Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Érdemes értesítenem a magyar...

Érdemes értesítenem a magyar rendőrséget, ha egy magyar nyelvű PEDO gyanús weboldalt találtam?

Figyelt kérdés

Unatkoztam és szétnéztem a rejtett interneten TOR böngészővel.

Normál interneten találtam egy linkgyüjteményt, amiben megakadt a szemem egy magyar nevű oldalon (ez elég ritka dolog)

Édenkert 2.0 - a magyar búvóhely (serving love since 2013)

Ez egy teljesen zárt körű fórum, nem lehet regisztrálni sem. Ennek ellenére több mint 1000 tag van!

Online felhasználókat viszont név szerint mutatja.

Ezek közt volt egy hunsmalllover (24) nevű tag. Elég beszédes név, a Google ki is adott oldalakat ezzel a névvel kapcsolatban és sajnos mindegyik pedo témájú :(

Eléggé bántja az igazságérzetemet a pedofília, úgyhogy örülnék ha lekapcsolnák ezt a bandát, mert mégiscsak lesokkolt, hogy még egy magyar forum is 1000 taggal rendelkezik.

2015. szept. 30. 10:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ha teljesen zárt fórum, akkor mégis honnan ismered a tartalmát? Megnézve az oldalt semmilyen pedofíliával kapcsolatos dolgot nem látok (bár lehet, hogy csak mert nem TOR böngészőn keresztül néztem, de ezért most nem telepítem).

Az, hogy egy tag milyen néven van jelen még nem jelent semmit. Ha éppen "Béla" néven regisztrál, akkor már nem is lenne ez az egész gyanús? Különben is TOR rendszerben működik, így azonosíthatatlan (legalábbis Magyarországon kétlem, hogy kiderítenék).

Ha valamilyen csoda folytán le is kapcsolják, akkor kijönne a 3.0 és így tovább.

2015. szept. 30. 13:58
 12/18 A kérdező kommentje:

hát ha neked oké, hogy pedók szabadon mászkálhatnak, meg neten erősitik a közösségüket meg a tevékenységeiket, akkor oké.

egyébként az illetőnek elég jellegzetes felhasználóneve van, nem véletlen ha a deep weben még más helyeken is megjelenik pedo viszonylatban.

egyébként honnan szeded, hogy a TOR nem lekövethető? :D :D

azt most vegyük ki a képből, hogy a magyar rendőrségnél a IT mumus téma.

2015. szept. 30. 14:16
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem azt mondom, hogy ez rendben van, csak felesleges.

TOR rendszernek pont az a lényege, hogy ne lehessen kideríteni, ki is ül a másik oldalon. Persze lehetetlen teljesen anonim maradni, de hatalmas erőfeszítés kell a másik kiderítéséhez, ami nem biztos, hogy megéri.

SilkRoad is évekig működött, pedig az jobban próbálták bezáratni, mint bármi mást.

Amúgy még mindig csupán egy felhasználónévből következtetsz az oldal tartamára, vagy van bármi konkrét ismereted? Ha itt a Gyk-en is ki lenne írva mindenki neve, akkor biztosan lenne közte kifogásolható.

2015. szept. 30. 15:21
 14/18 A kérdező kommentje:

jaj én már most attól parázok, hogy az oldal üzemeltetői látják ezt a kérdést és rámküldenek vkit.

egyébként TOR hálózatban az ún exit node-oknál (tor titkositó láncolat kimenő végpontja)titkosítatlan http protokollnál látszik az adatforgalom...

tehát látják, hogy mi történik...és igy pl belelátnak a forumnak és ott személyes infokat gyüjthetnek ami segit a nyomozásnál.

sok rendőrség exit nodeokat üzemeltet, hogy lássa a titkositatlan adatforgalmat és abból okoskodjon valamit.

2015. szept. 30. 15:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon kevés az esély rá hogy pedo oldalra találsz a neten manapság, mert nagyon tiltva van. Az ami te láttál szerintem egy ilyen "barely legal" vagy "lolita" szerű lányok lehettek. Ők már mind 18 felettiek, de gyerekesebb külsejük miatt tünhetnek pár évvel fiatalabbaknak is akár. Aszerint válogatják őket. Én szívesen megnézném ha privátban elküldöd a linkjét, és elmondanám a véleményem róla, hogy érdemes benne lépni vagy nem.
2015. okt. 1. 10:13
 16/18 anonim ***** válasza:
Bocs az előbbi válaszomért, nem olvastam át eléggé amit írtál.. Most már képben vagyok. Megnéztem az oldalt és több mint gyanús szerintem is...
2015. okt. 1. 10:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Gondolom tudod, hogy milyen titkosításokat használnak ezeken az oldalakon, az üzemeltetők és a felhasználók is. Egyértelmű, hogy jelentsd, de ne várj semmit. Te felfedeztél egyet, az Interpol tud még pàr ezerről, de nem lehet ki íratani. A felhasználóik egy része tenyleg borzalmasan közel áll az teljes anonimitáshoz. Nem használnak saját internetet, nem használnak hozzájuk köthető fizető eszközt, stb stb. Ez az egész .onion világ felszámolásra vár. Nem csak egy egy oldal hanem az egész. A Wikileaks ügy kapcsán se sikerült, pedig ott igen csak nagy halak próbálták felszámolni.
2015. okt. 4. 03:28
 18/18 anonim ***** válasza:

4 éves cikk, de jól mutatja, hogy a rázósabb ügyben a rendőrség azonnal lecsap a kisebb ellenállás felé és megszopatja az állampolgárt:

"A rendőrség jobb híján azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy pedofil oldalak vagy más, jogsértő online tartalmak bejelentése esetén készüljenek fel rá, hogy lefoglalhatják a számítógépüket."

[link]

Szóval bátran jelentgesd fel, de előtte csomagold be a fogkefét, törölközőt (az amúgy is mindig hasznos) :)

2015. okt. 10. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!