A rendőrök, ha valakit megbünetnek kapnak belőle százalékot? És ha igen mennyit?
" mert személyiségi
jogok megsértése miatt másra
úgysem használhatod."
off
Ez egy nagy tévedés de valóban ez van a köztudatban. ;-)
Elméletileg tilos és perelhetnek miatta, teljesen jogosan. Viszont lehet hogy így is megéri. Mert mondjuk egy sokkal súlyosabb ügyben lesz bizonyíték. De persze a bünti jár majd érte de megéri. Mérlegelni kell! (ügyvéddel lehetőleg!)
Tehát igaz amit írsz és én is így tudtam. Csak ügyvédtől tudom, hogy mégis van amikor ezt kell tenni. De az ilyet mindenképp óvatosan, mérlegelni kell mit nyersz-vesztesz.
A kérdéses esetben pl semmi értelmét nem látom, a rendőr csak a munkáját végzi.
Az eredeti kérdés feltevése hibás. Nem százalékot kapnak, hanem mozgóbért, prémiumot, jutalmat, életpályamodell keretében 30-40%-os béremelést azért, ha teljesítik az összegszerű bírságolási előírásokat. Ez egyébként nemcsak a rendőrökre, hanem minden szankcionáló hivatalra, szervezetre igaz (NAV, MÉBIH, Fogyasztóvédelem, ANTSZ).
Ezzel sem lenne semmi baj. A gond az, hogy ez a fajta szabályozás lassan átment megfélemlítésbe (ezek Lázár János szavai), az ember már félve vesz részt a forgalomban,mert alapból bűnözőnek nézik. Ok nélkül kutatnak a kocsiban, késleltetnek a dolgomban, sokszor arriogáns stílusban, a hatalmukat fitogtatva. Tevékenységüket nem a biztonság növelése motíválja, hanem a másik lenyomása. Az esetek többségében életerős emberek, akiknek a termelésben az új érték előállításával kellene foglalkozniuk, nem luxuskocsikból könyökölve zaklatni, irritálni a többieket. A szektor és a bértömegük egyre bővül, míg az ország szegényedik. Az egyértelmű elkövetőket még előzetesbe sem teszik, szabadlábon védekeznek. Ha rajtam múlna, kiosztanám a kapákat, ásókat, lapátokat, kemencéket, kohókat, s lehetne alkotni bátran, becsülettel új értéket létrehozva, amit aztán el lehetne osztani. A bűnözőkkel ugyanezt tenném.
Annak idején erre volt jó a csendőr, akinek a kakastollát látva a bibás kétszer is meggondolta, induljon-e lopni.
Attól, hogy valamilyen szervezetet más néven nevezel, még tökéletesen ugyanazok az emberek lesznek benne.
Amíg korrupt a vezetés, addig mit vársz a beosztottól? Attól még, hogy nem rendőr, hanem csendőr aláz meg, akkor jobb lesz?
A bűnözőket nem a közrendőr engedi szabadon, és nem a közrendőr dönti el, hogy mivel üti el a napját. A vezetés, és a kormányban ülő naplopók intézik el. Az egyszerű mezei járőrnek annyi köze van ahhoz, hogy kit csuknak le vagy sem, mint neked.
Igen, megen az életképtelen, mégis a csapból is folyó demagógia...
Sose volt még képes senki megmagyarázni, miért lenne jobb, ha csendőrség lenne?! Vagyis, egész pontosan, mire mennénk, ha most létrehoznánk a csendőrséget. A csendőr nem a kakastolltól volt félelmetes, vagy mert csendőrnek hívták, hanem mert a mögötte álló hatalom megengedte neki azokat az eszközöket, amiket használt. A mai társadalmi-politikai rendszerben a csendőr a hajára kenhetné a kakastollát, meg azt hogy csendőrnek hívják. Pontosan annyira vennék komolyan, mint a rendőrt.
A másik, még mindig ott tartunk, hogy rendőrség = trafizás, meg autósok "csesztetése". Mert ezt látja mindenki. És hát persze, hogy ezért a 30%-os béremelés, mert hozzák a "kvótát". Akkor nekem qrvára nem fog emelkedni a fizetésem, mert egy büdös bírságot nem osztottam még ki, és még csak véletlenül sem értem egyszer sem trafihoz. Akkor én qrva szarul dolgozom. Vagy nem is vagyok rendőr...
Egyszerűen hihetetlen, hogy még mindig képtelenség állítólag értelmes, felnőtt emberekkel kulturáltan beszélni, mert még mindig csak az ostoba, betanult szövegeket mantrázzák.
És persze én vagyok a szemét kötsög, és csak védem a mundér becsületét... :)
Bizonyítsd be, hogy nem a békésen közlekedők basztatása a célod! És vedd rá a kollégáidat is erre! Ha a többség azt érzi, hogy értük vagytok és mellettük, akkor nem lesz rossz veletek találkozni és nem irritáljátok őket a pökhendi, hatalomittas viselkedésetekkel, örülnénk nektek, büszkék lennénk rátok. Bár én még mindig a demagóg kapa mellett szavazok, mert az értéket termel, nem pedig a másik zsebében kotorász kvótákat teljesítve.
A fejtől rohadásban tökéletesen egyetértünk. Akkor miért szolgálsz ilyen urakat? A buchenwaldi 91 éves csomagnyitogató, parancsvégrehajtó bácsi miért érdemel büntetést? Engem is igazoltatott már intelligens, jó modorú és udvarias, segítőkész rendőr. Nem is maradt bennem rossz utóíz. Sajnos, fehér holló volt. A többség a megfélemlítést szolgálja, ami soha nem teremtett békét, elégdettséget.
Röviden: akik nem szeretik a rendőröket, azok a közlekedési szabálysértők pl. Természetesen minden ismerősnek úgy adják elő magukat hogy: "dehát én szabályosan mentem és megbüntetett"
Ha szabályosan közlekedsz ne fogadd el a büntetést. Ha jegy nélkül utazol a buszon és jön az ellenőr akkor megbüntet, persze akkor az ellenőrnek a K*** anyját igaz?
A másik, a rendőr szóról a járőrök jutnak az emberek eszébe, mert velük érintkeznek a legtöbbet. És amikor a klasszikus " a rendőr kijött de nem csinált semmit" történet hallható, akkor a rendőr megteszi a feladatkörébe tartozó intézkedést, általában készít egy jelentést arról amit a helyszínen tapasztalt -mert ennyi a dolga- és majd azzal az üggyel valaki más fog foglalkozni.
Persze a napi 500-ik hülye után a rendőr nem fog úgy hozzáállni a " na majd én megmutatom a rendőrnek, mert én vagyok a f***a gyerek" stílusú emberekhez, ahogy azt ők elvárnák. Mivel azt írtam, hogy röviden, nem írok többet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!