Miért nincs az utcák tele rendőrökkel este 10 és reggel 6 között, és büntetnek kőkeményen azokat (főleg a lakótelepeken), akik ebben az időszakban hangoskodnak, üvöltöznek?
"Csak egy gond van - ezek csak a bejelentett, azaz a nyilvántartott esetek, és megdöbbentően alacsony a számuk. SZVSZ bűnügyi jegyzőkönyvből pindurkát több van, de nyilván csak azt veszed észre,ami téged igazol..."
"Tudod, amit felvesznek, amikor valaki feljelentést tesz. Te meg önkényesen mazsolázgatva csak azokat veszed figyelembe, amik el is jutottak a tárgyalóteremig."
Hah... becsinálok... Tehát lássuk, biztos én vagyok tudatlan, hogy nem értem. Nyugodtan helyeselhetsz! :)
Az Ügyészségi statisztika a bejelentett, nyilvántartott eseteket tartalmazza. De "bűnügyi jegyzőkönyvből" sokkal több van, ami az, amikor valaki bemegy feljelentést tenni. Jól értem? Javíts ki ha tévedek, én nem értek hozzá! :D
Tehát a bejelentés az nem feljelentés... vagy a feljelentés nem bejelentés? Összezavarsz! Most akkor melyiket tartják nyilván, meg melyiket regisztrálják? :D
Amúgy igen, teljesen nyilvánvaló, hogy bejelentésből több van, mint az össz bűncselekmény szám. Mert bejelentés az is, amikor Mari néni bejelenti (vagy éppen feljelenti, gyakorlatilag ma már szinonimája a kettő egymásnak), hogy a szomszéd kutyája levizelte a kerítését.
Valóban, látod, bejelentésből biztos sokkal több van, mint bűncselekményből. Mert a bejelentések jó része nem bűncselekmény.
Biztos ebben is én tévedek, de az ügyészségi statisztika nem a tárgyalóteremig eljutott ügyeket tartalmazza, hanem a bejelentett és valóban bűncselekménynek számító eseteket. Nem értek hozzá, csak ötletelek! :D
"már kinőttem a mesékből."
Hát látod, ez lehet a baj... Állítólag jó, ha ez ember egy kicsit megmarad gyereknek a lelke mélyén, akkor talán kevésbé lesz begyöpösödött, kulturálatlan, minősíthetetlen stílusú [...]. De csak állítólag, olvastam a Zsaru magazinban.
"2: Számos alkalommal előfordult már, hogy szükségem lett volna a policájokra az elmúlt időszakban. Egyszer sem csináltak lószart se. Bezzeg mikor harmincöttel mentem át a vasúti átjárón, vagy otthonfelejtettem a láthatósági mellényt és anélkül kerékpároztam, úgy írták a csekket, hogy csak úgy füstölt! Aztán meglátnak egy csapat ordítozó buckalakót és sírva szaladnak haza a kapitányságra.
De említhetném az őrszobán agyonvert illetőt is (Izsákon volt talán?), akiről később kiderült, hogy ártatlan. Vagy a fagyállós gazdát. Esetleg a kesznyéteni illetőt. Totálisan örülök, hogy ennyire rendbe van a közbiztonság, hogy már csak ez a pár gyorshajtó, meg csúnyarossz gaz gonosz jogos önvédelmet elkövető áll a világbéke útjában. Ezek után ne csodálkozz, ha az emberek nagytöbbsége - köztük én is - előítéletes. Ideje lenne már eljutnod oda, hogy nem azért utálják a rendőröket, mert a "gétéá ötben" ők az ellenségek, hanem mert egy bűnözőpártoló haszontalan állami terrorszervezet lett belőle. Akiket ráadásul mi tartunk el az adóforintjainkból."
Ááh... szívem kicsi csírája virágzásnak indult. Na ugye, hogy fel lehet itt hozni olyan témát is, amin még akár el is lehet vitatkozni. Akár még kulturáltan is!!! Sőt, mit ne mondjak, még akár egyet is értenénk akár, és rájöhetnél, hogy nem az ellenséged vagyok, csak egy ellentétes véleményen álló honfitársad, na meg olyasvalaki, aki roppantul érzékeny a stílusra.
