Honnan tudhatom, hogy egy rendőrigazolvány eredeti?
Miből tudom megállapítani,minek kell rajta lennie?
Mert ugye én is megkérhetem a rendőrt, hogy igazolja magát ha már engem akar igazoltatni.
"Miből tudom megállapítani,minek kell rajta lennie?"
Nemzeti lobogó színei vannak rajta, középen mérleg, és 5 számjegyű számot tartalmaz. Leggyakrabban a szám helyett a hamisítványon csak Police felirat van.
"Mert ugye én is megkérhetem a rendőrt, hogy igazolja magát ha már engem akar igazoltatni."
A rendőr nem fogja neked igazolni magát, de nem vagy hivatalos személy. Az intézkedés VÉGÉN elkérheted a nevét, jelvényszámát, beosztási helyét, melyet nem hozhatsz nyilvánosságra.
Igazoltatni nem igazoltathatod a rendőrt. A rendőri mivoltát ellenőrizheted,. De az nem az, hogy te elmész telefonálgatni, hogy valóban rendőr-e aki megállított., mert 3 mp után bilincsbe tesznek, hogy ki akarod magad vonni az intézkedés alól.
A rendőrt egyenruhája és szolgálati fegyvere igazolja és a jelvénye. 5 db számnak kell rajta legyen. Ha neked ez nem elég az igazolványát elkérheted. A nyomozónak fel kell mutassa, de az egyenruhásnak nem.
Ha rendes az egyenruhás felmutatja neked, ha nem akkor nem. Nem kell neki mutogatnia, mivel nála a jelvény igazolja rendőri mivoltát ami ki is van téve az egyenruhájára. Ha ez kevés volna akkor kötelezően mindegyiknek lebegtetnie kellene az intézkedése előtt.
Egyébként át egyiknek sem kell adja az igazolványát.
Másrészről egy rendőrkocsi nem elég indok:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!