Kit tartatok felelősnek a 2006-os tüntetés eseményei miatt?
Hát én ilyet nem mondtam, én nem is mondanék:D
De mondd már meg milyen reális értelme van annak, ha megutáltja magát és lemondatja magát?
Egyértelműen a Fidesz.
Pár héttel előbb hozta nyilvánosságra az öszödi beszéd egy részletét, és azóta folyamatosan uszítottak Gyurcsány ellen. Ő legfeljebb azért volt hibás, hogy nem mondott el.
Okt. 6.-án Orbán a szokásos nagygyűlését tartotta az Astoriánál. A rendőrség javasolta, hogy ne ott tartsa, mert a Jobbikos Torockai is kért engedélyt a tüntetésre, és baj lehet belőle.Ennek ellenére Orbán ott tartotta meg a beszédét, és nem kért rendőri biztosítást és saját embereivel sem biztosította a híveit.
Torockaiék felgyújtották a TV-székházat, törtek-zúztak, kirabolták a büfét, majd a belvárosban folytatták. A rendőrök tehetetlenek voltak velük szemben. ( Nem volt gyakorlatuk az ilyen helyzetek kezeléséhez).
A nagygyűlés végeztével Orbán eltűnt, a híveinek egy része a felszólítás ellenére sem haza ment, hanem a tüntetők közé. Azután felháborodtak, hogy a rendőrök őket is a csőcselékhez tartozónak hitték. Közülük egynek a szemét eltalálta egy gumi lövedék.
Egy héttel később a Fidesz is szervezett egy tüntetést, de a résztvevőket a saját emberei biztosították.
A Kossuth téren táborozók csak hab volt a tortán.
"Hát én ilyet nem mondtam, én nem is mondanék:D
De mondd már meg milyen reális értelme van annak, ha megutáltja magát és lemondatja magát?"
Azért olvasd át még párszor amit írtam a legelején! Azt nem írtam, hogy a fidesz az szent volt a dologban, ezt csak ti magyarázzátok bele. :)
Egyébként a 2006-os események után nem mondott le. Hanem 2009-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!