Lejárt a személyi igazolványom már nagyon régen, most szeretném meghosszabbítani, mi a folyamat? Többi lent!
Sajnos lusta voltam és hanyag és hagytam, hogy nemcsak lejárjon de hosszú ideig lejárt is maradjon a személyi igazolványom. Ezáltal munkát keresni sem lehet, hiszen lejárt személyivel nem viszem sokra, csoda, hogy a rendőr még nem igazoltatott. 25 éves vagyok. Szeretnék tanácsot kérni, tudom, hogyan intézzem, és mi vár rám?
- Hová menjek először, ahol közölhetem, hogy a személyim lejárt,és szeretnék a lehető leghamarabb akár már ma újat csináltatni
- Milyen iratokat vigyek magammal amikkel alátámasztom azt, hogy az vagyok, aki, mert a személyin szereplő kép és arc a maival teljesen nem azonos
- Kell -e fizetnem, és ha igen mennyit azért, hogy elkészüljön az új személyim, illetve kell -e fizetnem büntetést azért mert lejárt, de nem foglalkoztam vele és láthatóan nem 1-2 hete hanem évek óta lejárt. Ha kell fizetnem mennyit?
Kérem olyan írjon aki a témában jártas, esetleg ő maga is volt már hasonló vagy ugyan ilyen szituációban!
Nagyon szépen köszönöm,
"Egy lány".
Szerintem a szemelyiert igyis ugyis kell fizetni, nincs buntetes kulon a lejart szemelyire, ferjem 2 evig elvolt nelkule, nem nagyon edekelte volt jogsija meg utlevle.
De igy kell hozza a szuletesi anyakonyvi kivonat is (he ferjnel vagy, akkor a hazassagi is).
Ha rendelkezel útlevéllel vagy jogsival akkor nem is kell személyi igazolványod legyen. Nekem sincs, nem is akarok többé csináltatni, jogsim biztosan mindig lesz.
Ha egyik sincsen akkor besétálsz az okmányirodába és fizetség ellenében azonnal megcsinálják. Amit esetleg tudnod érdemes, hogy az ujjlenyomat vétel megtagadható bármit is állít a hüle ügyintéző. Minden létező iratodat vidd magaddal amit fellelsz valamelyiket el kell fogadják.
"jogsim biztosan mindig lesz."
Ez hol van előírva? Vagy úgy tervezed, hogy már soha többé nem vezetsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!