Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Elvesztettem a jogsimat...

Elvesztettem a jogsimat vezethetek így?

Figyelt kérdés

Elvesztettem a jogosítványomat, azóta voltam ujjat csináltatni de még nem küldték ki, de adtak egy jegyzőkönyvet aminek az aljra az van írva hogy:

"Ezen jegyzőkönyv a felvételtől számított 30 napig, tehát X.X.X.-ig jogosít vezetésre Magyarország területén."

Akkor ha vezetek és a rendőr igazoltat ezzel "kiválthatom" a jogsit?

2015. jan. 23. 17:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%

Vezethetsz vele kérdező.

Akkor nem vezethetsz csak, ha újabb kategória megszerzése miatt adtad le. Akkor is vezethetsz csak az "újabb" kategóriában nem.

Amit az okmányiroda ad ki az igazolásként szolgál, azzal vezethetsz.

2015. jan. 23. 18:36
 12/19 anonim ***** válasza:
89%

Az IQ harcosok azért bátran belenézhetnének a jogszábályba, nevesítik az említett papírt.

JÁRMŰVEZETÉSRE JOGOSÍTÓ OKMÁNYOK

3. §7 (1) Az e rendeletben meghatározott járművezetésre jogosító okmány:

a) a vezetői engedély,

b) a nemzetközi vezetői engedély.

(2) Magyarország területén a járművezetési jogosultság igazolására alkalmas:

a) a vezetői engedélyben feltüntetett kategória tekintetében a lejárt érvényességű vezetői engedély és a vezetői engedély kiállítására irányuló kérelem adatlap az új vezetői engedély kiadásáig, de legfeljebb a kérelem benyújtásától számított 60 napig.

b) a külföldi hatóság által kiállított érvényes vezetői engedély Magyarország területén történő elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a bejelentésről szóló jegyzőkönyv és a vezetői engedélyt kiadó külföldi ország hatósága által kiállított, a vezetői engedély adataira, érvényességére és a vezetési jogosultság tartalmára vonatkozó igazolás, a jegyzőkönyv kiállításának napjától számított legfeljebb 30 napig.

c) az érvényes magyar vezetői engedély elvesztése, eltulajdonítása, megsemmisülése esetén a külföldi vagy magyar hatóságnál tett bejelentésről szóló jegyzőkönyv, a jegyzőkönyv kiállításának napjától számított legfeljebb 30 napig.

Ha a guglizás se megy, itt találtam:

[link]

2015. jan. 23. 18:38
 13/19 A kérdező kommentje:

"Jahh, végre megertettem a kérdést. Igen, vezethetsz, csak ennek az a következménye, hogy igazoltataskor akár két évre is visszavonhatjak a vezetői engedelyed, és több száz ezer forintra is megbirsagolhatnak. De azért vezethetsz."

Rendben, értem akkor inkább nem kísértem a sorsot és kivárom míg kiküldik

2015. jan. 23. 18:39
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem is figyeltem hogy jött több válasz, köszönöm ezeket is!
2015. jan. 23. 18:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Akkor mégis vezethetek, ennek nagyon örülök, megyek is egy kört :D
2015. jan. 23. 18:43
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem vezethetsz.
2015. jan. 23. 19:24
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Vezessél nyugodtan. Én magam végig csináltam egy ilyen bulit és a határozatot minden esetben elfogadta a rendőr. Sőt a 30 napos határidő is letelt és bementem a rendőrségre és meghosszabították még 30 nappal. az én jogsim ellopták és valamilyen bűncselekményt követtek el vele és míg lenem zárták a nyomozást ideiglenes jogsival vezettem. Úgyhogy vezess bátran.
2015. jan. 23. 20:13
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Aki azt írja, hogy nem vezethetsz, annak nem ártana kicsit gyakorolnia a szövegértést. ODA VAN ÍRVA, hogy vezetésre jogosítja a határozat, ennyire nem bonyolult. Ahogy előttem is írták, csak azt a kategóriát nem vezetheted, amire a jogosítványt "frissíted", amíg meg nem kapod a plasztikkártyát. Első jogsinál nem is adnak ki ilyen papírt, pont azért, hogy ne vezessen, mert nincs a rendszerben. Itt erről szó sincs, van érvényes jogosítványa, vezethet.

Egyébként ha otthonhagyod a jogsidat akkor sem szoktak büntetni, én is jártam már így, mondták, hogy többet ne hagyjam otthon és elengedtek.

2015. jan. 23. 20:25
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a szövegértés lenne a gond... :)

Csak bele kéne gondolni, például ha valakinek a vezetés hozzátartozik a napi munkavégzéshez, akkor az sem vezethet (vagyis nem dolgozhat), amíg nem kap új jogosítványt?!?!

2015. jan. 23. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!