Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Miért nincs az utcák tele...

Miért nincs az utcák tele rendőrökkel este 10 és reggel 6 között, és büntetnek kőkeményen azokat (főleg a lakótelepeken), akik ebben az időszakban hangoskodnak, üvöltöznek?

Figyelt kérdés
Miért az a normális, hogy az emberek (főképp fiatalok) lent hangoskodhatnak hajnalig, míg a másik aludni szeretne? Lehetne az a jó kis csendőrség, ami anno volt, hogy elverje ezeket az embereket..
2017. júl. 19. 22:46
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
#18 te se laktál még falun :D
2017. júl. 20. 14:07
 22/40 anonim ***** válasza:
67%

"Te 11-es! Nem akarsz még betárazni valami új szöveget? Ez már nagyon unalmas, elcsépelt, közhelyes"

Igazán sajnálom, hogy neked nem tetszik :'(((( eeeeeeeeeee, de nem számít. Nekem meg a jelenlegi közbiztonsági helyzet nem tetszik. Amíg az nem fog változni, addig a "szöveg" sem.

"a valóságtartalmáról már nem is beszélve?! Csak kérdem!"

Aranyapám, az elmúlt 6 esztendőben konkrétan megnégyszereződött a vagyon elleni & élet elleni bűncselekmények száma. Hogy honnét veszem? A Zsaru magazinból. 2004 óta veszem rendszeresen, azaz már több mint 10 éve, úgyhogy van összehasonlítási alapom. De a napilapokra is hivatkozhatok, mert azokat is járatom, hetente van hír gyilkosságról - és csak EBBŐL az egy megyéből.

Ha szerinted nem ez a valóság, akkor nosza, menj be a szerkesztőségbe, meg a rendőrségre, és közöld velük, hogy hozzá nem értő hülyék mind, majd te megmondod a frankót.

Tudod barátom, van, amit te hiszel (vagy szeretnél hinni), és vannak a tények. A kettőnek pediglen semmi köze egymáshoz.

A piros kezet visszakaptad.

"Amikor kihívtam a rendőröket akkor azt mondták hogy intézkedni nem tudnak csak szólhatnak nekik."

Dettó. És ezek "szolgálnak és védenek". Még viccnek is rossz.

2017. júl. 20. 20:15
 23/40 Zápor 3.0 ***** válasza:

Zsaru magazin?! Nyehh... Miért nem mindjárt a Blikkre hivatkozol? :D

Amúgy Meg meg mindig meglep ez a Zsaru magazinos "okosság" Ami nem szól másról, mint hogy minden szép és jó, és micsoda fantasztikus sikerek vannak. Ami leközli az éves állománygyűléseket, amik rendre arról szólnak, hogy egyre jobb, csökken a bűncselekmények száma, javul a közbiztonság.

Szóval nem biztos, hogy kulturált vitában én egy Zsaru magazinra hivatkoznék. De hát mások az igényeink. :D

Attól meg, hogy te valamit százszor le írsz, még nem lesz tény. Az még mindig csak egy vélemény. ;)

Az meg egy külön téma, hogy milyen szintre kell süllyedni, hogy valaki csak ugyanazt a mantrát tudja szajkózni anélkül, hogy értelmes ember módjára választ adjon a kérdezőnek, megpróbálva neki segíteni. :)

Amúgy csak egy gyakorlati kérdés? Ez a szöveg el van mentve már Wordbe az Asztalon, vagy mindig újra bepötyögöd?? :D

Bocs! :)

2017. júl. 21. 00:22
 24/40 Zápor 3.0 ***** válasza:

Legfőbb Ügyészség 2015. évi tájékoztató a 2014. évi bűnügyi helyzetről, visszamenőleges összehasonlító táblázatokkal 1995-ig.

Regisztrált bűncselekmények száma:

2010: 447.186

2014: 329.575

Vagyon elleni bűncselekmények száma:

2010: 246.825

2014: 193.797

Szándékos emberölések száma:

2010: 133

2014: 129

Milyen adatot keressek még?

Persze tudom, az Ügyészség hazudik, a Zsaru magazin hitelesebb... ezt még leírni is nonszensz... :D

Teljesen felesleges értelmes párbeszéddel próbálkozni...

2017. júl. 21. 00:36
 25/40 anonim ***** válasza:
65%

"Zsaru magazin?! Nyehh... Miért nem mindjárt a Blikkre hivatkozol?"

Ja értem, ami nem a te vélt igazságodat támasztja alá, az hazudik.

Akkor melyik portál is mond igazat? Hadd tippeljek...a zsindex meg a 444.

Bocs, legalja vicckategóriás bohócoldalakat nem olvasok, 9 éves korom óta hidegen hagynak a tündérmesék.

