Lopás. Egy tanú elég?
Tegnap a sportcsarnokban edzettünk (kézilabda)és mi öltöztünk az 1-es öltözőben ,az előttünk lévő csapat pedig kosárlabdások voltak akik edzettek és ők mindig a 2-es öltözőben öltöznek,ők is férfi csapat,mi is,úgyvan,hogy szombatonként vannak este 6-tól fél 8-ig ,mi pedig utánuk fél 8-tól 9 ig de ez lényegtelen,előttünk vannak és a 2-esben öltöznek mi az 1-esben.
Tegnap javában mikor már edzettünk,a bemelegítés végén beszaladtam az öltözőnkbe a vizemért és ott láttam az előző csapatból egy gyereket akinek már el kellett volna mennie,mert a többiek elmentek rég és ő meg ott lógott az öltözőnkben. Kérdeztem tőle,hogy hát ő miért ott van a mi öltözőnkben,talán átpártolt inkább kézizni hozzánk ,erre
azt mondta,hogy csak kezet mosni jött be oda,mert az ő öltözőjükben nem jött a csapból a víz. Aztán elment.
Edzés végén mondtam a csapatunknak,hogy nézze már meg mindenki,hogy megvan -e mindene,mert egy srác az előttünk való edzésből még ott volt és ott lófrált az öltözőnkben.
Meg is nézte mindenki a cuccát és az egyik srác a csapatunkból aki haverom is mondta,hogy eltűnt a táskájából a 18 ezer forintos vadiúj edzőcipője amit a háten vett még,de még nem használta.
Feljelentést akarunk tenni és én vagyok a tanú,hogy az a srác ,tehát ő volt az öltözőben akkor aznap amikor el is tűnt a cipő,tehát a srácot láttam,de azt viszont nem,hogy ellop egy cipőt,de gondolom elfogadják a feljelentésben azt is,hogy biztos ő volt,mert megmondjuk,hogy ő volt bent egyedűl és aznap edzés után nem is volt már ott a cipő,tehát tuti ő volt. Gondolom elég egy tanú,én vagy beszéltük a srácokkal,hogy azt kellene mondeni,hogy ketten láttuk a srácot,azt úgysem tudják ellenőrízni,hogy igazából nem ketten láttuk csak én. Vagy ez is bűn és nem érdemes ilyet mondani? És a 2-es őltözőben igenis jött a víz,tehát működött a csap ,meg elég púpos is volt a srácnak a táskája,dehát lehet az ő sok ruhája is benne.
Na mindegy.
Érdemes,hogy feljelentést tegyünk így?
Én szerintem nem érdemes,mert a gyerek biztos nem fog a lopott cipőben edzeni legközelebb a sportcsarnokban,van annyi esze,inkább eladásra lophatta,meg mivel a lopást közvetlen nem láttam csak annyit,hogy igenis arra felé mozgott a srác amelyik táskából eltűnt a cipő,de a lopást akkor sem láttam,mert akkor lekapcsolom,meg a gyerek úgyis azt mondja ,hogy ő nem volt akkor a rendőrség bizonyíték hiányában nem veszi elő úgysem a gyereket.
Jövőhéten szombaton a gyereket is kikérdezzük de esélytelen.
Esetleg,ha lopott már máskor és priusza van akkor tuti rá lehet bizonyítani.
Érdemes feljelenteni?
Nagyon bosszant a dolog minket,mert máskor be kell,hogy vigyük magunkkal a cuccainkat az öltözőből,mivel kulcs nincs már rég,mert egy régi sportcsarnok.
Ne haragudj, azért az elég durva, hogy eszetekbe jutott egyáltalán, hogy hamisan tanúztok.
Tudod mit? Tegyétek meg a feljelentést, aztán úgyis belegabalyodtok a saját mesétekbe, a rendőrök meg majd jól megfingatnak benneteket. Ha nektek ez kell...
Tegyetek feljelentést (nem is értem, eddig ez miért nem történt meg), illetve majd említsd meg a srácot is, de ez nem bizonyíték arra vonatkozólag, hogy ő vitte el.
Ez nem bizonyítja azt. Csak annyit, hogy ott járt.
"Jövőhéten szombaton a gyereket is kikérdezzük"
Nem jó ötlet, ezekből a kikérdezésekből sok tettlegességig fajul....hagyjátok, pláne ha feljelentést tesztek.
(Esetleg kérdezhetitek a közeli barátaitokat, akik neki is barátja, hogy nem-e ajánlott fel eladásra cipőt, tehát keresitek az "orgazdát", de ezt sem hivatalosan, és nem a ti dolgotok lenne, hanem a nyomozóhatóságé, feltéve ha foglalkozik komolyan majd az üggyel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!