Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Milyen gázpisztoly van 50...

Milyen gázpisztoly van 50 ezer alatt ami jó önvédelemre?

Figyelt kérdés

2015. máj. 2. 22:22
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
10%
Semmilyen. Ha normális fegyvert nem tudsz venni, az ilyen szarokat felejtsd el, mert csak felbőszíted vele a támadót.
2015. máj. 2. 22:27
 2/24 A kérdező kommentje:
milyen normális fegyverre gondolsz?
2015. máj. 2. 22:34
 3/24 anonim ***** válasza:
89%
Egyes, jobban tetted volna ha inkább meg sem szólalsz.
2015. máj. 2. 22:42
 4/24 A kérdező kommentje:
akkor 3-as válaszolj te tudom hogy az egyes az a fajta emberke aki legszivesebben egy ak47-est hurcolászna magával jó az a gázriasztó láttam videókon hogy miket tudnak meg a hatóanyagnak is utánna néztem jó dolog ez a kapszaicin de a lényeg az hogy aki magához a gázfegyverhez ért az mit ajánl napi viseletre mert ezerféle van mindegyikre mondják hogy jó de én szeretném a legkisebbre csökkenteni az esélyt arra hogy valami vacakot vegyek
2015. máj. 2. 22:51
 5/24 anonim ***** válasza:
87%

Nézd, kérdező, sokmindent nem tudok mondani mert nem vagyok tapasztalt a témában, de van nekem is gázpisztolyom.A gond az, hogy szekrénytáras és a hülye fejemmel sokat csattogtattam és elkopott a kakas, emiatt beakad néha a szán és így megbízhatatlan.Bár már nem használom, mert csak bajt hoznék a fejemre amilyen forrófejű vagyok.

A tanácsom az, amit a többi, tapasztalt gázfegyver tulajdonos és szakértő is tanácsol, hogy mindenképp forgótáras pisztolyt vegyél, mert ha ott valami gebasz van, akkor csak tovább fordul a tár és elsüti a következő skulót.Viszont ha a szekrénytáras beakad, mikor éppen védenie kéne téged, az még komolyabb helyzetet szül, ott nem tudsz mit csinálni.Elképzelhető hogy annyira felbőszülnek rajta a támadók hogy sokkal komolyabb sérüléseket szerzel, mint akkor ha nem lett volna nálad pisztoly.

Valami kisebb méretűt vegyél, ami zsebben is elfér pl. és mindenképp forgótárasat.Én csak ennyi jótanácsot tudok adni, de ha felmész egy szakfórumra ott sokkal többet tudnak segíteni szerintem.

2015. máj. 3. 01:26
 6/24 A kérdező kommentje:
Köszi arra nem is gondoltam hogy a kakas elkophat az öntöltőnél Mostmár biztos hogy forgót veszek
2015. máj. 3. 07:18
 7/24 Csiß ***** válasza:
51%

Azért azt tudni kell,hogy a magasabb árkategóriában lévő öntöltőknél már van acélbetét a kakasban és az nem kopik ki.Viszont még így is érdemesebb "forgót" venni,mert sokkal egyszerűbb a működési elve és kisebb a hiba lehetőség.

Viszont sajnos egy jobb fajta viperával vagy boxerrel többre mész,mint egy gázpisztollyal.Gázpisztolyt nem tudod szélben,zárt térben,stb használni (illetve tudod de nem javasolt).Továbbá ha elsütöd valakire,akkor jobb ha te is menekülsz mert nem biztos,hogy eredményes lesz de az 100%,hogy meghurcolnak érte min a sz**rt.A viperáért is elővesznek de az tuti hatásos.

2015. máj. 3. 08:03
 8/24 A kérdező kommentje:
azt én is tudom hogy nem hatásos szélben de tökéletes védelem nincs a vipera meg tudtommal nem hordható közterületen
2015. máj. 3. 08:37
 9/24 anonim ***** válasza:
15%

Semmilyen gázpisztoly nem jó önvédelemre, legfeljebb arra jók, hogy a támadó fejéhez vágd és elszaladj. A nagybátyám egy őrzővédő cégnél dolgozott 8 évig, az első 6 évben gáz- riasztó fegyvere volt és egyetlen éles helyzetben sem vette őt komolyan egyik besurranó sem, mert a magyar bűnelkövetők nagyon is tisztában vannak vele, hogy amikor valaki (aki nem rendőr vagy katona) fegyvert fog rájuk, akkor az a fegyver az esetek 99 százalékában csak egy gázfegyver, szóval az elkövető röhögve halad tovább és legfeljebb csak a füle fog csengeni a riasztópatron miatt. Lakás- és birtokvédelemre a leghatékonyabb védelmi eszköz a kutya, vagy több kutya, lehetőleg nem egy 4 kilós táskakutyát kell ilyenkor beszerezni, hanem valami nagyobb, 45-50 kilós jószágot, aminek elég elrettentő ereje van. Ha olyasmire gondolsz, ami közterületen is viselhető és hatékony is, akkor az éles lőfegyveren kívül nagyon nincs semmi, de ahhoz kell viselési engedély és mindenféle vizsga kell. Esetleg még a gázspray, ami működik, lehetőleg magas kaszpaicin tartalmú, ez az egyetlen járható út.

A magyar társadalom nem kész arra, hogy olyan szintű fegyvertartási szabadsága legyen, mint mondjuk az amerikaiaknak vagy a svájciaknak.

2015. máj. 3. 09:29
 10/24 anonim ***** válasza:
96%
Azért azt megnézném, hogy lennének nagylegények azok, akiket pofán durrantanak gázpisztollyal.
2015. máj. 3. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!