Magyarországon ha én turistaként kirándulgatok, a mezőőrnek, a rendőrnek van joga kutakodni a hátizsákomban, illetve van joga elvenni a fém szalonnasütő nyársamat illetve a 8 cm-nél hosszabb bicskámat? Nekem milyen jogaim vannak?
A mezőőr,halászati őr,természetvédelmi őr,stb. jogilag HIVATALOS SZEMÉLY!!!! Azaz olyan,mint a rendőr!!! Használhat testi kényszert,bilincset,fegyvert!
A nyársalóbot és 8cm-nél hosszabb kés jogilag tilos,ám kirándulás során ez életvitelhez tartozó eszköz,így annak elkobzása vitatható. Ha mégis elkobozza arról jegyzőkönyvet/elismervényt kell adnia és ezzel fellebbezhetsz az intézkedés ellen.
Magyar Honvéd és a többiek! Először is köszönöm a válaszokat, ha valaki tudja pontosan hol van a Ptk-ban vagy máshol, írja már meg legyen szíves.
Arról van szó, hogy én egy átlag magyar állampolgár vagyok, aki a szép magyar alföldön akar eltölteni néhány napot, gyalogosan, a szántóföldek, akácosok, nyárfák lágy ölén, meglátogatva egy-két kunhalmot és egyébb helyi érdekességet. Közben nyársalgatnék, és egy kés sem árt ha nálam van! Ez érthető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!