Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Külföldi maroktelefonomról...

Külföldi maroktelefonomról Mo-on milyen számon hívjam a rendőrséget?

Figyelt kérdés
Hazairól a 107-et hívnám, de külföldi telefonról a +36 után még 9 szám kellene...

2015. jún. 13. 22:39
 1/9 anonim ***** válasza:
112
2015. jún. 13. 23:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Külföldi telefon Magyarországon:

A 107-nek is működnie kell mert az a lényeg hogy magyar mobil szolgáltatóhoz legyen csatlakozva a telefon.

Külföldi telefon külföldön:

Itt találsz rendőrkapitányság elérhetőségeket:

[link]

2015. jún. 13. 23:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Svédországi maroktelefon lévén, a 112-öt tárcsázva nem a svéd 112 jön ?
2015. jún. 13. 23:19
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés! Hosszas telekommunikációs fejtegetésbe nem mennék bele, szerintem a wikipédia magyarázata is tökéletesen megteszi:

"A mobiltelefonokon különböző segélyhívószámok használatosak országonként. Azonban egy külföldre utazónak mégsem kell tudnia a helyi vészhívószámot. A mobilkészülékek és a SIM kártyák tartalmaznak néhány előre beprogramozott telefonszámot. Amikor a felhasználó olyan segélyhívószámot tárcsáz, melyet egy GSM vagy 3G készülék ismer, a hálózat automatikusan a helyi segélyhívószámra irányítja a hívást. A legtöbb GSM készüléken akkor is hívható ez a szám, ha a billentyűzet le van zárva, ha nincs a telefonban SIM kártya, vagy akár akkor is, ha a PIN kód megadása helyett tárcsázza ezt a hívó fél."

2015. jún. 13. 23:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A telefon felcsatlakozik mondjuk a magyar vodafone hálózatra.

Szól a toronynak hogy a 112-t akarod hívni. A vodafone kapcsolja a magyar 112-t, mert ő dönti el a számról hogy mit kapcsoljon.

Nem tudod a 112-t svédül tárcsázni.

2015. jún. 14. 00:14
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Teljesen mindegy, ha itt van az a telefon akkor biztos nem a svéd 112-őt kapcsolná mivel elvileg itt kapcsolódna rá a hálózatra.

Vagy szerinted egy magyarba gyártott telefon svédben az itteni 112-őt kapcsolná?

2015. jún. 14. 07:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor ha én amerikai nyaraló vagyok az országunkban, és megtámadnak, ekkor ha tárcsázom a 911-et (nem ismerem a magyar számokat), akkor egyből a magyar rendőrséget kapcsolja?
2015. jún. 14. 09:57
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha én amerikai nyaraló vagyok az országunkban, és megtámadnak, ekkor ha tárcsázom a 911-et (nem ismerem a magyar számokat), akkor egyből a magyar rendőrséget kapcsolja?" - a magyar segélyhívó központot, igen.
2015. jún. 14. 12:16
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

ma 09:57

Igen, a 911 át van irányítva a 112-re. Nem Halle Berry fogja felvenni :D

2015. jún. 14. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!