"Zsaru magazinos "okosság" Ami nem szól másról, mint hogy minden szép és jó, és micsoda fantasztikus sikerek vannak."

A bűnüldözési statisztikák mindenesetre benne vannak. De ott a police.hu, ha nem esik jól megvenni a magazint, akkor olvasgasd azt.

A napilap pedig, amit járatok, az Észak-Magyarország, ott is hellyel-közzel ugyanazokat a bűnügyi statisztikákat láttam. Biztosan tök véletlenül jutottak egymástól függetlenül ugyanarra a következtetésre...

*X-akták főcímdal felcsendül*

"Attól meg, hogy te valamit százszor le írsz, még nem lesz tény. Az még mindig csak egy vélemény."

A gond ott van, hogy én alá is tudom támasztani az állításomat. Te ugyanezt nem tudod megtenni.

Innentől fogva a mondandód puszta hitvita.

"Az meg egy külön téma, hogy milyen szintre kell süllyedni, hogy valaki csak ugyanazt a mantrát tudja szajkózni anélkül, hogy értelmes ember módjára választ adjon a kérdezőnek, megpróbálva neki segíteni."

Kapott választ a Kérdező, nem kell aggódnod afelől, méghozzá igaz választ. Azért nincsenek ilyenkor sehol a policájok, mert egyrészt trafizni a vasúti átjárónál kifizetődőbb, másrészt nem áll érdekükben a bűnügyi statisztikák növelése, harmadrészt a fizetésüket ígyis-úgyis megkapják. Rendszeresen csak akkor aktivizálják magukat, amikor jogos önvédelmet elkövetőt vagy kormányellenest kell bekaszlizni.

Amint változni fog a helyzet pozitív irányba, nekiállok mea culpázni, és nem írom be többet ezeket a vádakat. Addig viszont, ha nem haragszol, maradok szkeptikuska.

"Persze tudom, az Ügyészség hazudik, a Zsaru magazin hitelesebb... ezt még leírni is nonszensz... :D

Teljesen felesleges értelmes párbeszéddel próbálkozni..."

Csak egy gond van - ezek csak a bejelentett, azaz a nyilvántartott esetek, és megdöbbentően alacsony a számuk. SZVSZ bűnügyi jegyzőkönyvből pindurkát több van, de nyilván csak azt veszed észre,ami téged igazol...

[link]

Így, hogy szándékos érvelési hibákat követsz el és szerecsenmosdatsz, így valóban teljesen fölösleges.

2017. júl. 21. 01:12
 26/40 Zápor 3.0 ***** válasza:
48%

"Csak egy gond van - ezek csak a bejelentett, azaz a nyilvántartott esetek, és megdöbbentően alacsony a számuk. SZVSZ bűnügyi jegyzőkönyvből pindurkát több van, de nyilván csak azt veszed észre,ami téged igazol..."

Aha, értem... tehát a Zsarunál a nem bejelentett bűncselekményeket is tudják számszerűen mérni?? Egyre jobb... :D

És figyelj már, mi az a bűnügyi jegyzőkönyv, amiből "pindurkát" több van?

Hogy én honnan szerzem az információimat, felesleges találgatnod, esélytelen vagy, mint Szálasi a népbíróság előtt.

Az meg már egyre érdemesebb, hogy már a police.hu-n is arról lehetne olvasni, hogy négyszeresére, bizony N-É-G-Y-S-Z-E-R-E-S-É-R-E nőtt a bűncselekmények száma. Ritka perverz az ilyen kígyó, ami ekkorát harapna a saját farkába... :D

"nem áll érdekükben a bűnügyi statisztikák növelése"

Ez mindent elmond arról, mi vét szándékos érvelési hibákat. Nem tudom, hogy juthat el ember ilyen szintre, hogy efféle kijelentést tegyen,ilyen szinten előítéletes legyen a honfitársaival. :) Személy szerint súlyos frusztrációt érzek a háttérben. De nem vagyok agyturkász, na meg nem is ismerlek, így nem kívánok a személyeskedés ilyen szintjére süllyedni. De azért megdöbbentő...

Azért remélem még sokáig fent leszel, legalább én se fogok unatkozni reggelig... :D

2017. júl. 21. 02:37
 27/40 Zápor 3.0 ***** válasza:
48%

Amúgy az uccsó két válaszodra nyomtam a zöld kezet, azt is visszakapom?? Lécci, lécci! Csak hogy ne romoljon a stat-om! :D

Ha pedig már police.hu, mint adekvát hírforrás. Ilyenek is találhatók ott:

- "Bántalmazták, megzsarolták... pár órán belül gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették"

- "Rablás Vásárosnaményban - A rendőrök egy órán belül elfogták a gyanúsítottat."

