Miért küldtek ki a rendőrök a szobából?
A szüleim szőlőjét kirabolták, elvitték a szerszámokat meg mindent a fészerből, meg a mélyhűtőt is kipakolták, kolbászt, szalonnát, mindent. Kihívták a rendőröket, de azt kell mondjam nem nagyon erőltették meg magukat, ami eléggé föl is idegesített. És ott szakadt el a cérna, mikor kérdezték a szüleimet, hogy és tudják-e ki volt. Én meg elég indulatosan mondtam, hogy ha tudnánk, akkor nem hívtuk volna magukat, mert már agyonvertem volna. És akkor az egyik rendőr megkért, hogy fáradjak ki a szobából, amíg befejezik a traccspartit a szüleimmel, a másik meg kivezetett, és megvárta velem kint, míg végeznek.
Ezt mégis hogy képzelik?? Ha nem lettek volna ott a szüleim, nem mentem volna ki szó nélkül, de így is majd fölrobbantam a méregtől. Nem vagyok hozzászokva, hogy csak úgy kiküldjenek, főleg nem ilyen senkiházi kis rendőrök... Ilyet egyáltalán kérhet a rendőr? Szerintetek ez nem felháborító? Ti mit szóltatok volna?
L
Kérhet :\. Te azt nem teheted meg magánemberként hogy valakit agyonversz/veretsz, törvényesen büntetik. Még akkor is ha te tudod hogy ők megloptak, akkor se szabad önbíráskoj.
És ha a rendőrök szüleiddel akarnak beszélni akkor kitehetnek a házból is, joguk van hozzá :\. Ugyan úgy mintha valami bűnt követsz el, betuszkolhatnak az autóba erőszakkal.
Ezt azért gondolod így, mert még (feltételezem) nem volt olyan állásod, ahol olyan emberekkel kell foglalkoznod, akik érzelmileg is fel vannak turbózva. Egy orvos is kitessékelt volna, ha a kezelés megbeszélésénél egy érzelmelktől felturbózott rokon elkezd sápítozni hogy "jajj meg fog halni, gyógyítsa már meg maga sarlatán!".
Amúgy teljesen alapvető kérdés, hogy van-e elképzelésük hogy ki volt, volt-e valami szokatlan manapság, stb. Mégis miből kéne kiindulniuk, ha nem hagyott el semmit se a betörő, nem hagyott ujjlenyomatot, és nincs kamerafelvétel róla?
Amúgy teljesen jó döntést hoztak, hiszen felfokozott érzelmi állapotban az ember nem képes logikusan gondolkodni és ilyenkor fennáll a veszélye, hogy az elhangzott dolgokból rossz következtetést von le és meggondolatlanul cselekszik.
Mint például ez:"mert már agyonvertem volna.", milyen érett gondolkodás, ez esetben, este nem a gép előtt ülnél és kérdést írnál, hanem a rendőrségi fogdában várnád, hogy vádat emeljenek ellened, könnyű vagy súlyos testi sértés esetleg halált okozó testi sértés, önbíráskodás stb. vádpontok miatt.
Persze most mondhatnád, hogy nem mondtad komolyan, de a rendőr nem tudja megítélni ott helyben a pszichológiai állapotodat és nem fog kockáztatni.
ÉN minden tekintetbe szakszerűnek és jogosnak tartom az intézkedést, pedig se rendőr, se jogász nem vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!