Hogy milyen tapasztalataid vannak a rendőrökkel, nem tudom. Ha rosszak, azt sajnálom. Hogy mit nem tettek meg, amit szerinted meg kellett volna, nem tudom. Így ebben nem is tudok és kívánok állást foglalni. Viszont sokszor hallani olyan sztorit is, amikor a rendőrök jófejek voltak, segítettek. De lényegtelen!
Igen, van több mint 40.000 rendőr. Igen, van köztük sok-sok alkalmatlan, nem odavaló hulladék. DE! Nincs az a rossz élmény, tapasztalat, ami elfogadhatóvá teszi azt a stílust, amit te megengedsz magadnak. Nekem is vannak előítéleteim, cigányokkal, BMW-sekkel, Audisokkal, taxisokkal, még akár rendőrökkel kapcsolatban is. De ordítom telepofával lépten-nyomon, hogy semmirekellő, haszontalan [...] az összes. Nem megyek be mondjuk direkt a belső sávba 100-zal, mikor látom, hogy jön egy BMW-s vagy Audis. Nem, mert értelmetlen! Nem megyek fel egy BMW-s, Audis fórumra, hogy az összes egy kis--csű, kisebbrendűségi komplexusos ökör.
Az előítélet egy dolog, az van, több-kevesebb mindenkiben. De még egyszer mondom, nincs az a pont, ami elfogadhatóvá teszi, hogy több tízezer ember munkáját fikázod le, akiket nem is ismersz, csak azért, mert találkoztál néhánnyal, aki paraszt volt. Lehet itt statisztikázni, hogy ha 10-ből 10 rendőr paraszt volt, akkor biztos az összes az, csak akkor szólj, mert én kiszállok a beszélgetésből.
És tényleg sajnálom a sok személyeskedést, amiket elkövettem a hozzászólásaimban, tényleg nem szokásom, de erre már kulturáltan nem tudok reagálni.
De visszatérve.
Az izsáki rendőrök felőlem ott rohadhatnak meg, ahol vannak.
A fagyállós gazda és a kesznyéteni bácsi esete azért nem fekete-fehér, ebbe azért nem mennék bele. Habár az tény, hogy egyik esetben sem sajnálom az "áldozatokat". Mindenesetre azért azt elmondom, hogy lehet utálni ezzel kapcsolatban is a rendőrséget, de a nyomozás "ura" - ahogy mondani szokás, az ügyész. Szóval hiába is kapálózna a rendőrség, hogy de hát ez önvédelem, az ügyészség a nyakára lépne, hogy márpedig nyomozza ki.
De mondom, ebbe nem akarok belemenni, mert ez jogvita lenne. Azt meg nem lehet szimpátia, meg világnézet és érzelmek alapján "megvívni".
"nem azért utálják a rendőröket, mert a "gétéá ötben" ők az ellenségek, hanem mert egy bűnözőpártoló haszontalan állami terrorszervezet lett belőle. Akiket ráadásul mi tartunk el az adóforintjainkból."
Na látod, ezen kéne finomítani, és akkor úgy érezném, hogy van értelme veled beszélgetni. Persze, én csak egy senki vagyok, miért is akarnál éppen velem beszélgetni, főleg hogy még "ökörségeket" is írok. :)
"Remek, remek, már csak az a kérdés, ezeknek hány százaléka jut is el a BV-ig"
Erre is írhatnék, de már nem teszem, idáig se biztos, hogy elolvasod...
"Ezt nem is vitattam, egyre több az ilyen hír. És miért? Nézd meg a mintát a felsoroltak között: rablás, bántalmazás, lopás, betörés...pontosan azok a bűncselekmények, amik a magazin alapú összehasonlítás szerint ugrásszerűen emelkedtek/emelkednek. Tehát ez is engem igazol."
Azért erre mégis csak reagálok még.
Olyan híreket hoztam a police.hu-ról, hogy "elfogták", "gyanúsítottként hallgatták ki", stb.
Erre azt írtad, hogy "egyre több az ilyen hír". Ami ezek szerint, az én értelmezésemben azt jelenti, hogy azért valahol mégis csak dolgoznak azok a szemét rendőrök.
