Hogy lehet ennyire lehúzó a rendőrség? Nem inkább szolgállnak és védenek, hanem le is húznak?
A bátyám ma egy ici-pici közlekedési hibát követett el a kocsijával ami tényleg szabályszegés de nem súlyos nem veszélyes. A rendőrkocsi villogva megállította és közölték vele,hogy mi van. 10 ezer ft büntetés lett belőle. A bátyám elismerte,hogy megszegte a szabályt de még nem volt ilyen neki és szépen megkérte,hogy nem lehetne,hogy ezt elengedjék,és azt mondták a rendőrök,hogy nem.
Amikor mondta ezt az egészet el a bátyám nekem,mondta,hogy nem a helyszínen kellett kifizetni,hanem csekket adtak,ezen meglepődtem,mert ha a helyszínen kellett volna nekik a pénzt odaadni akkor azt gondoltam volna,hogy azt teszik is el mert az a zsebükbe megy,de így hogy csekket adtak is nekik megy majd a pénz mert a csekkre a Megyei Rendőr Főkapitányság címe és száma van feltüntetve. Szépen a bátyám befizeti, megkapja a főkapitányság a pénzt és a 10 ezerből gondolom valami jutalékot kap az a rendőr aki megbüntette. Szerintem ezért büntetnek állandóan a policájok,hogy minél több embert el tudjanak kapni valami hibán és a pénz jutalékokat a bünetésekböl szedik össze.
Miért ennyire lehúzó a rendőrség?
Jogszabály ismertetés folytatása:
2012. évi II. törvény a szabálysértésekről ...
100/A. § Helyszíni intézkedés során a helyszíni bírság kiszabására jogosult szerv vagy személy a szabálysértés elkövetését elismerő személlyel szemben szóbeli figyelmeztetést alkalmazhat, ha az elkövetett cselekmény oly csekély mértékben veszélyes a társadalomra, hogy még a helyszíni bírság kiszabása is szükségtelen.
(a fenti törvényhely 2013. IX. hó 1-től hatályos)
Ez a dolguk, mert a magyar ember ritka szabálytalan.
Engem nem szoktak megbüntetni-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!