Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Szerintetek lenne értelme...

Szerintetek lenne értelme alapítani egy tolvaj kergetőkhöz hasonló szervezet Zalaegerszegen?

Figyelt kérdés
pl telefon egy buliba, bicigli...stb

2017. aug. 21. 15:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
70%

Megszólítva érzem magam.

Persze, ha a helyi zsaruk benne vannak, és tényleg nem fognak leszólni fentről, hogy ilyet nem szabad, akkor csináljátok. Ellentétben azzal, amit egyes "jólértesültek" itt összehordanak, a Tolvajkergetők tevékenysége teljes mértékben törvényes volt, annak ellenére, amit a libsi média hazudozott rólunk. Nem mi "estünk át a ló túloldalára", hanem egyszerűbb volt azt állítani a nagyközönségnek, hogy a Tolvajkergetők egy veszélyes, kiszámíthatatlan, önbíráskodó csoport, akiket "véletlenül" sikerült is tetten érni, mint beismeri, hogy igen, elég ciki, hogy egy civil csoport pár százezer forintból simán megoldott egy akut közbiztonsági problémát, amivel a rendőrség évek, sőt, évtizedek óta nem tudott mit kezdeni. Ha te rendőrségi vezető lennél, és választanod kellene, hogy kínos magyarázkodásba kell-e fognod, vagy simán eltakarítod az útból a problémát, akár életek tönkretétele árán, melyiket választanád?

Kedves előttem szóló! A kommunikációnkkal pontosan mi bajod volt? Kiváló volt a kapcsolatunk a rendőrséggel, szervezeti és egyéni szinten is. Keress rá a police.hu-n, hogy "tolvajkergetők", találsz pár közleményt, amiben megköszönik a segítségünket. Nekem például személyes köszönőlevelet is írt a debreceni rendőrkapitány, ma is megvan.

Azt nem tudom értelmezni, mi az, hogy szerinted "tenyérbemászó stílusban reagáltunk le mindent". Mit? Vagy arra gondolsz, hogy amikor a Hitgyüli firkásza hazudozni kezdett rólunk, hogy fegyvereket rejtegetünk meg cigányokat akarunk halomra gyilkolni, akkor odamentünk hozzá megkérdezni, hogy figyu már, Géza, te agyadnál vagy? Mire az összepisálta magát, és kétségbeesetten hívta a direkt erre a célra fizetett cigány verőlegényeket. Ilyesmik jöttek az újságírók felől, már ha ezt a Szlazsánszky Ferenc nevű patkányt annak nevezhetjük. Elég sokat elmond róla, hogy az ex-indexes Szily László is patkánynak nevezte. Ahhoz pedig eléggé annak kell lenni.

Mi a problémád azzal, ahogy a "helyzetet kezeltük"? Önbíráskodás? Ne röhögtesd ki magad, jó? Mutass egyetlen példát, ahol önkényesen megbüntettük a tetten ért bűnözőt. Nemhogy a Jegyzőkönyvekben, hanem egyáltalán nem fogsz ilyet találni. Azt persze nem mondom, hogy amikor például Hódmezővásárhelyen ránk támadott az a kigyúrt gengsztermajom, nem volt kaján mosoly a képemen, mikor pofán lőttem gázpisztollyal. De az nem önbíráskodás volt, hanem jogos védelem, mint azt az ügyészség meg is állapította.

Nem sértettünk törvényt. Sem eleinte, sem később, sem a végén. Az más tészta, hogy aki jól értesültnek akar tűnni, annak, úgy látszik, ilyeneket kell mondania rólunk, hogy "a végén nagyon elszaladt velük a ló", "rossz irányba mentek", és a többi. Ez pont olyan, mint hogy akkor számítasz zeneértőnek, ha tetszőleges zenekarról kijelented, hogy "igen, jók voltak, de a végére már szar". Teljesen mindegy, hogy igaz-e, bármilyen sikeres vagy érdekes popkulturális jelenségről kötelezően ezt kell mondani, ha trendinek akarsz látszani.

