Beidéztek tanúkihallgatásra?
nem áll szándékomban megtagadni semmit, de ha évek óta együtt vagyok/élek a mostmár vőlegényemmel, akkor azt még a barát kategóriába sorolják, csak mert nincs papír?
amúgy köszönöm a választ!
A Ptk. 685.§ szerint "közeli hozzátartozó: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér;".
A "családtag" a "közeli hozzátartozók" egy részhalmaza.
Egy normális férfi, nem hozza a párját ilyen helyzetbe, hogy ha a rendőrségen igazat akar mondani, akkor azzal a férfi ellen kell beszélnie.
Vigyázz ezzel nagyon, mert ha nem mondasz igazat, akkor a hamis tanúzás bűncselekményt megvalósítod. Akármennyire is kellemetlen, a párodnak meg kell értenie, hogy nem sodorhatod magad kellemetlen helyzetbe miatta.
Teljesen jókat írtak eddig.
Még annyi segítség, hogy azért nem büntet a törvény, ha nem láttad, nem figyeltél oda pont, nem hallottál, nem emléxel valamire.
ki mondta, hogy hazudni akarok? egyszerűen csak kicsit ideges vagyok, mondjuk úgy, mint mikor életedben először utazol repülőn, azt is egyedül. nem tudom, mire számítsak.
amúgy meg egy idióta barom nekiment páromnak, meg engem is elkezdett rugdosni full ok nélkül, én voltam az, aki hívta a rendőröket, szóval még csak nem is ő hozott ilyen helyzetbe, egyszerűen ő védett meg, és így neki tört ujja.
Én csak felhívtam a figyelmed, hogy vigyázz vele, nem mondtam, hogy hazudni akarsz.
Rendőr vagyok, láttam nem egy ilyen eljárást, ahol hamis tanúzás miatt, vagy hamis tanúzásra való felbujtás miatt kellett eljárni.
Nem kell félned, csak értelmesen, életszerűen, a valóságnak megfelelően válaszolj amit kérdez. Az össze-vissza beszédet nem szeretjük, illetve amikor hülyének néznek egy életszerűtlen történettel, vagy ha rabolja valaki az időt a lényegtelen fecsegéssel.
Valamelyik nyomozó úgy szereti írni, hogy értelmesen elmondod, és utána ő leírja, de úgy is lehet, hogy kérdésről kérdésre írja a mondatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!