Akkor ezzel szembeállítva azon kijelentésedet, hogy csak trafizni tudnak, fánkot zabálni, meg nem érdekük a bűnözők kergetése, nem érzel némi ellentmondást?
Mert én úgy érzem, hogy a saját szavaiddal igazolsz engem.
Az meg, hogy kit engednek ki, megint csak nem olyan egyszerű téma. Kiengedhetnek valakit azért, mert:
- esetleg tényleg hibáznak
- mert egyéb okból több érdekük fűződik a kiengedésükhöz
- mert az ügyész nem indítványozza az előzetes letartóztatást
(mert azt gondolom te sem gondoltad, hogy a rendőrök csak úgy, kényük-kedvük szerint, a Te megelégedettségedre, mindenféle törvényes felhatalmazás nélkül bent tartanak valakit?!)
- mert az ügyész már az elején közli, hogy őrizetbe se vegyék, mert nem fog indítványt tenni.
Hány ilyen sztorit hallottam már, mint az utolsó, és nem bicikli tolvaj volt az illető...
De persze ilyenkor is a rendőr a hülye, mert az áp. csak azt látja, hogy kilép a rendőrség épületéből a paraszt. De hogy miért, az már senkit nem érdekel...
"Hah... becsinálok... Tehát lássuk, biztos én vagyok tudatlan, hogy nem értem. Nyugodtan helyeselhetsz!"
Jó, akkor egyszerűbben mondom el. A bűnesetek egy részét be se jelentik, pont azért, amit az előttem szóló is írt. Egy másik részénél hiába fogják meg az elkövetőt, 72 órán belül kiengedik. Az is igen gyakori, amikor őrizetbe se hajlandóak venni "bűnügyi érdekből" (értsd: a bűnőzöt pártolják), erről is van konkrét videófelvétel, de biztos csak odahallucináltam. A harmadik rész az, ahol nyomozgatnak valamit, aztán 1-2 hónap múlva le is zárják a nyomozást, mert nincs meg az elkövető. És van a negyedik - a legszűkebb - csoport, ahol őrizetbe veszik a feltételezett elkövetőt ÉS a bíróságig is eljut a dolog.
A statisztikában, amit mutattál, összvissz ez a szűk negyedik csoport került be, a másik három nem. Remélem így már érted, miért tartom hiteltelennek.
"Mert bejelentés az is, amikor Mari néni bejelenti (vagy éppen feljelenti, gyakorlatilag ma már szinonimája a kettő egymásnak), hogy a szomszéd kutyája levizelte a kerítését."
Nem ilyenekre gondolok, hanem nyilván olyan esetekre, amikre van passzus a BTK-ban. Ha Mari néni a szomszéd kutyára panaszkodik, az nem bűneset. Ha meg arra, hogy Lakatos Teszlatrooper a huszonöt barátjával lopják az almáját, vagy a tűzifáját, az viszont igen.
"Biztos ebben is én tévedek, de az ügyészségi statisztika nem a tárgyalóteremig eljutott ügyeket tartalmazza, hanem a bejelentett és valóban bűncselekménynek számító eseteket. Nem értek hozzá, csak ötletelek!"
Na ez az, amiben tévedsz. Az ügyészségi statisztika csak és kizárólag azokat az ügyeket tartalmazza, amik eljutottak a bíróságig. Így persze hogy nem tűnik olyan soknak.
"Hát látod, ez lehet a baj... Állítólag jó, ha ez ember egy kicsit megmarad gyereknek a lelke mélyén, akkor talán kevésbé lesz begyöpösödött, kulturálatlan, minősíthetetlen stílusú [...]. De csak állítólag, olvastam a Zsaru magazinban."
Lehet hogy én vagyok a hülye, de a szaklapoknak és a benne állított statisztikáknak egy pindurkát jobban hiszek, mint a mindenféle noname blogokon, hiteltelen viccoldalakon és anekdotikus érveléseken alapuló "tényeknek". Ha ezért begyöpösödött vagyok, egészségedre.
Ha olyan embert keresel, aki első bemondásra bármit elhisz, javaslom az Ezotéria rovatot...