- "Viráglopásra szakosodtak - A rendőrség vádemelést javasol három tiszakürti lakossal szemben" (ez megérne egy külön mesét)

- "Besurranás után két órán belül gyanúsított"

- "Egy órán belül - A rendőrök megtalálták a gyanúsítottat és visszaadták a sértettnek a pénztárcáját"

- "Három megyében is besurrant - A mezőkövesdi rendőrök fogták el azt a férfit, aki üdülőövezetben lévő hétvégi házakba surrant be és lopott készpénzt, ékszereket."

- stb. stb. stb. stb. stb. stb. stb. stb.

Figyelj mán, ezek hogy férnek bele az idejükbe az állandó trafizás és fánkzabálás mellett? És ezek nem rontják a stat-jukat? Nem értem! :(

Tisztelettel megjegyzem, nem a mondandód tartalmával van a gondom (nagyrészt), hanem a stílusával. Tudom, a falnak mondom... sajnos. :)

2017. júl. 21. 02:54
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Erre azt szokták mondani hogy ami nem jut a rendőrség tudomására az nem létezik. Tehát hogy sokat nem jelentenek be.

Azt kell megnézni hogy nőtt -e vagy csökkent az arra irányuló körülmény hogy bejelentsenek bűncselekményeket.

2017. júl. 21. 13:31
 29/40 Zápor 3.0 ***** válasza:

"Erre azt szokták mondani hogy ami nem jut a rendőrség tudomására az nem létezik. Tehát hogy sokat nem jelentenek be.

Azt kell megnézni hogy nőtt -e vagy csökkent az arra irányuló körülmény hogy bejelentsenek bűncselekményeket."

Ez korrekt.

De látencia mindig volt és lesz is.

Viszont így sem hiszem, hogy ha a számok alapján csökkent is a regisztrált bűncselekmények száma, valójában meg a látenciában maradtak megnégyszereződtek.

Nem is lehet számszerűen mérni. És nem is hinném, hogy éppen a Zsaru magazin próbálná az ellenkezőjét állitani. Főleg nem a police.hu. Továbbra is nonszensznek gondolom.

Vagyon elleni bcs-k esetében még az sem tudom képzelni, hogy folyamatosan hullámzik, de hogy nem folytonosan nő, abban biztos vagyok. Ez egy igen nagy volumenű téma, hogy ki mit mikor és miért vagy miért nem jelent. Van aki a 10 Ft-is lopást is jelenti, valaki a több százezrest sem feltétlen jelenti rögtön. És nem feltétlen azért, mert "úgyse tesznek semmit".

Előfordul olyan is, hogy egy sorozat ügyben (tipikusan ilyen pl. az internetes csalás) bukik ki egy "piszlicsáré" összeg, amit amúgy nem is akart jelenteni az illető, de mivel a hatóság tudomására jutott, ezért beidézik.

Nyilván nem mondom ,hogy mindenhol olajozottan működik minden, én is Elsősorban csak az látom, ahogy a lakóhelyemen mennek a dolgok. Viszont nem hiszem, hogy az ország más részében ennyire máshogy mennének.

Ami az élet, testi épség elleni bűncselekményeket illeti, kiváltképp nem hiszem, hogy ekkorát nőtt volna a látencia.

Köszönöm a korrekt hozzászólást!

2017. júl. 21. 14:26
 30/40 anonim ***** válasza:
100%

"Aha, értem... tehát a Zsarunál a nem bejelentett bűncselekményeket is tudják számszerűen mérni?? Egyre jobb... :D"

A "Körözés" rovat mond neked valamit? Ezekszerint nem.

"És figyelj már, mi az a bűnügyi jegyzőkönyv, amiből "pindurkát" több van?"

Tudod, amit felvesznek, amikor valaki feljelentést tesz. Te meg önkényesen mazsolázgatva csak azokat veszed figyelembe, amik el is jutottak a tárgyalóteremig.

"Hogy én honnan szerzem az információimat, felesleges találgatnod, esélytelen vagy, mint Szálasi a népbíróság előtt."

Őszintén? Az se lepne meg különösebben, ha a hasadra csaptál, és úgy állítasz be valami totál baromságot tényként. Az ezómatyik évtizedek óta ezt csinálják a lapos Földdel meg az üreges Holddal, ami kong (légüres térben!), te miért ne tennéd meg ugyanezt? Egyébként se érdekel, milyen forrás közöl ilyen tömény ökörséget és kínálja tényként, már kinőttem a mesékből.

