Akit 8. -ban felvettek rendészeti osztályba, attól még nem biztos, hogy fel is veszik a rendes rendészeti iskolába?
Rendészeti főiskolára gondolsz?
Nem, egyáltalán nem biztos, hogy felvesznek. Ahogy például egy közgazdasági szakközépből/szakgimnáziumból sem biztos, hogy felvesznek közgázra az egyetemen vagy mondjuk egy egészségügyi szakközépből/szakgimnáziumból sem biztos, hogy orvosira felvennének...
Nem biztos, mert külön felvételi van.
Egyébként nincs altiszti iskola.
Van a rendészeti meg a Közszolgálati, ami a Rendőrtiszti jogutódja.
Előbbi tiszthelyetteseket képez, utóbbi tiszteket.
Ami sima szakközépben van, az meg csak fakultáció, heti 4-6 órában, tehát nem egy nagy kaland. Max annyi, hogy talán a felvételi pontszámításnál adnak rá pontot.
Nem kapsz automatikus felvételt.
Mindent meg kell csinálni, kivéve, ha belügyi rendészeti ismeretekből érettségizel, akkor az ott kapott jegy kiváltja a műveltségi tesztet, de a fizikaiit meg kell csinálni, utána pszichológia és orvosi is van.
Mondjuk ez nem tudom, hogy jelenleg is így van-e, de 10 éve így volt.
Mikor én felvételiztem, nyolcszoros túljelentkezés volt. Mindenféle indokkal a 32 fős belügyes osztályból, csak 6-an mentünk át a rostán.
Jelenleg úgy kaparják elő a felvételizőket, mert nincs aki jelentkezne. Ettől független nem mondom, hogy mindenkit, de nagyobb számban, lejjebb tett mércével felvételiztetnek.
Az a felmérés, ami a gimnázium előtt volt, össze sem hasonlítható az rszki felvételijével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!