"Sőt, mit ne mondjak, még akár egyet is értenénk akár, és rájöhetnél, hogy nem az ellenséged vagyok, csak egy ellentétes véleményen álló honfitársad, na meg olyasvalaki, aki roppantul érzékeny a stílusra."
Attól, hogy ellentétes a véleményed, nyilván nem kezellek ellenségként.Azt nem élvezem, hogy lehazugoznak, mindezt úgy, hogy még a bizonyítási kényszert is áthárítják rám (amit mellesleg meg is tettem).
"De ordítom telepofával lépten-nyomon, hogy semmirekellő, haszontalan [...] az összes..."
Én sem tenném, ha nem ilyenekből állna a testület 80%-a. Ha csak 1-2 ilyen idióta lenne, azt meg tudnám szokni, civil életben is tele vagyunk autista ostobákkal. A gond ott van, hogy ha szükségem volna rájuk, nem segítenek, cserébe viszont ártatlanul ott büntetnek, ahol tudnak. A legutóbbi eset konkrétan az volt, hogy a tóparton pihentem, raktam tüzet a szúnyogok miatt (nem volt tilalom, és horgászni se horgásztam, nem is tudok), sötétedés után meg odajön három policáj, és elkezdenek cseszegetni. Szerencsére erre még van kapacitásuk, az üvöltő, utcán randalírozó mattrészegekre furamód nincs, aha.
Hozzáteszem, NEM az igazoltatással van bajom, azzal semmi. Azzal van bajom, hogy a policájok csak és kizárólag azzal foglalkoznak, amiből óriási hasznuk vagy óriási elégtételük származik. Ezek után nincs mit csodálkozni, hogy van igény Magyar Gárdára meg egyéb milíciákra: ők ingyen és bérmentve megtették azt, amint a rendőrség pénzért nem hajlandó. Na EZ a durva...! És még ilyenkor is ki ellen lép fel a rendőrség? A Gárda ellen. Nó komment.
"Akkor ezzel szembeállítva azon kijelentésedet, hogy csak trafizni tudnak, fánkot zabálni, meg nem érdekük a bűnözők kergetése, nem érzel némi ellentmondást?"
Őszintén? Nem igazán. Ha azt végeznék, ami a dolguk, akkor pont hogy feleennyi hírnek nem kéne kint lennie, se a police.hu-n, se a Zsaruban, se az Északban, se másutt. Mert most azt látni, hogy az ilyen hírek ellenére is növekszik a bűnözés. Tehát jól végzik a dolgukat? Nem, nem jól.
"Na ez az, amiben tévedsz. Az ügyészségi statisztika csak és kizárólag azokat az ügyeket tartalmazza, amik eljutottak a bíróságig. Így persze hogy nem tűnik olyan soknak."
Ezt viszont így ebben a formában nem fogom elfogadni.
Egyszerűen fogalmilag kizárt. Már hogy jelentené a "regisztrált bűncselekmény" csak és kizárólag a bíróságig jutott ügyeket.
Azt úgy hívják, hogy váderedményesség, és a bűnüldözés eredményességét mutató szám.
Mert akkor ezek szerint, amit lenyomoznak, kiderítik az elkövetőt, vádemeléssel élnek ellene, de valamiért nem jut bíróságig, az nem "regisztrált"? Tehát olyan, mint ha meg se történt volna?
Azért ez a józan észnek némileg ellentmond.
De tudod mit, vesszek meg, de kutyára, keresek egy rohadt kriminológust és megkérdezem tőle.
Idézet egy kriminológiai oktatási anyagból. Elnézést, élő embert ennyi idő alatt nem tudtam találni.
"Ismertté vált bűnözés (regisztrált bűnözés): A nyomozás hatóságok tudomására jutott, a kriminálstatisztika szerint rögzített, regisztrált, egy adott területen meghatározott időben elkövetett bűncselekmények, ismertté vált bűnelkövetők és sértettek (áldozatok) száma és különböző ismérvei."
Ebben hol van az, hogy ez csak a bíróig eljutott ügyekre vonatkozik?
Meg aztán, te tényleg úgy gondolod, hogy egy országban csak és kizárólag a rendőrségen múlik, hogy mennyi és milyen bűncselekmény történik, és hogy ez csak és kizárólag az ő munkájukat minősíti?
