Elvesztettem a jogsimat vezethetek így?
Elvesztettem a jogosítványomat, azóta voltam ujjat csináltatni de még nem küldték ki, de adtak egy jegyzőkönyvet aminek az aljra az van írva hogy:
"Ezen jegyzőkönyv a felvételtől számított 30 napig, tehát X.X.X.-ig jogosít vezetésre Magyarország területén."
Akkor ha vezetek és a rendőr igazoltat ezzel "kiválthatom" a jogsit?
"-ma már a rendőr bárhonnan megtudja kérdezni,hogy van e érvényes jogsid,neked meg van,csak nem nálad,ennyi,"
Ezzel csak az a gond, hogy nem a rendőr köteles megkérdezni, hanem a delikvens köteles felmutatni. Ha nem tudja az máris bírságos. Ennyi.
Azt értem, de ha a fentebb említett papírt mutatom az nem elfogadható?
Köszönöm mindenkinek az értelmes választ!
""Ezen jegyzőkönyv a felvételtől számított 30 napig, tehát X.X.X.-ig jogosít vezetésre Magyarország területén."
Számomra ez azt jelenti, hogy igazoltatáskor a jegyzőkönyv helyettesíti a jogosítványt, -a határidőn belül!
"Természetesen nem vezethetsz. Nem értem honnan veted, hogy igen."
Hát a jegyzőkönyvről vett idézetből gondoltam erre.
Beszéltek itt marhaságokat. Má.. hogy a fenébe nevezethetmél?? Ahhoz csak benzin meg autó kell.
Amúgy kiválthatod csak ő meg ad egy csekket amit meg beválthatsz.
"Amúgy kiválthatod csak ő meg ad egy csekket amit meg beválthatsz."
:D
Na ilyen egy kellően vicces, mégis kulturált hozzászólás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!