Milyen bajom származhat ebből?
Volt barátnőm küldött volt egy lépet magáról(áll a tükörben,s eltakarja a mellét nem látszik semmi 18+-os dolog rajta. Kicsit ittas voltam össze vesztünk s képet kiposztoltam facebookjára kb. 1 órát volt fent éjjel. Ő most az ügyet rendőrségre adta még gondolkozási időben van az ügy.
Ebböl nekem mi bajom származhat? Amúgy én 17 vagyok és exem 19.
Hát érdekes ügy. Mondjuk aki ilyen képet készít magáról, az jó, ha tisztában van vele, hogy akár ez is lehet.
A kiposztolásról megkérdezhetted volna őt, de nem hiszem, hogy rendőrségi ügy lehet belőle, megszüntetted a szabálysértést, levetted a képet és kész. Utólag meg már nem is bizonyítható, hogy megtörtént. De reméljük nem töltötték le és nem kering tovább valahol az éterben, mert akkor az már kellemetlenebb...
A büntetési tételeket nem tudom, de a Btk.-ban találhatóak. Merthogy igenis jogsértést követtél el, személyes adatokkal való visszaélést (a kép is ide tartozik). Előzetes engedély nélkül nem tölthetted volna fel nyilvános oldalra.
Innen mazsolázd ki a rád vonatkozó részeket:
A korod nem mentség, a lány korának meg semmi köze az ügyhöz; az ittas állapot pedig az utóbbi években már nem enyhítő, hanem súlyosbító körülmény bármilyen bűncselekmény esetén.
De mivel a képet már leszedted, lehet, hogy megúszod egy ejnye-bejnyével. (Viszont ha mások letöltötték a fotót, és esetleg terjesztették is, akkor akár kártérítést is követelhet tőled a sértett, lásd a fenti linken.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!