Autópályán miért nem tud rendet tenni a rendőrség?
Lehet hogy talán a közlekedésbiztonság kategóriában kellett volna kérdezni,de talán itt olvassa rendőr is.
Ma mentem autópályán egy középkategóriás kocsival,én is tudtam volna száguldozni,de betartottam mindent.
Felháborító,hogy sokan mit megengednek maguknak,és az a legfelháborítóbb,hogy sehol egy ellenőrzés,egy leállítás,és gondolom azért is száguldoznak nagyon sokan,mert meg lehet tenni büntetlenül.130-nál állat módjára rámásznak az emberre,totál balesetveszélyesen,levillognak,és szakadó esőben 160 körül elhúznak.
Nem egy autós csinál ilyet,hanem sokan!
Kérdezném,hogy az agyondicsért magyar Rendőrség miért nem tud megoldást találni a normálisan közlekedők védelmébe érdekében az ilyenek kiszűrésére.
Privátkocsiból videófelvétel,félreállítás,helyszíni 100 ezer,jogsit bevonni legalább 1 évre.
Érdekes módon én mindig csak azt látom,hogy a könnyű prédára másznak rá,a nagy terepjárósok,meg ilyesmi kategóriásokat soha nem ellenőrzik.
azért, ha 130-al mész, 160-al nem "húznak" el melletted.
Én stabil 140-el szoktam közlekedni, ha beérek vkit a külsőn 150-160 körül elmegyek mellette majd visszasorolok. Ha meg vki előzés közbe beér mert 180-190+-el megy, az majd szépen lelassít, ilyeneken nem aggódok. amúgy rengeteg fix és mobil traffi van, persze ezeket nem hatja meg a büntetés a legtöbb esetben, de a "büntetlenül" kifejezés elég erős.
Ha 130-al előzöd a másik 130-al menőt megtörténhet.
Amugy kapcsolj már be egy gps-t hogy meglásd az óra szerint 130-ad csak 118.
Engem jobban zavar a tüttyögő mint aki elhúz a belsőben és balesetveszélyesebb is.
Azt amúgy tudtad, hogy Németországban, nincs sebességkorlátozás? Nem ritka, hogy 160-nál simán húznak el melletted. Na azok mehetnek vagy 230-240-el. Jó azok olyan kocsik is...
De a lényeg, hogy nincs több baleset ott a pályán mint itt.
Szóval lehetne 'nyomni neki' csak ésszel és akkor semmi gond.
Azért német pályán se végig, csak bizonyos szakaszokon.
És megjegyzem, jó megoldás, mert akinek nehéz a lába,
az gyorsan elszáll, jó esetben egyedül. Öntisztító autópálya :)
Azért vannak finom bírságok igrenden :) És nem, nem 100ezer ...:)
Egy rendőr.
Melyik autópályával van a gondod?
Rendszeresen a 6-oson megyek, semmi problémám nincs, laza a forgalom. Ritkán a 3-ason, na, ott elég sűrűn követik egymást, de a magam részéről egyszer sem tapasztaltam kirívó magatartást. Sőt, inkább azt tapasztaltam, hogy a kilométeróra szerint 140-re beállított tempomattal (ami a GPS-em szerint csak 132km/h volt) egymás után érem utol ez előttem haladókat és kényszerültem előzésre.
A 7-est és az 1-est lehetőség szerint kihagyom, de mivel nem a fővárosban lakom, ezt könnyen megtehetem. Az 5-ösön még nem volt dolgom, az ottani forgalmat nem ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!