Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A hangtompított pisztolyt...

A hangtompított pisztolyt tényleg alig hallani?

Figyelt kérdés

Ha valaki kilőne egy tárat az utcán, de nem látná, akkor feltűnne valakinek hogy fegyverrel lövöldöz?

Vagy mondjuk egy házban mennyire hallható a másik szobából?

Tegnap volt szerencsém lőni párat, teremben, de még fülvédővel is durvát szólt. És ezt a hangtompító teljesen képes lefogni?

És ha már kérdésnél vagyok, tényleg egy párna is képes bizonyos hatásban elnyelni a hangot?

2017. szept. 22. 23:03
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
mire készülsz?
2017. szept. 22. 23:14
 2/7 anonim ***** válasza:
2017. szept. 22. 23:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem teljesen. Igazából a fene tudja. Nem próbáltam.

.22-est jól lehet hangtompítani,az AK-félékhez csökkentett töltetű lőszert használtak.

Mo.-on magánszemély nem használhat hangtompítót,kivéve

a műanyagokat amik a CO-s légpuskákra valók.

Ezek nem is bírnák ki azt a nyomást amit egy igazi fegyver produkál,alighanem ezért lehet tartani.

2017. szept. 23. 00:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Csak vákuumban nem terjed a hang, mivel nincs közvetítőközeg. Amúgy meg bármilyen anyagot is iktatsz be a rendszerbe, azok különböző mértékekben elnyelik a hang (rezgések) energiáját.

Youtube-on található rengeteg tesztet erről.

2017. szept. 23. 08:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A különbség elég nagy, de nem lesz teljesen csendes mint a filmekben. Persze nem mindegy hogy sima lövésnél a fél világnak feltűnik hogy lövöldöznek, hangtompítóval pedig 1-2 lövés hangja a kutyát nem zavarna.

Kb ilyen a különbség:

https://www.youtube.com/watch?v=qZU5TGljAmw

Na meg nem mindegy milyen pisztoly. Van ami baromi hangosan szól, de valamilyen kis kaliberűvel a kutyának fel nem tűnne 1-2 lövés.

2017. szept. 23. 08:52
 6/7 árokpart ***** válasza:
Gáz-riasztó pisztolyra kellene mert replikázik a szomszéd ugye jól sejtem? Ha így van egy cipőben járunk. A fenti videó alapján nem igazán tompul el úgy a hang, hogy ne lövésnek hallatszódjon. Hangtompítot meg Magyarországon a szó szoros értelemben a 0-val egyenlő, hogy be tudj szerezni nemcsak legálisan, de illegálisan sem nagyon. Ahhoz olyan maffiakapcsolatodnak kellene lenni ami már Magyarországon nincs is. Az elmúlt évtizedben az országban egyedül Nagy László a móri mészáros foglalkozott hangtompító készítéssel. Ő már 2007-ben felakasztotta magát. Nothoff Ingrid könyvében olvastam róla. Durrogtass a pisztollyal melléképületben ha van vagy a lakásban 1-2 -őt. Zárt térből ha kint valaki hallja egy ajtóbecsapódásnak tűnik a hang nem lövésnek. Azóta a szomszédról nem is hallok, nem is találkoztam vele amióta én is a melléképületben durrantok néha. Kint a szabadban valóban éles hangja van és hasonlít az éles fegyveréhez főleg a 9mm-es PAK patron. Úgyhogy inkább bent kell használni, nehogy valaki netán jelentse és esetleg garázdaság szabálysértése miatt kelljen bírságot fizetned.
2017. szept. 23. 16:16
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os ja,én is ugyanabban a cipőben járok.Én is bent lövöldöztem és a szomszéd már nem csak meg se szólal,de még csak nem is lélegzik.. :P (Csak vicc volt )
2017. szept. 29. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!