Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ez lopásnak számit, vagy...

Ez lopásnak számit, vagy jogtalan eltulajdonitásnak?

Figyelt kérdés

Novemberben mikor mentem levenni a fizetésem, a bank előterében talaltam egy bizonyos 10000FT alatti összeget.

Elhoztam. Vártam körülbelül két hetet, ugy gondoltam, hogy ha valakinek hiányzik ugy is megkeresnek, a kamera alapján és vissza adom a tulajdonosának. De nem történt semmi. Karácsonyra elköltöttem.

Ma jött egy idézésem a rendörségtől, hogy lopás megalapozott gyanújaként gyanusítottként idéznek. Teljes a para. Tudom nem kellett volna elvenni, de már késő bánat. :( Milyen büntetésre számithatok? A másik dolog hogy utána nézem, a törvény szerint, ez jogtalan eltulajdonitásnak minősül. tiszta ideg vagyok.

2015. márc. 11. 15:37
1 2
 11/13 BefŐzike ***** válasza:

A kérdésre nem tudom a választ, de 10000 alatt nem hiszem, hogy olyan nagyon súlyos bármi történhetne.

Engem az is meglep, hogy tényleg foglalkozik ezzel (10000 alatti pénzt talált egy feltehetően üres és zárt előtérben, ahol reméljük, hogy nem volt senki és nem is tudta volna leadni a banknak/személyzetnek/biztonsági őrnek) bárki is.

Nem lehet, hogy teljesen más miatt keresnek? Nem loptál valamit? :D

2015. márc. 11. 18:42
 12/13 anonim ***** válasza:
Így elég érdekes a történet, hogy talált 10.000 Ft (illetve az alatti összeg) miatt idéznének gyanúsítottként. Ez ugyanis bőven szabálysértési értékhatár alatt van, 10.000 Ft-os lopási kárnál kell, hogy legyen valami minősítő körülmény, ami bűncselekménnyé teszi. Szóval érdekes...
2015. márc. 11. 19:50
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem vagyok otthon a jogban DE nehogy már börtönt kapjon egy szaros tízezresért!Ha a cigányok több tízezer forintos lopásért nem kapnak semmit akkor nehogy már valaki ezért kapjon egy év börtönt.Ezt csak akkor tudom elképzelni ha felfüggesztettje van vagy esetleg büntetett előéletű

2015. márc. 11. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!