Ha a rendőrség elfog egy betörőt, aztán kap egy év szab.vesztet 2 évre felfüggesztve, majd folytatja, ahol abbahagyta, az is a rendőrség bűne? Mert ezek szerint igen.
Amikor elfog valakit, de az ügyész nem csukja le, az is a rendőrség bűne? Ezek szerint igen.
Erős kétségek gyötörnek, hogy ezeket komolyan írod-e, vagy csak trollkodsz, és élvezed, hogy itt "erőlködök". Mert ha az utóbbi, akkor ennél nagyobb örömöd tényleg ne legyen az életben!
Az eszem megáll...
Na jó, azt hiszem, eljött az ideje, hogy ezt itt lezárjuk. Semmi értelme! Ha akarsz, reagálsz még rá, amit akarsz, én már nem fogom olvasni.
Mantrázd nyugodtan tovább a betárazott szövegedet, azt jól van! Te vagy a király!
További szép napot!
"Ezt viszont így ebben a formában nem fogom elfogadni.
Egyszerűen fogalmilag kizárt. Már hogy jelentené a "regisztrált bűncselekmény" csak és kizárólag a bíróságig jutott ügyeket."
Nem lep meg, ez az a rész, ami számomra is hihetetlen volt először, de így utólag már minden világos.
A statisztika, amit belinkeltél, vádérvényesség és a bűnüldözés eredményessége alapján íródott, nem a tényleges elkövetett bűncselekmények, feljelentések, ügyiratok stb. szerint, ezért nem tudok neki hitelt adni.
Nem azt mondom, hogy akit lenyomoznak, kiderítik és vádat emelnek, az olyan, mintha meg sem történt volna, mert én pont hogy ezeket is számításba vettem. A mutatott statisztika viszont, amit bemásoltál, az nem, és ez itt a gond. Mert ez alapján - azaz, hogy nem jut bíróságig a dolog - valóban csökkenést mutatnak az adatok.
Kriminológust hiába keresel, ő nem lát bele az összes ügyiratba meg aktába, nagyobb szerencsével járnál, ha a kapitányságokon érdeklődnél, biztos van számítógépes nyilvántartás, csak az a nem tuti, hogy ezt csak úgy ki is adják.
"Ebben hol van az, hogy ez csak a bíróig eljutott ügyekre vonatkozik?"
Én ezt értem, hogy papíron így kellene kinézne a mutatott statisztikának, a gond az, hogy mégsem így néz ki. Mégis mi a garancia rá, hogy a korábban mutatott statisztikák tankönyv szerint a defínició alapján készültek? Ja, hogy semmi? Na ez az...
"Meg aztán, te tényleg úgy gondolod, hogy egy országban csak és kizárólag a rendőrségen múlik, hogy mennyi és milyen bűncselekmény történik, és hogy ez csak és kizárólag az ő munkájukat minősíti?"
Igen, tényleg úgy gondolom. Ha tudsz másik olyan állami szervezetet, akinek (elviekben legalábbis) a bűnözők elfogása, bűnesetek felderítése és a lakosság védelme lenne a törvényt betartani nem szándékozókkal szemben, akkor mondd a nevét. Kíváncsian várom.
"Ha a rendőrség elfog egy betörőt, aztán kap egy év szab.vesztet 2 évre felfüggesztve, majd folytatja, ahol abbahagyta, az is a rendőrség bűne? Mert ezek szerint igen."
"Amikor elfog valakit, de az ügyész nem csukja le, az is a rendőrség bűne? Ezek szerint igen."
A rendőrség bűne az az, hogy egyáltalán el se akarja fogni azt a betörőt, meg őrizetbe se akarja venni "bűnügyi érdekből".
Az a rendőrség bűne, hogy a bűnüldözés helyett inkább trafizik, a tábortüzet rakókat meg a csúnyarossz jogos önvédelmet elkövetőket kaszlizza be. Ennyire nehéz ezt megérteni?
