Egy közeli ismerősöm hangulatbeteg, s nem ritkán az üveg után is nyúl. Másállapotban és megzuhant állapotában egy számító ismerőse rendszeresen nagy összegekkel lenyúlja. Ez engem is kikészít. Mit tegyek?
Bp. másik részén lakik, nem vagyok hozzá közel. Nem vagyok rokona. Tiszta állapotában bízik bennem, de hetente, kéthetente megborul az állapota.
Lenyúlás azt jelenti, hogy magas nyugdíjának fele, 2/3-a eltűnik... Ezután már pénzügyi gondjai vannak. (Megdolgozott érte.)
Amiket felvetettetek, az mind "lebeg" a levegőben. A feljelentés, az "orvosi józanítás" és a pénzkezelés. Persze kijózanodva már hússzor is a pokolba kívánta az illetőt.
Én kezelhetem a pénzt, nem lesz gond, csak az idejében odamenés-adással lehet. És nehogy feltűnjön az illető, aki "szépfiú" és szinte megdelejezi...
A feljelentés azért (is) kell, mert egyszerűen támadni is kell - nevetséges, hogy "rettegnem kell" egy féreg feltűnésétől...
Egy pontig próbáljon az ember segíteni annak, aki rászorul. De ha ő nem akarja és nem működik veled össze, akkor hagyni kellene.
Másoktól lehet megmenteni valakit, de önmagától a legnehezebb.
Magadat sodrod miatta veszélybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!