Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A rendőrség miért nem kapcsolj...

A rendőrség miért nem kapcsolja le a koldusmaffiát?

Figyelt kérdés
Ez egy elég könnyen nyomon követhető szervezet szerintem, miért nem tartóztatják le őket? Vagy meg vannak véve?

2016. márc. 14. 03:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Érdekes, hogy az ír gázolóba nem kötöttek például bele, hanem bátorították arra, hogy minél hamarabb hagyja el az országot és akkor nem lesz baja. Viszont ha 1 nappal lejárt az egészségügyi csomagod akkor aztán jól meghúznak,mert a végén még nem tudsz ellátni egy karcolást!"

Nem biztos, hogy sikerült megérteni a lényeget.

Konkrét eseteket hagyjunk, nem ismerem 100%-osan a történteket, szerintem sokan mások sem. De mondjuk olyat, hogy a rendőr "bátorított"(?!) volna egy embert, aki halálra gázolt két gyereket, hogy nyugodtan hagyja el az országot, azt nehezen tudom elképzelni, viszont annál jobban kétségbe ejt ez a fajta rosszindulatú feltételezés.

2016. márc. 15. 07:57
 22/26 anonim ***** válasza:
Jó most lehet játszani a szavakkal: nyilván nem az éppen kiérkező, helyszínelő rendőr mondta neki, hogy gyorsan hagyja el az országot. De az milyen már, hogy valaki halálra gázol két gyereket, majd elhagyja simán az országot? Igazi rendőrség nincs, mert van egy rendőrségnek nevezett bábszervezet, aki kimegy helyszínelni, elvégzi az adminisztratív teendőket, megbüntetik azt a gyalogost aki átmegy a piroson és hátradől, hogy ő milyen ügyes. Majd van egy felette levő szervezet, aki megmondja, hogy kit lehet megbüntetni és kit nem. Így olyan egységes szervezet nincs, aki valóban rendet tartana, csak megy az egymásra mutogatás, meg a felelősség lerázása.
2016. márc. 15. 08:49
 23/26 anonim ***** válasza:

Az a baj (szerintem), hogy szerinted ez csak "játék a szavakkal", szerintem meg igen is van jelentősége.

Kicsit utánaolvastam, ha már szóba került. A baleset után elvették az útlevelét, az eljárás alatt azonban kérte, hogy hagy látogathassa meg a családját. Ez meg is történt, majd első alkalommal vissza is jött Magyarországra. Majd amikor lejárt a magyarországi munkaviszonya, akkor hazament, és nem jött vissza. Mivel másodjára már nem vették el az útlevelét.

Persze, hogy ez a valóságban hogy történt, halvány gőzöm sincs.

Viszont baromira nem mindegy, hogy valaki hibázik, és ezért tudja elhagyni az országot, vagy szándékosan arra "bátorítja", hogy hagyja el, és "akkor nem lesz baja".

Neked se lenne mondjuk mindegy, hogy azt mondják, gondatlanságból ütöttél el valakit a zebrán vagy szándékosan gázoltad halálra.

Ismétlem, ez csak az én véleményem.

Gyalogos büntetés. Hát... mondjuk tényleg, nem találkoztam még az összes egyenruhás járőrrel az ország összes településén, de hogy az utolsók között van a gyalogosok büntetésének gyakorisága, arra szinte mérget vennék. A fővárosi városképhez ma már gyakorlatilag hozzátartozik az a kép, amikor az ember úgy megy át az úttesten/piroson, hogy éppen 2 mp-e ment el mellette a rendőr. Magasról tesznek erre a rendőrök. Persze akad mindig egy-kettő, aki kiszáll és bírságol, de ez baromira nem általános.

De talán ez is csak játék a szavakkal?!

Egyébiránt az utolsó két mondatoddal kapcsolatban javaslom olvasd el, amit írtam a "rendőrségi reformos" kérdéshez.

