45 éves korban 20 év szolgálati idővel nyugdíjba mehetnek a rendőrök?
Kommandóstól, tűzoltótól nem sajnálom, ők a bőrüket viszik a vásárra adott esetben, de a sima talpas vagy irodai rendőr ugyan mi francnak kéne, hogy nyugdíjba menjen 40 évesen? Miben fáradt el? És ismertem ilyeneket.
Más kérdés, hogy visszamenőleg nem szabadna változtatni a feltételeken, de aki újonnan csatlakozik, az tudja mire vállalkozott. Egy 40 éves ember még fiatal, én is annyi vagyok, nekem ne mondja senki, hogy indokolt a nyugdíjazása.
Annyi különbséggel,hogy Svájcban egy rendőr mondjuk rossz esetben is hatszor hétszer annyit keres,mint itt.
Juttatásaik pedig a világon ott a legmagasabbak.
Talán skandinávok überelik őket csak.
Magyar rendőr és tűzoltó pedig k_rva keveset keres.
Főleg,hogy juttatásaikat is drasztikusan csökkentették.
Mellesleg 60 éves és 50 éves rendőrnek,tűzoltónak és egyéb hasonló dolgozóknak is kb 3-5 évente egy halom vizsgálatra kell mennie,ahol meg is kell felelni,ha ott nem felel meg,akkor melóhely konyec.
Továbbá tévedés az,hogy jelen pillanatban minden 50 és 60 éves rendőr irodában ül.Öreg nyomozók között is rengeteg van,akik szinte nap,mint nap látnak hullát és egyéb durva dolgokat (helyszínelnek.)Veszélyes helyekre is mennek.Tűzoltókat már meg sem említem.Az még durvább.Elég jól tudom ezeket a dolgokat,mivel rokonságomban van tűzoltó és bűnügyi nyomozó is.
Nyugdíjra visszatérve:
Mondjuk azért én még ezek mellé írnám a tűzszerészeket is,meg az atomerőműben dolgozókat is,bányászokat is,mert azoktól is elvették a korkedvezményes nyugdíjat teljesen jogtalanul.Ráadásul visszamenőleges hatály?Világon nem hallottam még ilyet.(Csak itt.)
Aki egyszer elment régebbi törvények szerint nyugdíjba,az már ne legyen visszahívható.(római jog.)
Tehát a fityesz ezt is sz_rul csinálta/csinálja.Ostoba fűnyíró elv.
Mellesleg nem így kellett volna meghatározni ezt a dolgot hűbele Balázs módjára,ahogy ezt is sz_rul tették.A 25 év szolgálati időt max fel kellett volna emelni 30 vagy 35 év szolgálatra és ennyi...
Sok országban így csinálták.(Cseheknél is,ha jól emlékszem.)
Igen,de ettől függetlenül rengeteg juttatást/kedvezményt elvettek tőlük.
Tehát vettek ki pénzt is a zsebükből.
Tehát életben lesz esetleg jó ha 10% körül az a nagy béremelés,ami ugye továbbra is lóf_sz...
Ja és még valami,nem minden rendvédelmis 40 évesen ment el nyugdíjba te okos.vannak ott idősebbek is.Meg ugye nem mindenki 20 évesen ment rendőrnek,vagy tűzoltónak.
A szolgálati idő pedig anno nem 20 év volt,hanem 25.Ja bocs.
17:
"Igen,de ettől függetlenül rengeteg juttatást/kedvezményt elvettek tőlük."
Például? Szerintem semmilyen juttatást nem vettek el tőlük. A családban van rendvédelmi dolgozó, tőle tudom.
"Tehát életben lesz esetleg jó ha 10% körül az a nagy béremelés"
Átlag 30% lesz. De minél régebben van a testületnél annál többet kap.
"A szolgálati idő pedig anno nem 20 év volt,hanem 25.Ja bocs."
Ez így csúsztatás.
A 25 évbe beleszámított még a sorkatonai szolgálat és az 1998 előtti felsőfokú oktatási intézményben töltött idő. Akik még 1996 előtt szereltek fel, a más munkahelyeken és a különböző iskolákban (szakközépben is!!!) eltöltött időt is beleszámolhatták a 25 "szolgálati" évbe.
Ezért láthattam én nyugdíjas rendőrt, aki még a 40-et sem töltötte be.
Fel kéne menned a rendvédelmi dolgozók honlapjára.Ott le van írva,fel van sorolva miket vettek el tőlük 2012 környékén.Látom nem néztél utána.Te is csak egy okoskodó vagy a sok közül,aki semmit sem tud erről.
Sosem értettem az ilyen embereket,akik ilyen dolgokra irigykednek ki hány évesen ment el nyugdíjba stb...
Te akkor miért nem tanultál?Miért nem mentél rendőrnek,tűzoltónak,mentősnek?
Nem irigykedni kell,hanem tenni azért,hogy jó helyre kerülj.(igaz most már ezek sem jó helyek egy ideje.)
Viszont nálad szintén csak az irigységet és butaságot tapasztalom.
Na de itt egy link.Segítek.
Olvasgass.
/Például? Szerintem semmilyen juttatást nem vettek el tőlük. A családban van rendvédelmi dolgozó, tőle tudom./
(Erre az írásodra még annyit reagálnék,hogy szerintem hazudsz.)
Egy rendvédelmi dolgozó nem fog maga ellen beszélni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!