"Az meg már egyre érdemesebb, hogy már a police.hu-n is arról lehetne olvasni, hogy négyszeresére, bizony N-É-G-Y-S-Z-E-R-E-S-É-R-E nőtt a bűncselekmények száma. Ritka perverz az ilyen kígyó, ami ekkorát harapna a saját farkába..."

Sehol nem állítottam, hogy a police.hu-n ezt írták volna, hogy négyszeresére nőtt a vagyon elleni és az élet elleni bűncselekmények száma, úgyhogy akár le is állhatsz a szalmabábozással. Azt állítottam, hogy 2004 óta, mióta veszem a magazint, grafikonösszehasonlítás alapján ezekből a bűncselekményekből négyszer annyi lett. Igaz, a gazdasági bűncselekmények száma csökkent, tehát becsapni kisebb valószínűséggel fognak, hazafele megkéselni meg sokkal nagyobb valószínűséggel.

Mondd csak, aranyapám, te konkrétan hány összehasonlítást végeztél 10 évre visszamenőleg, első kézből származó adatok alapján? Ja, hogy egyet se? Akkor szerintem erről ennyit, ide egy pontot kérek.

"Ez mindent elmond arról, mi vét szándékos érvelési hibákat. Nem tudom, hogy juthat el ember ilyen szintre, hogy efféle kijelentést tegyen,ilyen szinten előítéletes legyen a honfitársaival."

1: Az előítéletesség NEM érvelési hiba, ne keveredj fogalomzavarba. De tessék, keresd ki, ha szerinted az:

[link]

2: Számos alkalommal előfordult már, hogy szükségem lett volna a policájokra az elmúlt időszakban. Egyszer sem csináltak lószart se. Bezzeg mikor harmincöttel mentem át a vasúti átjárón, vagy otthonfelejtettem a láthatósági mellényt és anélkül kerékpároztam, úgy írták a csekket, hogy csak úgy füstölt! Aztán meglátnak egy csapat ordítozó buckalakót és sírva szaladnak haza a kapitányságra.

De említhetném az őrszobán agyonvert illetőt is (Izsákon volt talán?), akiről később kiderült, hogy ártatlan. Vagy a fagyállós gazdát. Esetleg a kesznyéteni illetőt. Totálisan örülök, hogy ennyire rendbe van a közbiztonság, hogy már csak ez a pár gyorshajtó, meg csúnyarossz gaz gonosz jogos önvédelmet elkövető áll a világbéke útjában. Ezek után ne csodálkozz, ha az emberek nagytöbbsége - köztük én is - előítéletes. Ideje lenne már eljutnod oda, hogy nem azért utálják a rendőröket, mert a "gétéá ötben" ők az ellenségek, hanem mert egy bűnözőpártoló haszontalan állami terrorszervezet lett belőle. Akiket ráadásul mi tartunk el az adóforintjainkból.

"Személy szerint súlyos frusztrációt érzek a háttérben. De nem vagyok agyturkász, na meg nem is ismerlek, így nem kívánok a személyeskedés ilyen szintjére süllyedni. De azért megdöbbentő..."

Hát persze, az emberek azért fikázzák, szidják a policájokat, mert ez nekik olyan nagyonnagyon jó, nem is tudtad? Ja, hogy nem akarod tudni! Az úgy már más. Fentebb taglalva.

"Ha pedig már police.hu, mint adekvát hírforrás. Ilyenek is találhatók ott:"

Ezt nem is vitattam, egyre több az ilyen hír. És miért? Nézd meg a mintát a felsoroltak között: rablás, bántalmazás, lopás, betörés...pontosan azok a bűncselekmények, amik a magazin alapú összehasonlítás szerint ugrásszerűen emelkedtek/emelkednek. Tehát ez is engem igazol.

"Figyelj mán, ezek hogy férnek bele az idejükbe az állandó trafizás és fánkzabálás mellett? És ezek nem rontják a stat-jukat? Nem értem!"

Remek, remek, már csak az a kérdés, ezeknek hány százaléka jut is el a BV-ig, mert többnyire egy pisálásnyi idő után mehet a delikvens a dolgára egy ejnyebejnyével. Lásd Tolvajkergetők (a 3 milliós kerékpár ellopóját még aznap szabadon engedték). Na többek közt ezek se kerülnek be az ügyészségi összesítésbe.

"de hogy nem folytonosan nő, abban biztos vagyok."

Fognak még nagyon komoly meglepetések érni az életben, attól tartok...

"Ami az élet, testi épség elleni bűncselekményeket illeti, kiváltképp nem hiszem, hogy ekkorát nőtt volna a látencia."

Én se hittem, amíg el nem végeztem a statisztikák összevetését. Innentől fogva már csak hitvita a dolog.

2017. júl. 21. 17:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!