Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Üzletszerűen elkövetett...

Üzletszerűen elkövetett csalással vádolnak! (?!?!?! )

Figyelt kérdés
Kérdésem a következő! Tavalyi évben 200.000 Ft körülö összeg érkezett a bankkártyámra részletekben. Ami feltűnt nekem is és 2 hétig a kártyámon hagytam és nem vettem le az összeget hátha visszafogja majd a bank vagy jelentkezik érte valaki! Nem jelentkezett ezekért az összegeért senki személyenként 13.000 Ft így elköltöttem 2 hét után! Rá fél évre jött a rendőrségtől egy levél, hogy üzletszerűen elkövetett csalással gyanusítanak! Bementem kihallgatásra és ott közölték hogy cipőket árultam Instagram, Facebook, és az én számlaszámomra jöttek ezek az összegek amikor én semmit sem tudtam! Mint számomra kiderült valaki visszaélt a számlaszámommal mivel rengeteget vásárolok az interneten és valakinek ez jó móka volt hogy kitoljon velem! Először megtagadtam a vallomást így az egyik helyen bírósági szakaszban van az ügy hogy még nyomoznak mert utólag tettem vallomást! A másik helyről ahol tettem vallomást időben még mindig nem emeltek vádat, mert bizonyítékokat keresnek már 8 hónapja! Mire számíthatok ebben az esetben????

2017. jan. 16. 16:03
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
Le fognak csukni. Nem szívesen lennék most a helyedben.
2017. jan. 16. 16:08
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tudják bizonyítani, hogy Te adtad fel a hirdetéseket (bizonyíték lehet ha otthoni vagy mobil interneted IP címével, vagy saját kommunikációs eszközöd MAC címével kapcsolódtak akkor facebookhoz, vagy instagramhoz), akkor is "Jogtalan elsajátítás" tényállás megáll, ha már kihallgatási jegyzőkönyve mondtad, hogy tudomásod volt arról, hogy tévedésből került a számládra pénz és azt nem szolgáltattad vissza. Vagy csak bizonyítani tudják, hogy folyamatosan sms-ben értesítve lettél a számládra érkező pénzekről. Még egy e-mail fiókra lehet azt mondani, hogy bocs de azt évek óta nem használom, de sms-re már nem tartják életszerűnek.

Jogtalan elsajátítás

378. § (1) Aki

a) a talált idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, illetve

b) a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza,

vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a jogtalan elsajátítást védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra vagy régészeti leletre követik el.

2017. jan. 16. 16:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez szívás! Ilyen esetben, ha nagyobb összeg ismeretlen forrásból érkezik, azonnal tudatni kell mind a bankkal mind a rendőrséggel. Az hogy felhasználtad a pénzt az sokat ront a helyzeteden. Nem lennék én sem a helyedben.
2017. jan. 16. 21:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Továbbá azt megtudtuk, hogy először nem tettél vallomást, de azt, hogy miért nem, nem derül ki.

Másodszor tettél, de azt sem írtad, hogy magadra tettél terhelőt?

Mi értelme lenne annak, hogy valaki pénzt utaltasson neked, úgy, hogy ő semmi részesedést nem kap?

2017. jan. 17. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!