Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Egyetértesz azzal, ha a...

Egyetértesz azzal, ha a rendőr ad egy pofont szabálysértésért? Mert 20000Ft alatt nem tehet semmit?

Figyelt kérdés
Mert szerintem ennyi joga lehetne egy rendőrnek.
2010. máj. 9. 19:08
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Ah... gyönyörű! :)

Aztán áruld már el, hogy mégis mekkora legyen az a pofon? Kicsi? Nagy? Közepes? Mi a kicsi? Mi a nagy? Mi a közepes? "Kis" (enyhébb) szabálysértésért kis pofon, "nagy" (súlyosabb) szabálysértésért nagy pofon? Vagy mindenki egyforma erős pofont kapjon? Az sérti az arányosság elvét? Olyan, mintha mindenki 10 évet szabadságvesztést kapna, a tyúktolvaj is, meg a sorozatgyilkos is.

2010. máj. 9. 19:55
 12/26 anonim ***** válasza:
Hopsz... az utolsó kérdőjel felkiáltójel akart lenni. :)
2010. máj. 9. 19:57
 13/26 anonim ***** válasza:

Én egyet értek azzal, hogy a rendőr alkalmazhasson testi "erőszakot" alkalom adtán, de szabályozni kéne, hogy mikor. Mint pl. Amerikában.

Ott ha igazolni tudja, hogy önvédelem volt, akkor még ki is tüntethetik azért, ha lelőtt egy bűnözőt. Nálunk még akkor is felfüggeszthetik, hogyha önvédelemből, vagy más életének a védelmében ölt.

Bár kétségeim vannak afelöl, hogy a magyar rendőrök mit tennének, ha törvény adta joguk lenni testi erőszakot alkalmazni, de végeredményben ez lenne a helyes.

Azt viszont nem támogatom, hogy az legyen a büntetés, hogy mondjuk gyorshajtásért felpofoz a járőr. Már megbocsáss, de ez hülyeség.

2010. máj. 9. 19:59
 14/26 anonim ***** válasza:

Erről mesélhetnék sokat, amit román kollégáktól hallottam. Bár horvátba se finomkodnak unokatestvéremék :D

Szerintem ha pofozkodhatna a rendőr a cégnél, akkor bizony sokkal hamarabb rend lenne.

2010. máj. 9. 20:32
 15/26 A kérdező kommentje:

Teljesen mindegy mekkora a pofon. Nem azon múlik.Ha z ember nem követ el semmit, akkor nem fog kapni.

Most egy hülye példa, de annak idején, ha marhaságot csináltunk az iskolában, akkor a tanár nevelő célzattal bizony nyakon vágott. És mikor elmondtam, miért kaptam, (pl ablak betöréséért), akkor az apámtól kaptam a párját. Nem az , hogy rögtön rohantak be a szüleim és az ombudsmannal hozakodtak elő.

Lassan már a rendőrnek sincs semmi joga, tisztelete.

Meglövi a bankrablót és még vizsgálat alá vonják, hogy jogosan használta-e a fegyverét?

Vicc

2010. máj. 9. 20:48
 16/26 A kérdező kommentje:

Persze nem gyorshajtásért gondoltam a pofont. Hanem pl, bolti szarka, kukák felborítása, stb, stb.

Olyan, amiért otthon is kaptál volna régen, vagy most.

2010. máj. 9. 20:50
 17/26 anonim ***** válasza:
én visszahoznám azokat az időket,mikor a rendőrök kérdés nélkül püfölték a sok tetvest, akkor még volt becsületük
2010. máj. 9. 22:24
 18/26 anonim ***** válasza:
Ablak betöréséért pofon? Szándékosan törted be? Mert ha nem, akkor annak a pofonnak nem sok nevelő hatása volt, mert aligha akadályozza meg, hogy véletlenül, gondatlanságból legközelebb betörj egy másik ablakot. Hacsak nem kerülöd el életed végéig nagy ívben az ablakokat.
2010. máj. 10. 08:26
 19/26 anonim ***** válasza:

A végéről kifelejtettem, hogy szóval tényleg hülye volt a példa. :)

Amúgy meg... ha nem azért lennék jogkövető, mert tisztelem a törvényeket, akkor lehet elgondolkodnék, hogy menjek-e lopni. Egy pofonért 20 ezer forint értékben lopni? Hát simán megéri, kibírok azért egy pofont. :)

Viszont ha arról lenne szó, hogy azért ad a rendőr (meg a tanár) pofont, mert pofátlan vagy vele szemben, az még csak-csak. Mert azzal tényleg nem tud mit kezdeni. Bár ez is kétélű dolog, mert van, akinél beválna a nevelő célzat és vissza venne az arcából, másnál nem válna be.

2010. máj. 10. 08:56
 20/26 A kérdező kommentje:
Na de most 20000Ft alatti lopásért semmi nincs. Csak egy szabálysértés.
2010. máj. 10. 10:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!