Kaptam egy beidézést tulajdon elleni szabálysértési ügyben tanúkénti meghallgatási céljából . Ez most mi? Most én tettem valamit? Itt én vagyok a vádlott?
a levél szerint tanú vagy, nem vádlott. de mivel a tanú ügyvédet nem vihet magával, ezért szoktak olyat csinálni, hogy tanúnak beidéznek, kihallgatnak és utána vádolnak meg.
csináltál vagy láttál valami olyat, amiből lehet rendőrségi ügy?
Nem, semmit. Most volt a környéken bolti lopás, de én a közelében sem voltam, anyám mesélte még itthon.
2 éve volt, hogy a c&a-ban kisétáltam véletlenül egy pulcsival a kezemben. A kabátom is a kezemben volt, és próbák után vissza vittem a ruhákat, az a darab meg a kezemben maradt. De vásároltam is ... aztán hátravittek a biztonsági őrök, elkérték a személyimet - lakcímkártyámat, jegyzőkönyvbe vették, aztán elengedtek.
De ez Pesten volt, én Dunakeszin élek, és a dunakeszi rendőrkapitányságról kaptam a levelet (ha ez számít valamit, mert anyám azt mondta, hogyha emiatt az affér miatt kaptam volna a levelet, az Pestről jött volna.
Benne van a levélben,hogy TANÚKÉNT" úgyhogy nem te vagy a vádlott,mert,ha te lennél akkor a tanú,helyett vádlott szerepelne.
Amikor a dátum van írva (nap,óra,perc) be kell menni,ott meghallgatnak,hogy láttál-e valamit vagy nem,ilyesmi és eljöhetsz utána. Neked ebböl semmi bajod.
A leírt esetben nem valószínű, hogy keresnek, mert elévült. Gyakran ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést, így csak tanúként hívhatnak be, akkor is, ha te vagy a sértett/elkövető. Illetve vádemelés még nem történt meg, és a jelenlegi bizonyítékokból még nem deríthető ki, hogy te vagy-e a tettes, akkor is tanúként hívnak be.
Kérdésre válaszolva, ha személyes adatokat és ügyiratszámot is írtál volna, akkor se lehet megmondani, hogy ki vagy az ügyben.
Vádlott nincs rendőrségi szakaszban, csak gyanúsított.
Ha tanúként idéznek be, akkor biztosan megneveztek valamilyen szabálysértésnél.
Tulajdon elleni szabálysértés: lopás, sikkasztás, készpénz helyettesítő eszközzel való visszaélés, csalás vagy ezek kísérlete, mely nem haladja meg az 50eFt-ot.
Ismerőst sem vágtak át az interneten, vagy valami hasonló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!