Ez nem volt kicsit túlreagált rendőri intézkedés?
Tegnap hajnali 1-kor végeztünk a munkában, az egyik munkatársamat hazavittem.
Autók nem voltak, de aztán jött mögöttem egy rendőrautó, elég magas fordulaton ahogy hallottam.
Felkapcsolta a kéket, megelőzött, és beállt elém.
Hátulról egy civil ruhás idősebb férfi szállt ki.
Rögtön világított ránk a kis elemlámpájával, és a jobboldali ajtóhoz ment, mondta a kollégámnak,hogy szálljon ki.
A másik két rendőr jóval nyugodtabban jön, ők mondták,hogy a sofőr is szálljon ki, és a kulcsot vegyem ki a kocsiból.
Megtörtént, kértek egy személyit meg egy jogosítványt.
Bevilágítottak a kocsiba, mondták,hogy minden rendben van.
Az öreg nagyon morcosan nézett, szinte már félelmetes volt.
3 percen belül lezajlott az egész, további szép estét kívántak, és elmentek.
Igazoltattak már, de ez a kiszállás meg kulcs ki nekem új.Kontinenset tévesztettek, és azt hitték Amerikában vagyunk?Még jó,hogy nem kívülről kellett kinyitnom az ajtót, de komolyan...úgy ahogy rendesek voltak, de szinte lerohantak minket.
Azt hittem a kollégámat körözik vagy valami van, hogy ennyire be voltak pörögve.Vagy csak az öreg akarta megmutatni, a két fiatalabbnak, hogy ő milyen kemény?
éjjel egykor képzeld el, hogy te vagy a rendőr, és körözött veszélyes manusokat kerestek..
ugye hogy nem volt túlreagálva..még pár év, és keményebb lesz..akkor sem lehet panaszkodni.
Szinte biztos, hogy valakit kerestek. Előfordul, hogy adott autótípusra mozdulnak rá, mert olyan tippet kaptak.
Itt nálunk múltkor az összes "gömbölyű" Seat-ot kivették a sorból, gondolom valaki betelefonált, hogy ilyenben visznek valami illegálisat. Félreállítás, zsebkipakoltatás, csomagtartó, motortér, utastér...
Egyszer engem is elkezdtek kikérdezni, épp egy haver házát bontottuk átépítés előtt: hátsóülésen erővágó, feszítővas, hidegvágók, kalapácsok. Nagyon tetszhetett az intézkedő rendőrnek, mert az üvegen keresztül vagy egy percig nézegette. :)
Megmutatták az igazolványukat?
Közölték az intézkedés okát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!