Az is a rendőrség bűne, hogy a neki segíteni akaró szervezetek tagjait üldözi ahol éri, az utcán kötekedő, ordítozó, erőszakosan kéregető, verekedő csürhékkel meg nem foglalkozik. Lásd Tolvajkergetők, Magyar Gárda és még sorolhatnám. Ha erre van kapacitás, az utcai huligánok ellen miért nincs? Kivéve persze ha "monnyon le"-t kiabálnak, mert olyankor egyből szokott lenni...
A rendőrség bűne, hogy a közbiztonság gyakorlatilag alulról döntögeti Mexikóváros szintjét, pedig már lassan az emberek segge lyukából is videókamera fityeg.
Tovább is van, mondjam még?
Abból van elegem, hogy az egyik emberrel szemben, akit NEKIK kéne megvédeniük, intézkednek, a másikkal szemben aki elkövet egy még nagyobb galádságot, azzal szemben pedig nem. Tehát NEM a rendet őrzik, hanem egyszerűen csak egy államilag támogatott erőszakszervezet, ami csak viszi a pénzt az emberek zsebéből. Elvileg demokrácia van, vagy mi a tök, a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak. Ha meg nem így van, akkor oszlassuk fel a rendőrséget, és csináljon mindenki azt, amit akar. De ez így, hogy konkrétan mindenki az átlagember ellen van, és senki nem védi meg őt, ez így záros határidőn belül azt fogja eredményezni, hogy az utolsó keresőképes ember is elhúz majd külföldre, mint a vadliba, és akkor majd lehet ujjal mutogatni a sok parazitának, hogy ki tartsa el a többit. De biztos én vagyok a troll, te pedig valami meg nem értett zseni.
"Mantrázd nyugodtan tovább a betárazott szövegedet, azt jól van! Te vagy a király!"
Majd gyere vissza, ha tényekkel, érdemben is meg tudod cáfolni, és nem a bemondóra fogsz haragudni, ha holnapra esőt jósol, pedig te napsütést szerettél volna.
Az utolsó válaszadónak maximálisan igaza van.
A közbiztonság meredeken csökken, ennek ellenére állandóan emelik a zsernyákok fizuját. A mi adóforintjainkból persze.
Ezért adózzunk többet. Megvédeni ugyan nem fognak minket, de vaci új VÉDA kamerával méricskélhetik a gaz gonosz gyorshajtókat majd. Jut majd új csekkfüzetekre is, ha valaki láthatósági mellény nélkül pofátlankodik ki az utcára. Meg persze jól kinéző de használhatatlan határvadász-cuccokra, hogy azt a pár tucat germót is elkapják a határon, akik amúgyse maradnának itt ebbe a szétrókázott lepusztult országban.
Erre mind-mind van kapacitás. A rohamosan szaporodó tolvajok, gyilkosok ellen érdekesmód nincs. Olyankor "nem lehet mindenki mellé rendőrt állítani".
10 évvel ezelőtt heti 1 gyilkosságról szóló cikk volt, esetleg kéthetente egy. Ma napi szinten van 3, de olykor 4 is.
Százalékos arányban pl. Budapest veszélyesebb mint Mexikóváros vagy Rió. De Miskolc vagy Debrecen se marad el tőle túl messzire. Ezek ugye kit érdekelnek, az a fontos hogy a napi lemeszelt autó, kitöltött büntetési csekk meglegyen...
Semmi értelme a zajongókra kihívni őket, ha nincs tettlegesség, nem fognak intézkedni. Bezzeg ha te merészelsz fellépni ellenük, egyből kettőtől nyolc év önbíráskodásért...
Ez ma Orbánisztán, így működik a mai jogszolgáltatás. Köszönjük, szavazók!
mert idehaza a bűnözőknek csak jogaik vannak, kérdező, és bűnözéssel lehet a legjobban érvényesülni manapság
lásd Ambrus Attila...normális országban az ilyet lecsukják hogy a műanyaglakat is rárohadjon, idehaza meg éltetik és tisztelik...szánalom
a zsernyákok jórésze leszarja hogy neki a rendet kéne védenie, így is megkapja a fizetést, minek kergesse a bűnözőket, pláne ha állami védelmet élveznek?
a maradék meg egyszerűen csak korrupt legalja senkiházi aki másra nem volt alkalmas, csak rendőrnek
remélem a sok szavazó elégedett vele hogy a kormánynak sikerült megteremtenie a bűnözők paradicsomát, elvégre ezt akarták...
