Hány darab aktív rendőr szolgál Magyarországon?
Visszakerestem:
A 2. oldalon találod, a 4. pontban. (Nem engedi kimásolni.)
És keresés közben találtam még egy adatot:
"Az ORFK tájékoztatás szerint a rendőrség közalkalmazotti és közszolgálati tisztviselői
állománya 2014. november 1-i hatállyal összesen 9242 fő. Ebből 528 fő rendelkezik alapfokú, 1141 fő szakmunkás, 5413 fő középfokú és 2160 fő felsőfokú iskolai végzettséggel."
(3. oldal alján találod; a 2. mondatot csak az érdekesség kedvéért idéztem.)
Köszönöm, ezek már érdekes adatok.
Kíváncsi vagyok, hogy mennyi rendőr jut mondjuk 1000 emberre, és ezek területileg hogyan vannak elhelyezve.
Ugyanis Pesten mindig látom (persze ott koncentráltabb a közlekedés is, meg a felépítése a helynek), hogy vannak- léteznek rendőrök, de amikor hazajövök szabolcsba, már Nyíregyházától 15-20 km-re alig- alig látom őket, sőt ahol élek, ott megy egyszerűen hiánycikknek tűnnek.
Így merült fel a kérdés, hogy vajon mennyi az annyi, és azok hogyan helyezkednek el nagyjából.
Minimális az egyenruhások száma. Annyira kevés, hogy a mi VÁROSUNKBAN már nincs 24 órás szolgálat.
Még ilyet nem éltem, hogy van úgy, hogy a KAPITÁNYSÁG ajtója zárva van, mert nincs bent senki:-(
az ajtó előtt van egy gomb, ha azt megnyomod a 60km-re lévő megyeszékhely jelentkezik be.
Egyetlen darab sem szolgál. (Embert nem számolunk darabra...még akkor sem ha rendőr)
A rendőrség létszáma kb 45.000 fő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!