Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Facebookon elég csúnya dolgoka...

Facebookon elég csúnya dolgokat írtam valakinek és most azzal fenyegetőzik, hogy feljelent, sőt már intézkedik is a családja. Komolyan kéne vennem? 16/L

Figyelt kérdés

Történetem:

Egy totál átlagos 16 éves lány vagyok. A testvéremet elkezdte zaklatni a csoportjában egy kb. 12 éves lány. Olyan csúnya dolgokat írt neki, hogy nem hagyhattam szó nélkül és ráírtam a lányra. De komolyan neki mentem, és tényleg nagyon durva dolgokat írtam neki (hirtelen felindulásból). Aztán ez a lány azt csinálta, hogy lefényképezte azt az üzenetet amit írtam neki, kirakta facebookra nyilvánosan, és rengeteg ismerősét megjelölte benne és még kérte is, hogy osszák meg, és kezdjenek valamit a zaklatóval (a nevem persze látható volt, zaklató alatt meg engem értett).. 10-en megosztották. Azóta folyamatosam, megállás nélkül kapom az emberektől a sértő üzeneteket. Már nem bírom! Ma kaptam állítólag a lány nővérétől egy üzenetet, hogy fel leszek jelentve, sőt már el is kezdtek intézkedni.

Vegyem komolyan a dolgot? Mit csináljak azzal a facebook poszttal? Esetleg töröljem a fiókom

Segítsetek!

2016. aug. 22. 02:46
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm ezt a sok hasznos választ! :) Mindenkinek ment a zöld pacsi!

Ui.: Nem fenyegettem meg a lányt egyáltalán, csupán csak csúnya dolgokat írtam neki. De ebből az esetből most tanultam... :D

2016. aug. 22. 15:01
 12/14 anonim válasza:
Ha facebookon törölte öcséd az üzeneteket,azok nem vesztek el....
2016. aug. 24. 20:51
 13/14 anonim ***** válasza:

Halványan megsúgom, hogy de feljelenthet. Akkor is, ha csúnyákat írsz róla. :) Becsületsértésért. Magánvádas dolog 10.000 forintjába kerül, hogy elindítsák az ügyet. Láttam ilyet, és foglalkoznak vele, amennyiben befizeti az illetéket. =) Rengeteg ilyen facebookos ügy van ám, de nem hinném, hogy megéri neki a 10.000 forint. Tiltani olcsóbb :D

De tény, hogy te is feljelentheted személyiség jog sértéséért szval akkor oda-vissza fog menni a történet.

2016. okt. 13. 12:01
 14/14 anonim válasza:
Feljelenthet ràgalmazàsèrt de ha ez csak egyszeri alkalom volt ès nem napi szinten ìrkàltàl neki, akkor zaklatàsèrt nem. Viszont te is feljelenthetnèd szemèlyi jogok megsèrtèsèèrt, amièrt a privàt beszèlgetèst közszemle elè tàrta, a szemèlyedet nem fedve. Egyèbkènt letudod tölteni a facebook adataidat ès azokban benne talàlhatòak az üzenetek is. A töröltek is. Persze nem mind, ha règòta van fiòkod ès sajnos rendezetlen, össze vissza van az egèsz, nem időrendben ès nem külön, hanem egybe csapva mint egy nagy egyoldalas könyv, de azèrt jòl jöhet nèha mert èn 5 ève törölt üzenetemet is eltudtam olvasni. Legközelebb azèrt legyen eszed. A facebook harc semmire nem jò, csak hogy lejàrasd magad. Vagy a gyerekkel, vagy a szüleidnek az ő szüleivel kell beszèlni szemèlyesen.
2017. jan. 26. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!