#1 aha milyen érdekes, traffipaxozni mindig tudnak, arra mindig van elég ember ugye
vegye fel a telefont, és értesítse a zsernyákokat, stimm, aztán bsznak kijönni...
csodás egy ötlet volt, de tényleg, jú ár ö fakin dzsíniösz
kaptad helyből a mínuszt
#3 úgyvan égjen az a szalmabáb!!!
te is kaptad helyből a mínuszt, ostoba
#7 és mit ér el vele, ha nem jönnek ki a zsernyákok, húgyagyúkám?
harmadik-negyedik alkalommal már tényleg nem lesznek türelmesek, hanem simán rádvágják a telefont, te meg élvezheted tovább a zenebonát
egy szinten vagytok az első válaszadóval, csak gratulálni tudok, az IQ-tok szűken kiadja a harmincat
a mínuszt megkaptad te is
#8 fizeti a túlórát, kisapám, képzeld, az adóból, amit befizetünk
ha keveselli, vállaljon pluszmunkát, úgyse csinálna mást, mint tesped a hájas seggével a cirkálójában
a mínuszt kaptad
#9 de igen, van, ami segít: átmenni és úgy elagyabugyálni a hangoskodót, hogy a tulajdon jó édes anyja ne ismerjen rá
#13 senkit nem érdekel, hogy neked milyen szöveg tetszik és milyen nem
a kérdés az volt, tényszerű-e hogy a zsernyákok leszarják-e a hangoskodást, ha már egy bankrablás se üti meg az ingerküszöbüket?
igen, leszarják
tehát erről ennyit,hogy neked ez nem tetszik, senkit nem tud érdekelni
a mínuszodat zsigerből kaptad
#14 oké, majd odaállítok egy gettóbombázó rádióval az ablakod alá, és benyomom a Heavy Troopers legújabb albumát
kíváncsi leszek, mennyit fogsz tudni aludni aznap éjjel
erről ennyit, kaptad a mínuszt helyből
#15 miért is várnám el, nehogymá' a zsernyákok rendesen végezzék a munkájukat, ha már eltartjuk őket az adóforintjainkból, ugyanmár...kapják csak hereverére a fizetésüket továbbra is!
annyi rendőr nincs, hogy a hangoskodókat szétzavarják, aha, bezzeg ha a kormányt szidnák, egyből lenne elég rendőr!
ez még viccnek is gyenge volt, nemhogy kamunak
megkaptad a mínuszt te is
#18 aha, gondolom te is egy vagy a mindenki másra magasról szaró véglényeknek..."az én házam az én váram, azt csinálok benne, amit akarok"
nos, nem, kisapám, társadalomban élsz, és annak megvannak a maga szabályai
ha olyan az életmódod, amivel másokat idegesítesz, kisapám, nem a másik 50-60 ember fog költözni hanem te, rövidúton méghozzá
erről pedig ennyit, kaptad a mínuszodat
#23 oké tehát ami nem téged támaszt alá, az hazudik...
SZVSZ te szelektíven a kormánypropagandát olvasva leszűrted, hogy a bűnözés kvázi megszűnt Magyarországon, és ezt fogadod el tényként, elvégre te jó helyre pakoltad azt az X-et
aztán ha megkérdezném tőled, miért növelik folyamatosan a rendőrök létszámát, ha ekkora világbéke lett az országban, ott is vakaróznál, ahol nem viszket...
az mellesleg rád duplán vonatkozik, hogy leírsz valamit százszor, és nem lesz tény...ugyanis itt te vagy, aki hazudozik
a válaszadó, akit ilyen bőszen szidalmazol, tökéletes választ adott a kérdésre, kisapám
akkor is, ha fáj az igazság, és nem ismered be
ha te még mindig abban a rózsaszín vattacukor álomvilágban élsz, ahol a jóságos rendőr bácsik mindig megmentik a világot a pusztulástól, az a te bajod
jobb lesz önmagadtól földet érni, kisapám, mielőtt lezuhannál, és megütnéd csúnyán a bokácskádat
annyira, hogy fel se kelsz többet
a mínuszt ismét kaptad
#24 aha, és mi a forrásod?
