Ez lopásnak számit, vagy jogtalan eltulajdonitásnak?
Novemberben mikor mentem levenni a fizetésem, a bank előterében talaltam egy bizonyos 10000FT alatti összeget.
Elhoztam. Vártam körülbelül két hetet, ugy gondoltam, hogy ha valakinek hiányzik ugy is megkeresnek, a kamera alapján és vissza adom a tulajdonosának. De nem történt semmi. Karácsonyra elköltöttem.
Ma jött egy idézésem a rendörségtől, hogy lopás megalapozott gyanújaként gyanusítottként idéznek. Teljes a para. Tudom nem kellett volna elvenni, de már késő bánat. :( Milyen büntetésre számithatok? A másik dolog hogy utána nézem, a törvény szerint, ez jogtalan eltulajdonitásnak minősül. tiszta ideg vagyok.
"ugy gondoltam, hogy ha valakinek hiányzik ugy is megkeresnek, a kamera alapján"
Megtörtént. A jogtalan elsajátítás pedig 1 évig terjedő börtönnel is büntethető.
Amúgy te komolyan úgy gondoltad, hogy majd a bank megkeres, hogy légyszíves add már vissza azt, ami nem a tied?
Szerintem 10-ből 9 ember ezt csinálta volna amit te; köztük én is.
Nem kell aggódnod, szerintem pénzbüntetést kapsz és ennyi. Nagyon maximum felfüggesztettet (de már ezt is kétlem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!