az igazolványt vissza kell vonni és a visszavonástól számított egy évig részére új igazolvány nem állítható ki. Ezt a tényt a nyilvántartásban fel kell tüntetni.
(5) A kiskorú vagy gondnokság alatt álló jogosult esetében az (1)-(4) bekezdésben foglalt kötelezettségek a törvényes képviselőt, illetve az (1) bekezdés esetében a jogosultat szállító jármű vezetőjét terhelik. A törvényes képviselő által elkövetett visszaélés esetében a (4) bekezdésben foglalt jogkövetkezmény nem alkalmazható.
Ebben nekem csak annyi a kérdésem, hogy a "A jogosultat szállító jármű vezetője az igazolvány által biztosított kedvezményekkel csak a jogosult szállítása esetén élhet."
részt hogyan kellene értelmezni?
Az apuka azért volt ott, hogy a gyereket szállítsa onnan tovább. De mivel a gyerek nem állt mellette a parkolóban, így máris szabálytalan?
2017-11-11 19:33
Ennek az embertelen, aljas, szemétláda (Én nem bántom, Ő jellemezte így a testületet, így egyúttal önmagát is!) „zápor 3.0”-nak is úgy kezdtem a válaszomat, hogy „Nem vagyok rendőrségi szakember, jobb lett volna, ha nem zsaru ésszel, hanem a civil emberek nyelvén – értelmesen - szól hozzá.” – Segítséget kértem a leírt szakzsargon és az anomáliák megértéséhez! -, de a fafejnek csak az jutott el az erőszakos agyáig, hogy nem értek, hozzá, mégis bele akarok pofázni.
Pedig a kérdésemet jóhiszeműen, szinte barátilag tettem fel, mert a cikkeket olvasva, elsőre nem akartam elhinni, hogy a rendőr-állatok ilyesmire is képesek!
Önnek is azt mondom, hogy ne jogászkodjunk – mert nem kihallgatáson vagyunk -, hanem hétköznapi, a jogban laikus emberek nyelvén beszélgessünk a témáról. Egy ennyire rosszindulatú kreténnek, mint Ön, nehéz lesz elmagyarázni, de megpróbálom, hétköznapi nyelven újra megmagyarázni: Magánbeszélgetés során – aminek nincs jogi következménye – hangzott el, hogy a valóságban is majdnem minden úgy történt, hogyan a bulvársajtó közhírré tette.
Tehát, mivel nem vagyok bűnügyi szakember, és nem büntető eljárás van folyamatban, hanem egy egyre inkább eldurvuló site-on egy még inkább eldurvult fórum, nem vétettem sem a helyesírás, sem bármilyen a büntetőjogi eljárás folyamata ellen, ami ugye nincs!.
Megfizet engem valaki, hogy egy ilyen kötözködésre született fafejnek ilyen sokáig magyarázzak?
Arra válaszoljon inkább, hogy az apa elkövetett-e bűncselekményt? (Csak a Btk vonatkozó §-val fogadom el!) Még a BKV bérletnél is van utólagos bemutatási lehetőség.
Mi, mint kibicek csak röhögünk a „zápor 3.0” nevű felhasználó egyre kétségbeesettebb vergődésén, ugyanakkor szörnyű belegondolni a tragédiába, hogy ilyen, szűk látókörű, indulatait fékezni képtelen, labilis, frusztrált, „emberek” jelentik a magyar bűnüldözést.
„Zápor 3.0”-ról – aki nem mondta ki, de a körúti robbantóval vagy a borsodnádasdi lány gyilkosával egyenlő bűnözőnek tartja az édesapát - látatlanban el tudom képzelni, hogy ugyanígy járt volna el, és még büszke is lenne rá. (Fáj, nem fáj, ez a véleményem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!