Kedves válaszadó, ha úgy gondolod, hogy a Tolvajkergetők - mint írtad - "a végére egyre rosszabb eszközökhöz nyúltak", akkor nevezz már meg egy-két ilyen eszközt, mert nekem nincs tudomásom arról, hogy jelentősen mások lettek volna az eszközeink 2015 elején, mint mondjuk 2013-ban.

2017. szept. 14. 05:46
 12/12 anonim ***** válasza:
65%

Hadd válaszoljak külön arra a speciálisan agyatlan válaszra, amit itt fentebb találtam:

"A tolvajkergetők többet ártott, mint segített a bicikli lopások tekintetében. Amiről nem beszéltek, hogy rendőrök is alkalmaztak hasonló módszereket, amikkel kaptak így el embereket, nem csak egyszerű tolvajokat, hanem felvásárlókat is. Ennek tettek elég szépen keresztbe, rájött sok tolvaj, hogy sok nyomkövetővel van felszerelve, így már előtte átnézik a ,,nagykutyák" a biciklit mielőtt ellopnák."

Hát ezt a sok eszet meg honnan szedted? A magyar rendőrség soha a büdös életben nem alkalmazott semmilyen nyomkövető technikát nemhogy biciklik, de még lopott autók előkerítésére sem. Ugyanis a nyomkövető, ha hatóság alkalmazza, titkosszolgálati eszköznek minősül, és szigorú nyomozási bírói engedély kell a bevetéséhez. Arról nem is beszélve, hogy a magyar rendőrségnek arra nincs pénze, hogy gumikesztyűt vegyen a helyszínelőinek, nemhogy követőtechnikát.

Másrészt milyen "nagykutyák"? Te komolyan azt hiszed, hogy vannak titkos gengsztertanyák, ahová ezerszámra hordják a lopott bicikliket a szorgalmas kis tolvajok? Ne fárassz, jó? A bicikliket kis frájerek lopják, akik vagy megpróbálják elpirítani a piacon egy-kétezer forintért, vagy hazaviszik és szétbarmolják kalapáccsal és metszőollóval. Tudom, hogy szeretnél jól értesültnek látszani, aki mindent tud az alvilág berkeiről, de veled ellentétben én tényleg kergettem tolvajokat, és láttam, hová viszik a bicikliket. A filmjeinkben meg is nézheted, mit láttam. Se mestertolvajok, se bicikliorgazda-maffiózók nincsenek, maximum az álmaidban.

"A tolvajkergetők nem csináltak mást, csak lemásolták a rendőrségnek az ilyen akcióit és így próbálták Tomcatet visszahozni a köztudatba. Ne legyen senki se naiv, nem érdekelte Tomcatéket a műsor."

Már bocs, de nem a Tolvajkergetők találták ki Tomcatet (engem), hanem fordítva. És nagyon sok munkám volt abban, hogy a Tolvajkergetők az legyen, ami. Nemcsak nekem, természetesen, de én voltam az, aki az egészet felépítette. Nem érdekelt a műsor? Akkor mi a fittyért töltöttem hosszú éjszakákat a vágással?

"Alapból már az egész műsor hiteltelen Tomcat szereplésével, mivel ő se különb. Lehet Tomcat nem lop biciklit, csak elég sok kopogtató cédulát ,,gyártott" magának, aztán még ő akarta megverni ezt az akcióját lebuktató személyt, stb. Ezek még lightosabb sztorik róla, vannak ettől durvábbak is."

Látom, szorgalmasan tetszik olvasni Novák Előd pletykáit. Már ötször esett pofára a bíróság előtt, amiért ilyeneket híresztelt, ebből egyszer fizikailag is, mert orrba vágtam. Ő terjesztette ezt a baromságot rólam, mert fájt neki, hogy nem ő a "nemzeti oldal fenegyereke", pedig úgy szerette volna. A valóság az, és ezt, mint említettem, négy (4) jogerős ítélet mondja ki, hogy semmilyen kopogtatócédulát nem "gyártottam".

Az amúgy feltűnt, hogy amit leírsz, annak se füle se farka? Például hogy a Tolvajkergetők megpróbált engem visszahozni a köztudatba... és mégis mivel? Meg minek? Köszönöm, vissza tudom én hozni magam, ha akarom.

2017. szept. 14. 05:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!