Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ezt hogy kell kezelni?

Ezt hogy kell kezelni?

Figyelt kérdés

Ez egy elmélet csak érdekelne hogy szabályos-e?

Adott egy utcai szituáció.

X ember el akarja lopni pl a telefonom a utcán. Ki kapja a kezemből de èn èpp utána tudok nyúlni ès egy nyak szorítással a földre viszem ès ott tartom. (Nem nem kezdem el folytogatni csak fogom) ez után hívok rendőrt hogy ki akartak rabolni de elkaptam. Ez így működne? Vagy engem tartóztatnának le mert megsèrtettem a csávó személyi szabadságát?

2016. aug. 30. 15:39
 1/5 Marsu válasza:

Én úgy gondolom, ha megfogod, és szorítod a nyakát, az könnyű testi sértés, ha meg nem engeded el, önbíráskodás, és személyi szabadság korlátozása.

Hiába akart lopni, a lopás nem történt meg, csak kísérlet, de amit te tettél, az nagyobb bűncselekmény.

De én csak egy laikus vagyok, nem értek a joghoz.

Sajnos a magyar jogrendszer a bűnözőket védi!!

2016. aug. 30. 17:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha kikapja a kezéből, akkor szerintem már nem kísérlet, függetlenül attól, hogy balf*****sz, és nem sokáig tudja birtokolni. De konkrét jogeset leírásokból mindig nehéz "okosat" kihozni, mert szokott érdekességeket produkálni a magyar igazságszolgáltatás illetve joggyakorlat.

Másrészt bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésén tetten ért személyt bárki visszatarthat a hatóság kiérkezéséig, nyilván az arányosság keretein belül. Szóval, a kérdésre válaszolva, valószínűleg bevinnének téged is, hacsak nincs ott egy-két tanú, aki egybehangzóan tanúsítja, hogy valóban el akarta lopni.

2016. aug. 30. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt úgy kell csinálni, hogy a tolvaj véletlenül megbotlik, és beveri a tarkóját a járdaszegélybe. Aztán, ha még mozog, akkor ismét megbotlik, és még egymás után háromszor...

A rendőrt meg majd hívja a szerencsés megtaláló.

2016. aug. 30. 20:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2016. aug. 30. 22:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Semmi bajod nem lenne belőle és a rendőrök meg is köszönnék, mert nekik egy jó statisztika és akár olyas valakit fogtál meg, aki jópár ismeretlenes üggyel összefüggésbe hozható.

Am ez egy sima lopás, szabs. vagy bcs, nem rablás.

2016. aug. 31. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!