Ha az utat blokádoló tüntetőt, lassan úgymond eltolod/elütöd, akkor megbüntethetnek?

Gépjárművel letaposol egy tüntetőt.
Dehogy büntetnek meg!
Utoljára ilyet 56-ban csináltak tankokkal, meg fegyverekkel.
Ha az a tüntető rádgyújtja a verdádat Ő megbüntethető??

Igen.
1,Eleve örülj inkább,hogy még vannak páran,akik kiállnak a jogaikért,és nem nyelnek le mindent
2,Nem tudom te hogy vagy vele,én nem ütnék el vagy sebesítenék meg senkit azért,mert hangosan kimondja a véleményét,a tüntetéseket egyébként is szépen ki lehet kerülni,hiszen ezekről mindig időben szólnak a rádióban,tv-ben,újságokban.
3,Bejelentett tüntetések esetén jogilag teljesen rendben van,hogy lezárnak egy utat x időre,
4,A KRESZ-ben is benne van,hogy az emberi életet védeni kell minden áron,így ha elkerülhető egy baleset,de te nem veszed hozzá a fáradtságot az a te felelősséged.

Ha lassan mész, de fellöksz valakit, még ráhajthatsz. Akkor meg szólhattál előtte százszor is, te leszel a felelős a sérüléséért.
Egyébként ez a tipikus "leszarok mindent, én csak hadd kapjam meg a kiflimet" hozzáállás. Minden, ami eltér a megszokottól, az már indulatot vált ki.
Menj kerülőúton, nem fogsz belehalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!