Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Gázpisztoly csattogtatása?

Gázpisztoly csattogtatása?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodtam, hogy szerzek egy gázpisztolyt. Lett is egy Zoraki R1 2,5-os példány, és azt mondta az eladó, hogy üresen nem szabad csattogtatni. Na ezt még meg is értem, hogy feleslegesen ne koptassuk, de nem vágom, hogy ha üres csattogtatástól komolyabb baja lesz, akkor éles használatban (gumit is lehet vele lőni, szóval gumi lövedék kilövésekor vagy gáz lövedék kilövésekor), miért nem keletkezik nagyobb baja? Hiszen ott robbanás van, meg egyebek. Ezt valaki elmagyarázná, mitől különbözik a két "csattogtatási mód?" Na persze nem azért krédezem, hogy nyugodt szívvel piszkáljam az üres fegyvert egész nap, csak nem értem ezt, most elsősorban a tartóssága miatt is kérdezem.

Ja igen, mennyire tartós ez a fajta? Elvileg acél a dobja, a csőbetétje, meg a dobforgató koszorúja, többi spiáter. Kakas is az.

2016. máj. 14. 20:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
35%

Még megosztanám veled a tapasztalataimat.

A gáz és riasztófegyver egy elszánt, sőt egy 1/4-ig elszánt (ha létezik ilyen kifejezés) támadóval szemben

sajnos semmit sem ér. Jobban felhergeled, sőt még lehet meg is eteti veled a spiátert tokkal, vonóval.

Több tesztet is csináltunk, egy barbibaba volt a támadónál mint szúró-vágó eszköz. A babával mindig betaláltunk

a másik testrészére, kivéve egyszer, mikor egyikünk megbotlott. A lényeg az, hogy önvédelemre nem alkalmas, csupán

játékszer. Az örök ellentmondók remélem most kivételesen hanyagolják a tények megcáfolását, és nem kezdünk el újból

vitázni. Fegyvervizsgás vagyok (marok, golyós, sörétes), egyben vadász is, és még gázpisztolyom is van. Nem a levegőbe

beszélek, sok teszt készült, már belefáradtam, hogy meggyőzzek mindenkit.

Volt olyan eset mikor annyira "elfajult" a dolog, hogy mikor a 3. gáz után kivertem a kezéből a sz@rját, meggyőzött,

hogy hadd próbálkozzon gumival. Belementem úgy, hogy ha hatástalan (barbibaba betalál) megkapom tőle a 80.-ért vásárolt

gumilövedékes puskát. Persze nem ment bele.

2016. máj. 24. 11:21
 12/19 kovpet ***** válasza:
50%

Ez egy eszköz, tudni kell használni és ismerni kell a hatásmechanizmusát.

Az nem megy, hogy lősz egyet és várod a hatást. Ez egyszerűen nem így működik.

A gázpisztoly úgy működik, hogy a gáz hatásával ideiglenesen elveszi a támadó látását és erős fájdalmat okoz neki. Így nagyban lecsökkenti a támadás hatékonyságát. Lőni kell (lehetőleg duplázni PV-CS kombóval) és oldalra kilépni, majd újra lőni és elhagyni a helyszínt. Az elszánt félvak támadó nyilván simán halálra késel, ha ott marad a védekező egyhelyben állva.

De vakon nem tudja lekövetni az irányváltoztatásaid, úgy meg nehéz folytatni a támadást, ha nem tudja, hogy hol van a célpont.

Tehát kedves előző, a "jobban felhergeled" nem állja meg a helyét, ha helyesen használják ezt az eszközt. Nyilván jobb lenne egy lőfegyver önvédelemre, de Magyarországon a jogi szabályozás ezt nem engedi meg. Így marad a gázpisztoly, mint legális (és hatékony) megoldás.

2016. máj. 24. 11:59
 13/19 anonim ***** válasza:
32%

Tiszteletben tartom a válaszod, de nem értek veled mindenben egyet.

Újat nem tudok neked mondani, sőt.

Az egész szituációfüggő. Volt több hozzászólásom már itt GyK-en, mire felkeresett egy Fb-os csoport akik szintén tesztet szerettek volna. Belement. Ugyan az volt az eredmény minden teszten.

Egy hatásos megoldás létezik, mikor rálőnek a támadóra, az egy pillanatra elfordítja a fejét, és egy erőteljesen bevitt ütéssel a földre kényszeríti. Hiába folytatjuk az eszmecserét, ott voltam, láttam, tapasztaltam. A kutyák, vadállatok ellen elég jól használható.

2016. máj. 24. 12:32
 14/19 anonim ***** válasza:
60%

A gázfegyver pont annyit ér, mint a benne lévő töltény.

A CN, CS gáztöltények brutálisan erősek, van velük tapasztalatom, egyikből rendőrségi ügy is lett, neken ne mondja senki hogy hatástalanok. Nem volt olyan ember aki ne lett volna védekezésképtelen a lövések után.

Egyszer lefújtam egy embert CS gázsprayval, ott helyben összegörnyedt, pedig még a felét sem fújtam ki rá.

A PV, OC hatóanyagot viszont nem tartom sokra, főleg pisztolyból kilőve gyenge.

2016. máj. 24. 19:19
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Pisztoly esetén érdemes kettő méterről lőni, vagy közelebbről, messzebbről kevésbé hatásos, ha egy támadó van, én javaslom legalább öt, hat lövés leadását amilyen gyorsan lehet, távolságot tartva a támadótól.

Fújásnál lehet az egész ötven millilitert ráfújni a támadóra, közben szintén tartani tőle a távolságot, mert hadonászni, és lépkedni még tudhat lefújva is.

2016. máj. 24. 19:28
 16/19 anonim ***** válasza:
20%

A 0%-os válaszaim után eszembe jut, hogy ez nem egy szakmai fórum, itt a tizenéves korosztály tesz fel inkább kérdést, és a neki nem tetsző válaszokat nem hasznosnak jelöli.

Nincs lehetőség tisztességes vitát folytatni, azokat a megfelelő eszközökkel alátámasztani.

Mindenki azt használ amit akar (lehet).

2016. máj. 24. 19:54
 17/19 kovpet ***** válasza:
54%
Mindenkit lepontoznak, nem érdemes ezzel foglalkozni. Én is néha nulla pontos vagyok, néha száz, a komment tartalmától kb függetlenül.
2016. máj. 24. 20:22
 18/19 A kérdező kommentje:

És erről a tesztről mi a véleményed?

https://www.youtube.com/watch?v=rIQxNRuEWVY

Egyébként két napja próbáltam ki a pisztolyt rendesen is. Ellőttem egy darab Peppert. És hát sokan mondták, hogy gyenge, meg bele lehet szagolni. Na, én fogtam és odadugtam a fejem. AZONNAL vissza kellett húzzam, mert elkezdte marni a torkom, az orrom és rám jött a köhögési inger. Meg még nem vakultam, meg ugyebár nem volt túl nagy a dózis se, de vagy 40 percig bizsergett a fél pofám, meg vagy 10 percen át köhögtem. Na most gondolj bele, hogy mit okoz 5-6 ilyen cucc egyenesen a fejre.

2016. máj. 26. 12:34
 19/19 anonim ***** válasza:

Ezt a videót a megjelenésekor láttam. "Megrépázlak" volt a fő szlogen.

A véleményem az, hogy az esti felvétel ront a minőségen, továbbá hanyadikán van elseje?

2016. máj. 26. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!