az Ügyészség?
hol a linkje az adataidnak?
ja hogy sehol?
akkor kisapám, maradjunk annyiban, hogy kammantottál egy jó nagyot
értelmes párbeszédet pedig akkor kérjél számon másokon, kisapám, amikor az érvkészleted 100%-a nem ténytagadásból meg nettó kamuból fog állni
szánalmas vagy, a mínuszodat megint kaptad
#26 már megint te???
ha nem tudod, mi az a bűnügyi jegyzőkönyv, sétálj be bármelyik rendőrörsre és elmagyarázzák neked
hogy honnan szerzed az információidat? nem kell találgatnia senkinek, a vak is látja, hogy a saját bugyuta kis világodból, amit folyamatosan csak önigazolásra használsz itt
a police.hu-t én speciel olvasom, és jóval több bűnügy jut minden napra, mint 10-20 éve, amikor te még egy pajzán gondolat se voltál
nyugodj bele kisapám, hogy kettőtök közül te vagy az, aki baromságokat beszél, méghozzá szándékoltan
az meg külön poén, hogy érvelési hibákat emlegetsz, míg a te érvkészleted másból se áll, csak belőlük, egy-két ténytagadással megfűszerezve a változatosság kedvéért
hogy a zsernyákokkal szemben ennyi előítélet van, kisapám, azt maguknak köszönhetik, nem másnak
de úgyis hiába magyarázom neked, túl primitív vagy, hogy felfogd, kb. mintha egy vaknak magyaráznám, mi az a kék
a mínuszt újfent kaptad
#27 még mindig itt fájsz???
gondoltam hogy szelektíven majd csak a téged igazoló cikkeket fogod kiemelkedni
aztán nagy mellénnyel feszengesz itt tovább, hogy a jóságos rendőrbácsik igenis megmenttették a világot a teljes pusztulástól
azokról szövegeljél, kisapám, amikor nem lett meg a tettes, mert nem is keresték, barnább volt a bőre az átlagnál, vagy egyáltalán ügyirat se született a dologból
ja hogy ezekről nem esik jól beszélned, mert kiderülne, hogy meztelen a császár?
amíg pedig ilyen pronyó stílusban értekezel másokkal, kisapám, ne csodálkozz, ha ugyanezt kapod vissza tőlük, többek közt tőlem is
a mínusz ment
#29 nem unod még???
hogy te mit hiszel és mit nem, a tények szempontjából irreleváns
felőlem hiheted azt is, hogy a Föld lapos, igazad ettől még nem lesz, csak esetleg mások kiröhögnek
újból ment a mínusz
a rendorok idehaza mindenkit uldoznek, csak eppen azt nem, akit kene
ha egy felkegyelmu idiota az ablakod alatt vonyit egesz ejjel, arra nem jonnek ki, de ha otven centivel kijebb parkolsz a megengedettnel a kocsiddal, mar kapod is az otvenezres csekket
(ha a fekete audis romavallalkozo csinalja ugyanezt, onnet fulet-farkat behuzva sompolyognak)
amikor a Keletinel lazadoztak a "migracsok", leszartak magasrol, szerencsere azt a ket tucat fegyvertelen ligetvedot hosiesen el tudtak kalapalni
az se igazan erdekli oket amikor a Lidl vagy az Auchan korul jaszkariznak a narkos, ittas fiatalok a bontobol selejtezett tuningverdaikkal, persze teged megbsznak ha atmesz egy stoptablan
ha a budos redvas ciganyon nincs szajmaszk, ot futni hagyjak, ha rajtad nincs, ugy levesznek harmincezerrel hogy arrol koldulsz
idehaza a torvenyek a becsuletes, adofizeto allampolgarokon kivul kb. senkire nem vonatkoznak
konkretan ott tartunk, hogy mar a rendorfonokot is kiraboltak a nyilt utcan fenyes nappal
de tenyleg rend lett ket het alatt am!
kosz szepen bmag, ennel meg Szomaliaban is nagyobb a rend...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!