A helyszíneléssel és adminisztrációs tevékenységgel nem igazán értem, mit akartál mondani, mindkettő hozzátartozik a munkához. Azzal indul. Persze, hallottam már én is olyat, hogy kiment a rendőr egy betöréshez, írt két mondatot a jegyzetfüzetébe, majd elment. Lehet, hogy igaz, de lehet, hogy nem egészen így történt. Abba már ne is menjünk bele, hogy mire megy a nyomozó egy betörés helyszíni szemléjével, mégha teleporoznák az egész lakást is.

Elnézést a helyenkénti esetleg gúnyosabb szóhasználatért, nem áll szándékomban megsérteni senkit! Csak jó lenne lerombolni azt az abszurd kőfalat, ami köztünk van. :)

2016. márc. 15. 09:12
 24/26 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos színt felet már nem lehet a rendőrség tudta nélkül bűnözni.Egy kis információ csere,kenő pénzek és minden mehet tovább.Másik meg nem elég tudni a rendőröknek valamiről,hanem bizonyítani is kell nekik.
2016. márc. 15. 09:46
 25/26 anonim ***** válasza:

Jó, én tudom, hogy egy kicsit elfogult vagyok, de szerintem okkal kritizálom a rendőrséget annak ellenére, hogy természetesen jó hogy vannak, sokkal hatékonyabbak lehetnének.

Mi az, hogy hazaengedik,mert látni akarja a családját? Először is kezdjük ott, hogy egy ilyen ember alapból halálbüntetést érdemelne,mert nem elég, hogy jó dolgában száguldozik, még ráadásul elüt két gyereket a zebrán egy idegen országban. De ne legyünk ennyire véreskezűek, mert ma már béke van és emberszeretet: életfogytiglani közmunka, teljes vagyonelkobzás, az áldozat családjának életfogytig tartó segítése lenne a büntetése egy normális világban. Ehelyett 3 hétig zabáltattuk a börtön hotelben majd haza kellett engednünk, mert hát neki még van családja is van otthon, aztán nehogy már hiányt szenvedjenek mert nem látják az apucit.

Persze jogilag mindig be lehet bizonyítani, hogy a rendőrség jól járt el, de ha szívükre tennék a kezüket és megkérdeznék, hogy mindent megtettek-e az igazság érdekében, akkor is ugyanaz lenne a válasz?

Engem hidegen hagy az, hogy véletlenül történt vagy szándékosan. Aki felnőtt fejjel száguldozik a városban/faluban napközben, amikor kisgyerekek mennek át a zebrán és véletlen elüti akkor azért nem mondható az, hogy nem tehet semmiről. Ha kidobok egy 10kg-os súlyt a 10ikről és az fejbe talál valakit és meghal, akkor nem mondhatom azt, hogy én nem céloztam rá, csak véletlen így hozta a sors. Ezért az ilyen "véletlenek" csak véletlennek tűnnek, valójában nagyon is szándékos tettnek minősülnének.

A rendőrség hatékonyságát nem a statisztikákból kell leszűrni, hanem hogy meddig áll fenn egy adott probléma. Az utcaseprők/takarítók hatékonyságát pl úgy lehet megállapítani, hogy sétálsz az utcán látsz egy adag hányást vagy szemétkupacot és megfigyeled, hogy mennyi idő alatt tűnik el. Persze nem biztos,hogy a fizetett utcaseprő végzi el a takarítást, de ha egy idő után eltűnik,akkor tudod,hogy a társadalom immunrendszere képes védekezni egy ilyen problémával szemben.

Volt olyan eset, hogy egyik ismerősömet megharapta egy kutya. A fél lakótelep ismerte a gazdát, összegyűltek egy szép napon, hogy meg tudják, hogy be volt-e oltva a kutya avagy sem, mert nem mindegy, hogy kapsz egy tetanuszt, ami után egy hétig szarul vagy avagy sem. Kihívták a rendőrt, hogy csináljon valamit: becsöngetett, nem nyitottak ajtót (biztosan otthon volt), de jaj nem lehet bemenni házkutatást tartani, mert nincs engedély. Szóval ez a szervezet fog minket a véreskezű bűnözőktől megmenteni?

2016. márc. 15. 10:35
 26/26 anonim ***** válasza:
...
jan. 23. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!